Eyüp Meclisi’nde Gergin Dakikalar…

 Eyüp Belediye Meclisinde Performans Raporu görüşmelerinde gerginlik yaşandı…

CHP'liler yüklendi, Ak Partililer fazla cevap veremedi…

Eyüp Belediye Meclisinde Performans Raporu görüşmelerinde CHP ve MHP grubu söz alarak eksiklikleri dile getirdiler.

CHP Grubunda toplantı başında Yaşar Durmuş grup adına söz alarak “2010 yılında Eyüp'te elektrik kabloları yer altına alınacaktı. Olmadı! Eyüp'te Feshane'nin dışında çocukların oyun alanı yok! Eyüp'te mülkiyet sorunu devam ediyor. Tapusunu isteyen olunca önünde büyük rakamlar çıkartılıyor.  Stratejik plan yapılırken STK'ların görüşü dinlendi mi? Belediye astığı afişlerle halkı bilgilendirmek yerine Başkan Kavuncu'nun tanıtımı yapıyor. Ana arterlerde hijyene uymayan satışlar devam ediyor. Fırınlar yeterince denetlenmiyor. Eyüp bir köy görüntüsünden çıkamamıştır. CHP grubu olarak Eyüp Belediyesi'nin 2013 yılı performans raporunu reddediyoruz.” Şeklinde konuştular.

MHP Grubu adına söz alan Kamil Yıldız yaptığı konuşmada “Raporlarda iç temizlik için 2012'de 1.600.000 bin 2013 için 2.000.000 öngörülüyor. Bu neyin artışı. Mahallelerde yapılan Belediye Halka Hesap Veriyor Toplantıları için 60 bin TL ayrılmış. Mahalle başı 2 Bin TL. Siz önce bunun hesabını vatandaşa verin. Mahalle toplantılarında 2 bin liralık ne harcanıyor, nereye harcanıyor? Nevruz Bayramı'na 50 bin TL ayıran belediye Cumhuriyet Bayramı için 30 bin TL ayırmış.” Şeklinde konuştular.

CHP'den  Hasan Fazıl Afacan söz alarak “Siz hiç sponsorlu performans raporu gördünüz mü? Eyüp Belediyesi Kanal7'nin adını Photoshop ile fotoğrafa yerleştirmiş. Belediye Başkanı İsmail Kavuncu Yeşil pınar’da özel bir şirketin AVM'sini vizyon projesi olarak sunuyor. Bu proje belediyenin ise bu performans programı kitapçığında niye yok! İnsan odaklı belediyecilik diyorsunuz, insanlar mağdur oldukları için belediyeye yürüyorlar. Programda ilgililere yemek 300 binden 1.500.000 gibi beş katı bir rakama çıkıyor. Kim bu ilgililer. Bu kadar para hangi ilgililere yemek olarak verilecek? İhtiyaç maddesi alımı 2012'de 600 Bin TL'den, 1.200.000 TL'ye çıkıyor. 203 Milyon bütçenin % 33'ü yönetim giderleri…” dedi.

Daha sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Semih Dikyol “Yeşil pınar’daki proje İBB'nin. Fakat Eyüp'te yapılıyor, tabiki vizyon projemiz olacak. Kanal7'nin fotoğrafı eski bir foto, montaj lama değil, yanlışlıkla girmiş olabilir. Rakamlarla ilgili eleştirilerinize cevap vermeyeceğim. Bu eleştirilere size arkadaşlar yazılı olarak cevap verecekler” dedi.

zp8497586rq
Example HTML page