Erdoğan, ‘camide içki içtiler yalanı’nı 5 yıl sonra dile getirdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı direnişinin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hala ispat edemediği “camide içki içtiler” yalanını tekrar dile getirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2013’te, Gezi Parkı direnişi döneminde söylediği ve hala ispat edemediği “camide içki içtiler” yalanını yeniden dile getirdi. Erdoğan, bugün Konya’da düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Gezi Parkı direnişini bir kez daha hedef aldı. Erdoğan, “Afedersiniz Dolmabahçe’de Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’nin içine bira şişeleriyle girdiler. Bunlar böyle ahlaksız.” ifadelerini kullandı. 

YALAN ATAN TERFİ ETTİ, MÜEZZİN SÜRGÜN YEDİ

Aradan 5 yıl geçmesine karşın Erdoğan’ın hala ispat edemediği iddiasını, Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’nin o dönemki müezzini Fuat Yıldırım yalanlamıştı. Yıldırım, yalanlamasının ardından Başakşehir’e bağlı Kayabaşı köyüne görevlendirilmişti. Yıldırım, görev yerinin değiştirilmesinin ardından Diyanet’e dava açmıştı. Dava dilekçesinde yaşadıklarını anlatan Yıldırım, camiye olay yeri inceleme ekibi gelmeden Milli Saraylar görevlisinin müftülük izniyle camide fotoğraf çektiğini, bazı basın mensuplarının da camiye girdiğini belirterek, camide içki içilip içilmediği konusunda basınla mülakat, röportaj ve söyleşi yapmadığını, emniyet ifadesinde de bu yöndeki sorular üzerine görmediğini söylediğini kaydetti. Öte yandan içki içtiği yalanını basına servis eden Yasin Yıldız ise Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na atanmıştı.

KABATAŞ DA YALAN ÇIKMIŞTI

Erdoğan, yine Gezi Parkı direnişi döneminde Kabataş’ta Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Zehra Develioğlu’nun eylemciler tarafından yerlerde sürüklendiğini iddia etmiş, daha sonra Develioğlu, kendisi ile görüşen Star gazetesi çalışanı Elif Çakır’a belden yukarısı çıplak, ellerinde deri eldivenler başlarında siyah bandanalar bulunan 70-100 kişilik grubun kendisini dövdüğünü, bebeğini yere fırlattıklarını söylemişti. Aradan geçen sürede MOBESE görüntüleri, ‘içeriden’ anlatımlar ve polis raporuyla yalanlanan olay, Erdoğan tarafından tekrar tekrar gündeme getirilmişti. 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir