EMEP’ten zamlara tepki:Sefalete mahkum değiliz mücadele edersek, birleşirsek değiştiririz

Example HTML page

Zam yağmurunun akaryakıt zamlarıyla sürdüğünü belirten EMEP Genel Bşk. Yard. Sedat Başkavak, zamların geri alınması ve ücretlerin artırılmasının tek yolunun birleşerek mücadele etmek olduğunu söyledi.

Seçimlerden sonra başlayan zam yağmurunun akaryakıt zamlarıyla doluya döndüğünü ifade eden EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, “Akaryakıta bir gecede yapılan yaklaşık 7 lira zam elbette mazot, LPG ve benzinle sınırlı kalmayacaktır. Bu zam halkın günlük ihtiyaç maddelerine doğrudan yansıyacaktır” uyarısında bulundu.

Temel tüketim mallarına yapılan zamlar, KDV artışları, MTV gibi katlamalı vergi salmaları ve peşinden gelen bu devasa akaryakıt zammının halkın yoksulluğunu çok daha derinleştireceğini belirten Başkavak, “Asgari ücrete yapılan zam, seçim öncesi üstü tamamlanarak 7500 liraya yükseltilen emekli aylıklarına, kök aylıkları esas alınarak yapılan yüzde 25 zammın gerçekte zam yapılmamış olması da dikkate alındığında milyonlarca yurttaş aileleriyle birlikte sefalet koşullarına mahkum edilmiştir. Bu zamların arkası kesilmeyecektir. Çünkü iktidar uluslararası sermayeye teşvik ve ülkeyi ucuz emek cenneti olarak pazarlamaktadır. KDV, ÖTV gibi vergi yükleri halkın sırtına yıkılırken patronlara vergi istisnaları, teşvikler, ihale ayrıcalıkları, sermayenin sigorta primi yükünü üstlenme gibi pek çok istisna uygulamalarla sermaye ihya edilmiştir ve edilmektedir” dedi.

Halkın bu yükü taşımak zorunda olmadığına vurgu yapan Başkavak, şu çağrıyı yaptı: “Yapılan zamların geri alınması, asgari ücret dahil çalışan ücretleri ve emekli aylıkları zamlarının yeniden düzenlenmesi ve insanca yaşanacak çalışma ve ücret koşullarının sağlanması için bulunduğumuz her yerde sesimizi yükseltelim, emek ve demokrasi güçleri olarak, halk güçleri olarak taleplerimizi birleştirerek mücadeleyi yükseltelim. Sermaye düzeninin siyasetini yapan AKP iktidarının emekçiler için, halk için adım atması söz konusu bile olmaz, kazanmanın tek yolu birleşmek ve mücadele etmektir.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir