Emel Bilenoğlu;Söz veriyorum biz Eyüpsultana asla ihanet etmeyeceğiz…

Example HTML page

Millet ittifakının CHP’li Eyüpsultan Belediye Başkanı adayı Emel Bilenoğlu 09.02.2019 Cumartesi günü saat 15.00 da Grand Haliç salonda düzenlemiş olduğu lamsan toplantısıyla büyük Eyüpsultan yürüyüşünü başlattı.

Emel Bilenoğlu hınca hınç dolu olan salona CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek ,CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,Millet ittifakının CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekerem İmamoğlu ile birlikte alkışlar ve büyük sevgi gösterisi arasında girdi.

Millet ittifakının CHP’li Eyüpsultan Belediye Başkanı adayı Emel Bilenoğlu’nun düzenlemiş olduğu tanıtım toplantısına CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan akçiçek,CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,Millet ittifakının İBB adayı Ekrem İmamoğlu,CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu,CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek,Yüksel Mansur Kılıç,TuranAydoğan, Sezgin Tanrıkulu,Eski Devlet Bakanı Önay Alpago, CHP Eyüpsultan aday adayları Cahit Ataker,Hayri Has,Mustafa Tüysüz,İyi Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adil Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri,İyi Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri,Eyüpsultan Mahalle Muhtarları,STK Sivil Toplum Kuruluşlarının değerli temsilcileri CHP ve İyi Parti İlçe örgütleri ve çok sayıda Eyüpsultanlı katıldı.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Sinan Akçiçek’in açılış konuşması ile başlayan toplantıda CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,Millet ittifakının CHP’İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptılar.

Sinan Akçiçek Yapmış olduğu açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Sinan Akçiçek kürsüye Kadın Kolu Başkanı Yasemin Şisci ve Gençlik Kolu Başkanı Direnç Çeliker ile birlikte çıktı.

Çokdeğeri Eyüpsultanlılar,partimin yılmadan mücadele eden değerli örgütü,sevgili Genel Başkan yardımcım çok değerli Milletvekillerim Millet İttifakının sevgili bileşenleri İyi Parti’nin çok değerli İlçe Başkanı ve yöneticileri,STK’larımızın değerli temsilcileri,sevgili Muhtarlarım ve dostlar hepiniz Büyük Eyüpsultan yürüyüşümüze hoş geldiniz onur verdiniz.

Biz inandık sizlerde inanın kazanacağız.

Millet ittifakımızın Çok değerli Eyüpsultan Belediye Başkanı adayı Emel Bilenoğlu ile hep birlikte ‘’Umudun, azmin, başarının, yarınların hikayesini hep birlikte yazacağız.’’

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’da bir konuşma yaptı.

Canan Kaftancıoğlu konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

Sevgili Eyüpsultanlılar,kıymetli Genel Başkan yardımcım saygı değer Milletvekillerim çok kıymetli ilçe Başkanlarım,İyi Parti’nin çok değerli İlçe Başkanı ve yöneticileri,çok kıymetli yol arkadaşlarım STK’larımızın değerli temsilcileri,değerli muhtarlarımız hepinizi canı gönülden selamlıyorum hoş geldiniz dedi.

Kadın aday bende hep bir sızı ama her şeye rağmen İstanbulun Emeli var Eyüpsultan İlçemizin Emeli var. Emel Bilenoğlunu sizlere emanet ediyorum çok çalışın ve Eyüpsultan Belediye Başkanı yapın dedi.

Çağrım tüm kadınlarımıza Eyüpsultan Belediye Başkan adayımız Emel Bilenoğluna destek verin kadın dayanışmasının örneğini sergileyin dedi.

İMAMOĞLU: İSTANBUL’UN TÜM OYLARINA TALİBİZ

Eyüpsultan’ın maneviyatı ve konumuyla özel olduğunu söyleyerek Emel Bilenoğlu’na destek olmak için tanıtım toplantısına katılan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “31 Mart’ta inşallah başarıyı elde edip, ondan sonra da Emel hanımının en başarılı belediye başkanı olmasını diliyorum.

Biz İstanbul’un tüm oylarına talibiz. İçinde herkes, bütün siyasi partiler var.  Ben en fazla ‘inşallah kazanırsın’ temennisini yürekten, hafiften dişlerini sıkarak söyleyen hemşerilerimin geçmişte iktidar partisine oy veren dostlarım olduğunu görüyorum.

Çünkü En çok AK Parti’ye oy veren hemşerilerimizin gönüllerini kırdılar. İstanbul’u yönetirken hoşgörüden, güler yüzden, samimiyetten,alçak gönüllü tavırlardan asla ayrılmayacağız. Belediye başkanı vatandaşın arasında olacak. 1 Nisan’dan itibaren Türkiye’nin her şehrinde gülmeye başlayacağız” dedi.

Konuşmasını yapmak üzere müzik ve alkışlar eşliğin de kürsüye gelen Millet ittifakının CHP’li Eyüpsultan Belediye Başkanı adayı Emel Bilenoğlu konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

Saygıdeğer il başkanım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayım, sayın milletvekilleri, İlçe başkanım, çok kıymetli misafirler ve bu kadim ilçede yaşayan değerli Eyüpsultanlılar Bu kez, baharı zaferimizle bir başka kucaklayacağımız, 31 Mart yolculuğumuzun, başlangıç gününe hoşgeldiniz!

Bundan tam 110 gün önce yola çıkarken dağıtmaya başladığımız umut çiçeklerinin yeşerme vakti geldi.

Gözlerinizdeki umut ışıklarını, keşke burdan sizler de görebilseydiniz. İşte bu umut ışıklarının bana verdiği güçle yola çıkıyorum.

Beni bu onurlu göreve layık gören Cumhuriyet Halk partisinin İstanbul il örgütüne, Eyüpsultan ilçe örgütüne, sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ve tüm parti yöneticilerine, en önemlisi de siz Eyüpsultan halkına gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.

Başarı sadece sözlükte!

Çalışma dan önce gelir.

Hayat ise bana başarının sadece çalışarak elde edileceğini gösterdi.

 Hayatımın yokuşları bana çok şey öğretti.

Kadın olduğum için diğer kişilere düz yol olan hedefler bana hep yokuş olarak konuldu, ben ise tüm yokuşları aşmak için daha fazla çalıştım. İşte bu dik yokuşların sonunda daha çok çalışacağım ve öğreneceğim İstanbul’un en güzel üniversitelerinden biri olan Mimar Sinan Üniversite GSF’ ni bitirdim.

 Ardından hiç durmadan hedef koyarak, koyduğum hedeflere bir bir ulaştım.

Tam 15 senelik kurumsal iş hayatının ardından 10 sene boyunca çok kıymetli İtalyan iş ortağımla kendi tasarım ofisimi yönettim dedi.

İçimdeki mücadele ruhu, ülkenin içerisinde bulunduğu şartlar dolayısıyla 2013 senesinde beni siyasette hizmet etmeye itti. Bu yürüdüğüm yolda, tüm örgütümle birlikte sahada yaptığım çalışmalar beni bugün belediye başkanı adaylığına getirdi dedi.

 ‘’Neden bu yola çıktım, Biliyor musunuz?’’

 Çünkü pazarda çantalar dolmuyor.

Çünkü anneler pazar dışında sosyal hayatın içinde bulunamıyor.

Çünkü gençlerimiz spor yapacak, sanatla, bilimle ilgilenecek olanaklara sahip olmadıklarından yozlaşmanın, madde bağımlılığının ve cehaletin kucağına düşüyor. 

 Çünkü yeşiller griye, kültür yozlaşmaya, tarih ise yok olmaya başladı.

Yani tüm renkler bir bir kirleniyor.

İşte bu nedenlerle Eyüpsultan için bir Emelim var.

Eyüpsultan’da umudun ve sevginin ışığını birlikte yakacak, Eyüpsultan’ı İstanbul’un gülen yüzü yapacağız.

 Ama unutmayın, İstanbul’da sizin de tek bir Emeliniz var. O da EMEL BİLENOĞLU. – Şimdi, Eyüpsultan için güzel hedeflerimizi paylaşma vakti.

Eyüpsultan’da kadın olmak ayrıcalık olacak! Sosyal alanda kadınların daha fazla yer alması için kadınlara her alanda destek vereceğiz.

 Belediyemizde kadın sorunlarını ve ihtiyaçlarını karşılamak için kadınlara özel bir müdürlük kuracak, belediyemizde daha fazla kadın istihdam edeceğiz. Kuracağamız kadın müdürlüğünde tüm personel kadınlardan oluşacak.

Kadınların emeklerini var edebileceği merkezlerin sayısını arttıracak, buradan çıkan ürünlerin satışı için belediyemiz katkı sunacak ve tabiki de kadınların evden çıkıp bu merkezlere gelebilmesi için her mahallede kreş yapacağız.

‘’Kreş nasıl yapılır?’’

 Bunu en iyi biz biliyoruz.

Beylikdüzü Belediyemizin modern kreşlerinde, Kadıköy Belediyemizin ekolojik kreşlerinde, Çankaya Belediyemizin teknolojik kreşlerinde bunları görüyoruz.

 Bu kreşlerin yeni örnekleri Eyüpsultan’da da olacak.

Belediyede hali hazırda olmayan hizmet alanları yaratarak hem okuyan hem de çalışmak isteyen gençlere yarı zamanlı iş imkanı sağlayacağız.

Bu projelerle kadınlar mutlu, gençler mutlu, çocuklar mutlu ve dolayısıyla erkekler daha da mutlu olacak dedi.

Sözlerine şu ifadelerle devam eden Emel Bilenoğlu;

‘’ Boşuna Eyüpsultan İstanbul’un gülenyüzü olacak demiyorum! ‘’

 Demiştim ya pazarda çantalar dolmuyor. Dolsa da hem pahalı doluyor hem de sağlığımız ile oynanıyor.

‘’Ama bunun dermanı var, dermanı bizde.’’

‘’Eyüpsultan Gıda Merkezleri’’

‘’Eyüpsultan’da yaşayan her insan kendi yöresinde üretim yapmaya teşvik ettirilerek gerek o şehirlerin kalkınmasına katkı sunulacak gerekse Eyüpsultan halkı sağlıklı ürünleri ucuz fiyata alabilecek. ‘’

Bu projeyle istihdam alanları oluşacak.

Aynı zamanda başlangıç akçesi olarak üreticilere yerli tohum desteği sağlanacak.

 Soğuk hava depoları, pazar yerleri, laboratuvarlar ile desteklenerek proje uzun vadede Eyüpsultan’ı İstanbul’un gıda merkezi haline getirecek. Ve Eyüpsultan halkı hem sağlıklı hem de ucuza beslenmiş olacak.

‘’Aslında çok ta uzağa gitmeye gerek yok, İlçemizde son yasa ile mahalle statüsüne getirilen yedi köyümüzde yanlış politikalar ile bitmek üzere olan hayvancılık ve tarım alanlarını teşvikler ve iyi tarım uygulamaları ile tekrar canlandıracağız.’’

 Bununla beraber köylerimiz için ek bir istihdam alanı olarak çiçek yetiştiriciliği programı uygulanacak. Her sene sadece Hollanda’nın Türkiye’den satın aldığı çiçek bedeli 45 – 50 milyon euro arası değişmektedir.

‘’ Eyüpsultan’da bu pastadan neden payını almasın?’’

 Bu programla köylerimiz, doğasına uygun olan çiçekleri yetiştirecek ve bu çiçekleri önce yurt içine ardından yurt dışına pazarlayarak yeni bir kazanç kapısı açacak. Yine aynı program dahilinde köylerimizde bulunan evlerimiz köy dokusuna uygun şekilde restore edilecek ve bölgemizde örnek köyler oluşturularak turizm faaliyetleri de canlandırılacak.

‘’ Mülkiyet, Kentsel Dönüşüm ve İmar’’

 Kentsel dönüşüm değil yerinde dönüşüm yapılacak. Mülkiyet hakkı sonuna kadar korunacak. Dönüşüm ilgili mahallenin kültürel yapısı, tarihi dokusu, coğrafi verileri dikkate alınarak, kimse hiçbir şekilde mağdur edilmeyecek.

Sorunlar bir bir çözülecek.

 Ve yapacağımız dönüşüm bu görsellerdeki gibi olmayacak.

‘’Eyüpsultan’da bölgemizin sırtlarına gökdelenler dikilmeyecek yani Eyüpsultan’a asla ihanet edilmeyecek.’’

‘’İnanç Turizmi’’

‘’Eyüpsultan Camii hepimizin en kutsal hazinelerinden biridir.’’

Bu hazineye en iyi şekilde sahip çıkacak ve inanç turizminde hak ettiği yere getireceğiz.

‘’Eyüpsultan Camii yanındaki hamamı 12 yıl aradan sonra tekrar hizmete açacağız.’’

Çünkü bizim kültürümüzde her tarihi camiinin yanında bir hamam olduğunu biliyoruz.

 Eyüpsultan islam alemi ve dünya ölçüsündeki tartışılmaz yerinin layık olduğu önem ve duyarlılıkla ele alınarak tanıtılacak.

‘’ Ve bu tarihi merkeze yeni bir İslam Eserleri Müzesi kazandırılacak.’’

Müze demişken Eyüpsultan gibi bir tarihi yerleşkede bir kent müzesi olmaması da en büyük eksikliklerden biridir.

Buradan söz veriyorum.

Eyüp Dostları Vakfının müze talebini şu an vakıf içerisinde bulunan o çok kıymetli üç bin parça eserle biz açacağız.

‘’Böylece Eyüpsultan inanç ve kültür turizminde vazgeçilmez bir uğrak yeri olacak.’’

 İlçemizin bütün mahallelerinde kültürümüzün bir parçası olan meydan geleneğini yeniden oluşturacağız. Bu meydanları mahallelerimizin kültürel ve sosyal alanları haline getireceğiz.

Portatif Çözümler

Mahallerimizin kültür,sanat,spor ve sağlık alanlarındaki acil ihtiyaçlarını geçici pratik yapılarla ilk günden itibaren çözümleyeceğiz.

Zaman içerisinde mahallelerimizin bütün bu ihtiyaçları hazırladığımız plan ve projelerle kalıcı şekilde çözümlenecektir.

Spor, Kültür ve Sanat

 İlçemiz genelinde faaliyet yürüten tüm spor kulüplerine gerekli desteği vereceğiz.

Bununla birlikte su sporlarını geliştirmeye yönelik çalışmalar da yapacağız.

 İlçemizde geçmişte olduğu gibi iyi sporcu ve sanatçı yetişmesi için gerekli her türlü hizmeti verecek, katkıyı sağlayacağız.

 ‘’İlçemizde süratle modern ve çok fonksiyonlu kültür merkezini inşa edeceğiz.’’

‘’ Muhtarlar ve STK’lar ‘’

Mahallelerimizin ihtiyaçlarını belirlemede en önemli görev elbette muhtarlarımıza düşmektedir. Toplumsal, sosyal belediyecilik konusunda iddialı bir yaklaşımla baktığımız ilçemizde, belediye içinde muhtarlıklarımız ve STK’lar için Destek Birimlerini oluşturacağız.

 Bu sistemle muhtarlarımız ve STK’lar ile belediyemizin iş birliğini sürekli hale getireceğiz.

 Bununla birlikte’’ Kent ve mahalle konseyleriyle sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla ve üniversitelerle ortak aklı oluşturacağız.’’ İlçemizi hep birlikte uzlaşı içerisinde yöneteceğiz.

‘’YAŞAM VADİSİ’’

Biz işte bu projeleri ve çok daha fazlasını yapmaya kararlıyız.

 Ama bu yetkiyi bize önce siz vereceksiniz, millet verecek. Biz yapacağız. Hepimiz kazanacağız.

 Sevgili Eyüpsultanlılar.

 Kimseyi ayırmayan, herkesi kucaklayan, herkesin sözüne kulak veren, ortak akılla ortak faydaya uygun çözümler üreten, emanetinize değer veren, kaynaklarınıza sahip çıkan, israfa son veren şeffaf bir yönetim inşaa edeceğiz.

Belediyemizin kapısı devamlı herkese açık olacak.

Allah yardımcımız olsun.

 Çünkü Eyüpsultan’a bir sözümüz var, benim hikayem senin hikayen, benim hikayem bizim hikayemiz olacak.

‘’Umudun, azmin, başarının, yarınların hikayesini hep birlikte yazacağız.’’

 Eyüpsultan’da umudun ışığını hep birlikte yakacağız.

Martın sonu bahar.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir