EMÜDER 5. olağan kongresi İrfan Tutacak’la devam dedi

Example HTML page

Eyüp Müteahhitler Derneği 5. Olağan Genel Kurulu Osmanlı Park Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Kongrede tek liste ile seçime gidildi. Başkan İrfan Tutacak güven tazeleyerek yeniden EMÜDER Başkanı seçildi.

Kongreye, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Ak Parti Eyüpsultan Belediyesi Meclis Üyesi Cengiz Çup, CHP Eyüpsultan Belediyesi Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar, Kapaklı Belediyesi Başkan Yardımcısı Nihat Toprak,

Eyüpsultan Alibeyköy Esnaf Odası Başkanı Şener Kurtuluş, Gostivar Dernek Başkanı Orhan Sipahi ASRIAD Başkan Vekili Gökhan Ateş ve yönetim kurulu üyeleri, BİGİAD Başkan Yardımcısı Rahmi Günbay ve yönetim kurulu üyeleri, Sultangazi Müteahhitler Derneği Başkanı Azmi Göktaş ve yönetim kurulu Üyeleri,Karadolap Spor Kulübü Başkanı Ali Bozkurt ve Yönetim Kurulu Üyesi Metin Uzun, Güzeltpe Cemevi Başkanı Abuzer Çetinkaya,Van İşadamları Derneği Başkanı Fettulah Kardaş, Diyarbakır Vakfı Başkan Yardımcısı Yaşar Güzel, Siirt Kurşunlu Köyü Başkanı Üzeyir Çiftçi, Amed Dernekler Federasyonu Başkanı Sevet Güzel, Eyüpsultan Van rcişliler Dernek Başkanı Muzaffer Altuğ, Kars Ardahan Iğdır Derneği Başkanı İsrafil Aslanoğlu, Petrol İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Hikmetullah Tarlak. CHP 2019 Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı Emel Bilenoğlu.

Eyüpsultan Muhtarlar Birliği Başkanı ve Merkez Mahallesi Muhtarı , Hüseyin Bilek, Emniyettepe Mahallesi Muhtarı Mustafa Erbaş, Alibeyköy Mahallesi Muhtarı Firdevs Kuş, Topçular Mahallesi Muhtarı Remzi Tükenmez, Çırçır Mahallesi Muhtarı Mustafa Çebi, Kağıthane Merkez Mahallesi Muhtarı Ali Çelik.

Ak Parti Eyüpsultan İlçe Başkan Yardımcısı İrfan Sevim, CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, Halkları Demokratik Partisi İlçe Başkanı Sebahattin Hallı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Karsavan, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Lokman Çelik, Kağıthane Deva Partisi İlçe Başkanı Lider Parlakyıldız, Kağıthan Belediyesi İmar Müdürü Cihan Temel, Kağıthan Belediyesi Teftiş Kurulu Üyesi Süleyman Moroğlu, Kağıthan Belediyesi Ruhsat Müdür Yardımcısı Veli Baydur ve dernek üyeler katıldı.

Genel kurulun divan başkanlığını dernek üyesi ve aynı zamanda Kars Ardahan Iğdır Derneği Başkanı İsrafil Aslanoğlu yaptı

Osmanlı Park Sosyal Tesislerinde yapılan 5. olağan genel kurul, saygı duruşunun ardından İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Divan heyetinin seçilmesiyle devam eden Genel kurulda konuşan Başkan İrfan Tutacak, genel katılan üyelere teşekkür ederek, konuşmasında 2 yıllık görev süresinde yaptıkları anlattı Tutacak konuşmasında: “Sayın Eyüpsultan Belediye Başkanım, saygıdeğer misafirlerimiz, derneğimizin çok değerli üyeleri:
Bugün burada, EMÜDER’in 5. Olağan Genel Kurulu’nda sizlerle bir araya gelmiş olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hepinize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Derneğimiz EMÜDER, bölgemizde faaliyette bulunan başta inşaat müteahhitleri olmak üzere çeşitli sektörlerde çalışan çok kıymetli iş insanlarını bir araya getirmesi bakımından son derece kıymetlidir.
Bu genel kurul, buradaki katılım düzeyi ve coşku da; derneğimizin üyeleri için bir araya gelme ve çatı olma işlevini gelecekte de sürdüreceğini gösteriyor.
Derneğimiz, her biri kendi alanında güzel projeler yaratan üyelerimiz arasında güçlü bir sinerji yaratmıştır. Bu da, üyelerimizin çeşitli alanlarda kendi aralarında iş birliği yapmalarına olanak tanımıştır. Bu iş birliği, sadece mesleki anlamda değil, aynı zamanda üyelerimizin kişisel ve profesyonel gelişimine de katkı sağlamıştır.
Derneğimizin üyeleri arasında gerçekleşen her türlü tecrübe paylaşımı, işbirliği ve dayanışma hem bireysel manada üyelerimizi hem de kurumsal olarak derneğimizi güçlü kılmaktadır. Ben hep buna inanmışımdır. Onun için hem başkan olarak ben hem de yönetimdeki arkadaşlarım derneğimizin üyelerimize en iyi hizmeti sunması için elinden geleni yapmıştır ve bundan sonra da yapacaktır.
Ayrıca, yerel yönetimler ve hükümet nezdinde geliştirdiğimiz ilişkiler, derneğimizin kurumsal olarak sektör sorunlarına ilişkin olarak yapabileceklerini ve üyelerimizi en iyi şekilde temsil etme kabiliyetini artırmayı amaçladık.


Yeni dönemde de aynı şekilde özel olarak sektörümüzün sorunları genel olarak da kamu yararı amacına matuf olmak üzere yerel yönetimler ve hükümet ile temaslarımıza ve işbirliklerimize devam edeceğiz. Bu ilişkiler, derneğimizin hem üyeleri hem de faaliyette bulunduğumuz İstanbul için çok önemli olduğunu düşünüyorum
Göreve geldiğim günden beri derneğimizi hem üyelerimizin hem de kamu yararı için yönetmeye odaklandığımı belirtmek isterim. Üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve işlerini desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz.

Diğer taraftan; derneğimizin bir inşaat müteahhitleri birliği olarak sahip olduğu sosyal sorumlulukları ve kamu yararını ele almak istiyorum.
EMÜDER ailesi olarak, yaşanabilir ve güvenli bir İstanbul için İstanbul’un yeniden inşa ve kentsel dönüşüm hamlesi bağlamında üzerimize tarihi görevler düştüğünün farkındayız. Bu bağlamda gerek belediyelerimizin gerekse Bakanlığın geliştireceği kentsel dönüşüm projelerine aktif olarak katkı sağlayacağımızı bir kez daha buradan bildirmek istiyorum. Biz İstanbul’un kentsel dönüşümüne katkı sunma meselesine bir misyon gibi yaklaşıyoruz. Zira bu mesele sadece inşaat sektörünü değil, aynı zamanda şehrimizin geleceğini hatta medeniyetimizin geleceğini belirleyecek ehemmiyette bir meseledir. Tabi, Derneğimizi bu şekilde büyütmeye ve genel kamu yararı çerçevesinde etkin hale getirmeye çalışırken bazı zorluklarla da karşılaşmıyor değiliz
Bu zorlukların başında, şüphesiz dünya genelinde ve ülkemizde süren ekonomik kriz yer almaktadır. Ayrıca; bankaların kredi arzındaki darboğazlar, sektörümüzü etkileyen ve onu daraltan, potansiyelini küçülten bir diğer önemli sorundur.


Karşılaştığımız bir diğer zorluk da, özellikle inşaat sektörü özelinde yaşadığımız fahiş fiyatlı hazır beton sorunudur. Ancak, bu zorlukları aşma konusundaki kararlılığımızı koruyoruz ve kamu sektöründeki paydaşlarımızla yapacağımız iş birliği ile üyelerimizi ve sektörümüzü korumak için çabalarımıza devam edeceğiz. EMÜDER olarak, sektörümüzü güçlendirmek ve İstanbul’u daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için elbirliğiyle çalışmaya devam edeceğiz.

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Teşekkür ederim.”

Konuşmanın ardından denetim ve faaliyet raporları okunup ayrı ayrı ibra edildi.
Daha sonra seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde, mevcut başkan İrfan Tutacak üyelerin güven oyuyla yeniden başkanlığa seçildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir