Eyüpsultan’da TÜGVA işgali: Yargı kararını kaymakamlık da dinlemedi, İBB bir başvuru daha yaptı

Example HTML page

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Eyüpsultan’daki bir arsanın mahkeme kararına rağmen TÜGVA tarafından işgal edildiğini belirtti. Gökce, İBB olarak söz konusu arsanın tahliye edilmesi için kaymakamlığa başvurduklarını açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın oğlu Bilal Erdoğan‘ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik Vakfı‘nın (TÜGVA) İstanbul Eyüpsultan’da işgal ettiği belirtilen arsayla ilgili İBB yeni bir başvuru daha yaptı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda arsanın mahkeme kararına rağmen TÜGVA tarafından otopark olarak kullanıldığını duyurdu.

Gökce, mahkemenin söz konusu alana ilişkin verdiği tahliye kararının uygulanması için kaymakamlığa başvurduklarını söyledi. 

Twitter hesabından açıklama yapan Gökce, Eyüpsultan’da TÜGVA’nın Genel Merkez binası yanındaki bölgenin hukuka aykırı şekilde vakıf tarafından otopark olarak kullanılmasına karşı gerekli işlemlerin dün başlatıldığını dile getirdi.

Buğra Gökçe, mahkeme kararına göre arsanın tahliye edilmesi gerektiğini ancak kararın uygulanmadığını belirterek, TÜGVA tarafından sürdürülen işgale son verilmesi için kaymakamlığa başvuru yaptıklarını ifade etti.

Konu ile İlgili İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı.

”İBB VE EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİS ÜYESİ İŞKAR’DAN AÇIKLAMA”

Değerli Eyüpsultanlı Hemşehrilerimiz;

Eyüpsultan ilçemizde bulunan belediyemize ve 16 milyon İstanbulluya ait bir arsanın TÜGVA tarafından işgal edildiği tespit edilmiştir.

Hukuka aykırı olduğu mahkeme kararı ile de sabit olan bu işgalin son bulması için dün gereken işlemi başlattık.

Eyüpsultan İlçemizde Belediyemize ait kıymetli bir arazi işgal edilmiş ve TÜGVA Genel Merkezi yanında otopark olarak kullanılmıştır.

Belediyemiz ilgili arazinin teslimini talep etmiş ancak bu talep yerine getirilmemiştir.

Belediyemiz tahliye talebiyle Kaymakamlığa başvurmuş ancak kaymakamlık da tahliye işlemini yerine getirmemiştir.

Bunun üzerine açılan davada mahkeme Belediyemizi haklı bulmuş, tahliye işleminin yapılması gerektiğini de ortaya koymuştur.

Dün bir kez daha TÜGVA tarafından sürdürülen işgale son verilmesi için Kaymakamlığımıza gereken başvuruyu bir kez daha yaptık.

Bilgilerinize sunarız ifadesinde bulundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir