Erdoğan: Dünyanın en gelişmiş ülkeleri aşı bulamıyor, biz ise hamdolsun…

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin aşı sıkıntısı yaşadığını savunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ise hamdolsun şu anda aşı konusunda attığımız adımlarla, yaptığımız ödemeyle, süratle aşılarımızı aldırmaya başladık” dedi. Erdoğan, 50 milyon doz aşının ülkeye geleceğini iddia etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen “Sosyal Atama Töreni”nde konuştu.

“Bugün engellilerimizden 2 bin 143 ve şehit yakınlarımızdan 370 kişinin toplam 3 bin 603 kişinin kamuya atamalarını gerçekleştiriyoruz” diyen Erdoğan, Anayasa’da yer alan ‘sosyal devletin fiiliyata geçirilmesini’ tebrik ettiğini kaydetti.

Devlet korumasındaki çocukların yurtlarda ‘balıkistifi şeklinde barındırıldığını’ gördüklerini ifade eden Erdoğan, “Bu ortamlarda ne düzgün eğitim alıyor ne de meslek sahibi oluyordu. STK’lerle işbirliği yaparak yetiştirilme modelini değiştirdik. Çocuklarımızı çok büyük yurtlarda koğuş sisteminden ev sistemine geçtik. Mahallelerde kurarak aynı atmosferi tenefüs etmesini sağladık. Personellerimize eğitim verdik” şeklinde konuştu.

‘DEVLET KORUMASINDAKİ ÇOCUK SAYISI 55 BİNİ AŞTI’

13 bin 524 çocuğun bakımını bu evlerde sürdürüldüğünü ve çocukların yakınlarıyla yaşamasının sağlandığını belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“652 bine yakın çocuğumuzun ailelerinin yanında hayatını sürdürmesini sağladık. Yüzde 86 doğrudan annelere olmak üzere 6,9 milyar lira destek verdik. Diğer bir uygulama koruyucu aileler uygulamasıdır. 7 bin 864 çocuğumuz sıkı denetlenen koruyucu ailelerinin yanında hayatlarına devam ediyor. Devlet korumasındaki çocuk sayısı 21 bin 300’dü bugün bu sayı 55 bini aştı.”

Erdoğan ayrıca engelli memur sayısının da 58 bin 319 olduğunu kaydetti.

AKP’li Cumhurbaşkanı ardından 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan ve hayatını kaybedenlere değinerek, “Şehitlerimizin bizlere emanet olan yakınları ve gazilerimizin kalbimizde ayrı yeri vardır. Bilerek isteyerek inancı vazifesi uğrunda ölüme yürümesi kadar büyük fedakarlık yoktur. Daima başımızın tacı olmuşlardır” dedi.

‘SÜRATLE AŞILARIMIZI ALDIRMAYA BAŞLADIK’

Koronavirüsle mücadele kapsamında geliştirilen aşıların alım sürecine ilişkin de konuşan Erdoğan, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin aşı sıkıntısı olduğunu iddia ederek, Türkiye’nin attığı adımlarla ve yaptığı ödemeyle bu konuda bir problem yaşamadığını savundu. Erdoğan şunları söyledi:

“Bakın dünyanın en gelişmiş ülkelerinin şu anda aşı sıkıntısı var. Aşı bulamıyorlar. Biz ise hamdolsun şu anda aşı konusunda attığımız adımlarla, yaptığımız ödemeyle, süratle aşılarımızı aldırmaya başladık ve ilk etapta inşallah 50 milyon doz aşı ülkemize gelecek ve süratle de aşılamayı başlattık, şu anda devam ediyor. Dünyanın en müreffeh ülkelerinden dahi yürek burkan sahnelerin görüldüğü bir süreci ülke olarak biz en az sıkıntıyla geride bırakmayı başardık.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir