EYÜPSULTAN’A MÜJDELİ HABER: İBB’DEN ”5 MAHALLE’YE 7 ÇOCUK ETKİNLİK MERKEZİ”

Example HTML page

Bu şehrin çocukları eşit olacak: ‘’Herşey çok güzel olacak’’ ifadesiyle İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun benim en çılgın projem dediği ‘’Yuvamız İstanbul’’ Çocuk Etkinlik Merkezleri Eyüpsultan’da hayata geçiyor.

Haber Etkin/ Haber Merkezi

Mahallelerdeki nüfus yoğunlukları dikkate alınarak yapılan çalışmalara göre Eyüpsultan’da 2024 sonuna kadar 1 adet Yeşilpınar, 1 Adet Karadolap, 1 Adet Emniyettepe, 2 Adet Akşemsettin, 2 Adet Güzeltepe Mahallesinde olmak üzere toplam 7 adet kreş yapılacak. Güzeltepe (İSKİ)’deki kreşin inşaatı tamamlanmış olup, yakın zamanda faaliyete geçecek. Yine Yeşilpınar’da yapımına başlanan kreşin inşaatı Kiptaş projesiyle birlikte devam ediyor. Güzeltepe ve Karadolap mahallelerinde inşaatına yeni başlanacak kreşlerin hafriyat alımı yapılmaya başlandı.

Konuyla ilgili CHP İBB, Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi ve Eğitim Komisyonundan sorumlu Grup Yüneticisi Gülsüm Polat, CHP İBB Meclis Üyesi ve Eyüpsultan CHP Grup Başkanvekili Ali Haydar İşkar, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Zülfü Çakar, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi ve Çevre Komisyonu üyesi Binali Özgül Yuvamız İstanbul Kreşleri için belirlenen lokasyonlarda incelemelerde bulundular.

Yapılan incelemenin Güzeltepe Mahallesi Bölümüne Güzeltepe Mahalle Muhtarı Ulaş Fidan’da katıldı.

Şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında Gazetemiz Haber Etkin’e açıklamada bulunan; İBB’de Eğitim Komisyonundan Sorumlu Grup Yöneticisi de olan Gülsüm Polat: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatlerinin arasında yer alan, “150 Mahalleye 150 Kreş” yapılmasına ilişkin “Yuvamız İstanbul” projesi kapsamında Eyüpsultan İlçemizde 5 yıllık görev süremizde 7 adet kreş yapılacak ve bu sayı bir sonraki dönemde artarak devam edecek” dedi.

POLAT açıklamalarına şu ifadelerle devam etti;

‘’YUVAMIZ İSTANBUL PROJESİ, GELECEĞE YAPILAN EN ÖNEMLİ YATIRIM’’

Yuvamız İstanbul Projesi, İstanbul’da yaşayan tüm çocukların eşit fırsatlara sahip olmasını sağlayacak bir eğitim projesi. Bu projeyle, İstanbul’un tüm ilçelerinde, okul öncesi eğitim çağındaki çocuklara güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamı sağlanacak.

Bu sayede, tüm çocuklar ‘’eğitimde fırsat eşitliğinden’’ faydalanacak. Çocukların hayat mücadelesine eşit koşullarda başlayabilmesi, aynı zamanda özellikle aile bireylerinden kadınların, yani annelerin iş imkanlarıyla buluştuklarında aile bütçelerine katkı sunabiliyor olması, bizim için çağdaş bir toplum olmanın en önemli unsuruydu. Yuvamız İstanbul Projesi, daha adil bir İstanbul var etme konusundaki en önemli adımlarımızın da bir parçasıydı.

Bu şehrin çocukları eşit olmalı, hangi mahallede yaşıyorsa yaşasın, bu şehrin çocukları eşit duygularla yetişmeli demiş ve geleceğimizin ancak bu şekilde teminat altında olacağını vurgulamıştık. Bu yolda emin adımlarla yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde önemli ilerlemeler kaydettik.

Eyüpsultan İlçemizde bu önemli adımları hızla atıyor olmaktan gurur ve büyük bir mutluluk duyuyoruz. Eyüpsultan halkımıza ve İstanbul’umuza hayırlı olsun ifadesinde bulundu.

‘’GÜZELTEPE MAHALLEMİZ YENİ DEĞER KAZANDI’’

Fidan yapmış olduğu açıklamasında Güzeltepe Mahallemize Yuvamız İstanbul Kreşleri ve diğer gerçekleşen projelerle değer katan İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve yönetimine, CHP İBB ve İlçe Meclis Üyelerine Güzeltepe Mahalle Halkımız adına çok teşekkür ederim, ‘’Her şey Çok Güzel Olacak’’ ifadesinde bulundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir