Eyüpsultan Çırçır’da Faciadan Kıl Payı Dönüldü…

Eyüpsultan İlçesi Çırçır Mahallesi Sunar Sokak da Mes Yapıya ait hafriyat alanın da yapılan hafriyat çalışması esnasında gece saat 00.23 sularında sokak sakinleri deprem etkisi niteliğinde yaşanan sarsıntı sonucu kendilerini sokağa attı.

Hafriyat alanına yakın mesafede oturan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı olay mahalline gelerek Eyüpsultan Belediyesinin yetkili birimlerine telefon vasıtası ile haber vererek gerekli önlemlerin alınmasında etkili oldu.

Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıaza Yavuz da olay yerine gelerek alınan önlemleri yerinde kordone ederek çalışmalarda bulundu.

İlerleyen Saatlerde CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar,CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grup Sözcüsü Mustafa Tüysüz,CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Zafer Döner ve İlker Çomak’da olay yerine gelerek incelemelerde bulunarak vatandaşların sorunlarına yardımcı oldular.

Yaşanan Diyalog 1

Sema Balcı paylaştı: 24 Şubat 2020 Pazartesi

”GÖÇME TEHLİKESİ BULUNAN BİNALAR BOŞALTILDI MÜHÜRLENDİ”

Eyüpsultan Belediye Zabıta görevlileri tarafından göçme tehlikesi bulunan binalar boşaltılarak mühürlendi ve önlem alındı.

Böylelikle erken fark edilen bir olayda alınan önlemler sayesinde can kaybı olamadan olası yaşanacak bir facianın önüne geçilmiş oldu.

Sokak Sakinleri geceyi komşuları ve yakınlarının evlerinde geçirdi. Eyüpsultan Belediye Yetkilileri tarafından sokak sakinlerine kalacak yer verileceği söylendi.

”İNŞAAT FİRMASININ SORUMSUZLUĞU”

1- Yapı denetim hafriyat esnasın da alanda yok;

2-Hafriyat öncesi kazık çakılması yapılarak önlem alınmaması;

3-Belediye yetkililerinin önlem alınmadan hafriyat çalışmasında ki ihmali;

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı yaşanan olay sonrası yapmış olduğu açıklamasın da şu ifadelere yer verdi;

Benimde yaşam alanım olan sokakta büyük bir gürültü ve sarsıntı yaşadık, hemen balkona koştuk, komşularımda benim gibi panik hali ile ne olduğunu anlamaya çalışıyordu.

Hep diyoruz ya tedbirsizlik öldürür.
İnşaat firması,kuyu temel, fora kazık gibi masraflardan kaçarak, insanların can ve mal güvenliğini göz ardı etmiştir.
Yapı Denetim firmasının görevinin başında olmaması , herhangi bir denetleme mekanizması, zemin etüdünün yapılmamış olması ve belediyemizin de görevini tam anlamıyla yerine getirememiş olmasının doğurduğu sonuç ortadadır.
Tehlikeye göz yumularak yapılan çalışmanın sonucu çok daha ağır ve vahim olabilirdi…
çok şükür ki ucuz atlatıldı .
Kotlu olan bina alanının üstünün asfalt yol olması arkalı önlü bitişik nizam olmaması daha büyük bir felaketi engellemiştir.
Ancak asfalt yolun altının kayarak boşalması ve gece boyunca göçük alanında kayma olması ihtimaline karşı 3 bina riskli görülüp boşaltılarak mühürlenmiştir.
Boşaltılan binalarda yaşayan vatandaşlar apar topar evlerinden çıkmak zorunda kaldılar ve tedbirsiz,denetlenmeyen inşaat alanına tepkilerini dile getirdiler.
Akşam üstü yaşadıkları korku ve stresleri yüzlerinden okunuyordu ve kimsenin bunu onlara yaşatma,mağdur etme hakkı da yoktu.

Komşularıma tekrar tekrar geçmiş olsun diyorum.
Yapı denetim firmasını görev başına çağırıyor, belediyemizin bundan ders çıkartarak bu anlamda İnşaat firmalarını daha sıkı bir gözetim altında tutmasını temenni ediyorum dedi.

Sema Balcı sözlerinin devamın da şu cümlelere yer verdi;

Olay yerine yanıma anında gelen beni ve komşularımı yalnız bırakmayan CHP Gurup Başkan Vekilimiz Zülfü Çakar,Zafer Döner,Mustafaa Tüysüzz,İlker Çomak ‘a sayın meclis üyelerimize komşularım adına teşekkür ediyorum diyerek sözlerini bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir