Eyüp Müthaitler Derneği (EMÜDER) Başkanı İrfan Tutacak’dan Cumhuriyetimizin 100. Yılı mesajı

Example HTML page

Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak bağımsızlığın sembolü Cumhuriyet’in 100’üncü yaşını kutladı.

Başkan Tutacak, Cumhuriyet’in ilan edilişinin 100’üncü yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümüdür. Büyük fedakârlıklarla yürütülen kurtuluş mücadelesi ve Anadolu’daki kongreler sonrasında 23 Nisan 1920’de “Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” hükmünün tescili, 29 Ekim 1923’te de Cumhuriyetin ilan edilmesi ile zaferle nihayet bulmuştur.

Milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden Cumhuriyetin ilan edilmesi bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu eşsiz bir zaferdir. Cumhuriyetin ilanıyla Türk Milletinin ve Devletinin varlığı ve istiklali ebedileşmiş, eşitlik ve özgürlük gibi kavramlar toplumsal hayatımızda yer almaya başlamış, herkese yönetime katılma hakkı tanıyan Cumhuriyet bu yönüyle bireylerde vatandaşlık bilincinin de oluşmasına vesile olmuştur.

Eyüp Müteahhitler Derneği olarak bizler cumhuriyete sahip çıkılması ve yaşatılması hususunda daima güçlü iradeye sarsılmaz biçimde hakim olmuş, aynı hassasiyeti halen göstermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, 100 yıldır özgürlük ve demokrasi mücadelesini sürdürüyor. Gelecekte de bu değerleri koruyup daha da ileri taşıyacağımıza olan inancımızı yineleyelim. Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun

Cumhuriyet’imizin 100’üncü yaşı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir