EPDK, İGDAŞ’a soruşturma başlattı, İBB açıklama yaptı

Example HTML page

İstanbul’da yüksek doğalgaz faturaları hakkındaki şikayetlerin ardından EPDK, İGDAŞ’a soruşturma başlattı. Soruşturmanın gerekçesi ‘mevzuata aykırı sürelerde faturalandırma’ olurken İBB de konuya ilişkin açıklama yaptı

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz “Mevzuata aykırı fatura düzenlediği gerekçesiyle İGDAŞ’a soruşturma açtık” açıklaması yaptı. İBB de konu hakkında açıklamada bulundu.

EPDK, İstanbul’da ikamet eden doğal gaz abonelerinden yoğun şekilde gelen yüksek fatura şikayetlerini inceledi ve ilgili dağıtım şirketi İGDAŞ’ın mevzuata aykırı sürelerde abonelerine fatura düzenlediği iddiasıyla soruşturma açtı.

İGDAŞ son dönemlerde doğal gaz faturalarının yüksek geldiğine ilişkin yurttaşlardan gelen şikayetler üzerine, ”Daha önce de olduğu gibi gerçek tüketim üzerinden ve sayaçlar yerinde okunarak fatura oluşturulmaktadır” açıklaması yapmıştı.

İBB’DEN AÇIKLAMA

Açılan soruşturma ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ongun, söz konusu soruşturmanın fatura bedelleriyle değil, süreleriyle alakalı olduğunu söyledi.

Ongun’un açıklaması şöyle:

YASAL OLARAK FATURA KESME SINIRI NEDİR?

Resmi Gazete’de 9 Haziran 2017 tarihinde yer alan bir düzenlemeye göre doğalgaz dağıtım şirketleri mekanik sayaç kullanan abonelerin sayaçlarını aylık olarak artı eksi beş günden fazla sapma olmayacak şekilde okuyor. Yani aboneye en az 25 günlük en fazla 35 günlük fatura kesilebiliyor. Dağıtım şirketleri 50 metreküpe ulaşmayan aylık tüketimleri söz konusu fatura dönemi için faturalandırmama hakkına sahip. Bu düzenlemedeki tüketim miktarı genellikle yaz ayları için geçerli.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir