Ensar Vakfı Meclis Gündemin’de

Example HTML page

CHP İstanbul Milletvekili TBMM Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Sibel Özdemir son günlerde Karaman Ensar Vakfından gelen Karaman’da çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarını hazırladığı iki soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya “İddiaya konu evlerde verilen eğitimin içeriği nedir? Evlerin kiralama işlemini gerçekleştiren kişiler arasında öğretmen, okul idarecisi olan kişi ya da kişiler var mıdır?”, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu’na “Ensar Vakfı’nın sözde hizmetleri, çocuklarımızın geleceğinden daha mı önemli?” şeklindeki soruları içeren önergesini meclis gündemine taşıdı.

sibel özdemir

sibel özdemir

 

Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kalan ve yaşları 9-10 olarak değişen en az 45 erkek öğrencinin öğretmenleri tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı iddiası basına yansımıştır. Karaman’da bir ilkokulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan M.B.’nin vakıf ve dernek evlerinde cinsel istismarda bulunduğu 10 erkek öğrenciye ilişkin Karaman Devlet Hastanesi’nden alınan raporun da hakkındaki dosyaya konulduğu, öğretmenin tutuklandığı kamuoyuna yansımıştır.

Kamuoyunun tepkisi üzerine Ensar Vakfı bir açıklama yaparak, söz konusu öğretmenin 2013 yılında 5 aylık bir sürede gönüllü olarak vakıf şube merkezinde etüt öğretmenliği görevi yaptığını, kendileriyle hiçbir irtibatı bulunmadığını savunmuştur.

Bu çerçevede;

 

 

 

  1. Söz konusu iddialar gerçeği yansıtmakta mıdır? Bu iddialarla MEB kadrosunda olan ilgili öğretmen ve diğer idari personel hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise sonucu ne olmuştur?
  2. Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı ev ya da evlerde verilen eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı’nın bilgisi ve denetimi dahilinde midir? Sözü edilen kiralama işlemini gerçekleştirilen kişi ya da kişiler arasında öğretmen, okul idarecisi olan kişi ya da kişiler var mıdır?
  3. Sınıf öğretmeni M.B’nin “gönüllü” olarak etüt öğretmenliği görevi yaptığı iddiası doğru mudur? Doğru ise adı geçen vakıf ve dernek de dahil olmak üzere, MEB kadrosunda bulunan kaç öğretmen hangi vakıf ve derneklerde “gönüllü” olarak görev yapmaktadır?
  4. Karaman’da sözü edilen evlerde verilen eğitimlerin içeriği nedir?
  5. İddiaya konu evlere ilişkin olarak çocukların barınma olanağının sağlanmasının yasal dayanağı nedir? MEB ya da bir başka bakanlığın sözü edilen evlere ilişkin denetimi söz konusu mudur? Denetim yapılmakta ise hangi zaman aralıklarıyla gerçekleştirilmektedir ve son denetim ne zaman yapılmıştır?
  6. Son beş yılda eğitim faaliyeti gösteren vakıf ve derneklerde kaç taciz ve istismar olayı yaşanmıştır? Aynı dönemde kaç yönetici, öğretmen ve idareci hakkında sözü edilen olaylar nedeniyle soruşturma açılmış, kaçı hakkında hangi cezai işlem uygulanmıştır?
  7. Bakanlığınız ile Ensar Vakfı arasında imzalanan herhangi bir protokol var mıdır? Ensar Vakfı’nın adının karıştığı iddialardan sonra varsa protokolün sona erdirilmesi düşünülmekte midir?
  8. Yurt, öğrenci evi, etüt merkezi vb. gibi değişik adlar altında öğrencilere yerler tahsis eden vakıf ve derneklerin eğitim faaliyetlerinin askıya alması ya da son verilmesi hükümetinizin gündeminde midir?diyerek aile Bakanı ve sosyal işler bakanı Sema RAMAZANOĞLU’na sordu.

 

 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir