Eşref Ziya Terzi’den gönüllerin pasını silen konser

Example HTML page

Eyüpsultan Belediyesi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan’da vatandaşlara Ramazan Ayı’nın coşkusunu dolu dolu yaşatıyor. Her gün binlerce vatandaşı iftar sofralarında buluştururken, kültürel etkinliklerle vatandaşları birbirinden önemli isimlerle bir araya getiriyor. Bu kapsamda Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin ilk günkü konuğu başarılı müzisyen Eşref Ziya Terzi oldu.

Eyüpsultan Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların mübarek Ramazan ayını maneviyatına uygun olarak geçirebilmeleri için birbirinden özel etkinliklere imza atıyor. Teravih namazı sonrası Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin avlusunda kültür, sanat, tarih, edebiyat ve müzik dünyasının önemli isimleri Ramazan Sohbetleri’nde vatandaşlarla bir araya geliyor.

ZAL MAHMUT PAŞA’DA RAMAZAN SOHBETLERİ

Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin tarihi ve manevi atmosferinde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetleri’nin ilk günkü konuğu seslendirdiği ezgilerle bir döneme damgasını vurmuş başarılı müzisyen Eşref Ziya Terzi oldu.

Tasavvuf müziğinin sevilen isimlerinden Terzi, konserde “Kalksam ve Dirilsem”, “Ağlama Karanfil”, “Adını Anıyorum”, “Kardan Aydınlık”, “Secde Yerinde”, Vuslat mı Hasret mi”, “Beyazıt Meydanı’nda” gibi eserleri seslendirerek kulakların ve gönüllerin pasını sildi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen konserin sonunda Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eşref Ziya Terzi’ye katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Eyüpsultan’ın resmedildiği sulu boya tablo çalışmasını hediye etti. 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir