Erdoğan’ın yeni taktiğini açıkladı: Seçim tekrarlanırsa…

Example HTML page

Murat Yetkin Erdoğan’ın bugünkü Kızılcahamam kampındaki konuşmasını değerlendirdi.

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin Kızılcaham’da bugün yaptığı toplantıdaki konuşmasını değerlendiren gazeteci ve yazar Murat Yetkin, “Erdoğan’ın yeni taktiği: CHP ile İYİ Parti’nin arasını açmak” yorumunu yaptı.

Yetkin’in yetkinreport.com sitesinde yayınlanan yazısından bir bölüm şöyle:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam danışma kampını açarken yaptığı iki saate yakın konuşmada ismen anmadığı tek muhatabı İYİ Parti oldu. Bir tek yerde “dörtlü ittifak” diyerek ve İYİ Parti sadece CHP ile seçim ittifakı yapmış olmasına rağmen HDP ve Saadet ile aynı paranteze alarak, dolaylı olarak hatırlatmış oldu, ama ismen anmadı.


AK Parti’nin seçim ortağı MHP’ye yeniden teşekkür etti gerçi ama Devlet Bahçeli’nin AK Parti’yi yüzde 40’ın altına iten 18.81 seçim hesabını kabul etmediğini de gösterdi: Cumhur İttifakının toplam yüzde 52 oyunun yüzde 44 buçuk kadarı AK Parti’den geliyor, MHP’ye yüzde 7 buçuk kalıyordu.

İYİ Parti’ye öteden beri AK Parti yönetim katlarında MHP’nin alternatifi olarak bakanlar biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte, örneğin “Andımız” tartışmaları sırasında, adeta nispet verircesine İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yakın davranmıştı. 31 Mart seçimlerindeki yakın işbirliğine karşın, sonrasında Bahçeli’nin üst perdeden söylemleri, örneğin “18.81” mesajında kendisini Cumhurbaşkanının “denge ve denetleme” makamı olarak göstermesi AK Parti bünyesinde hoş karşılanmadı. Cumhur İttifakının daha çok MHP’ye yaradığı, bazı belediyelerin AK Parti’den MHP’ye geçmesi ve Büyükşehir belediyelerinde MHP’nin ilçe belediyelerinde öne çıkmasına karşın Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının CHP’ye geçmiş olması konuşuluyor. Kızılcahamam’da da konuşuluyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir