Emel Bilenoğlu; TAPU ve İMAR sorununa çözüm arıyoruz Panelinde konuştu

Example HTML page

Eyüpsultan Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen TAPU ve İMAR sorununa çözüm arıyoruz konulu Panele Millet İttifakının Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel BİLENOĞLU’da katıldı.

Star Düğün salonunda binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşen panelde, Eyüpsultan da yıllardır kangren haline dönüşmüş olan İmar, Tapu ve Riskli Alan konuları konuşuldu.

Halkla Birlikte Hakça Dönüşüm!

Tapu ve mülkiyet sorunlarını halkla birlikte hakça çözmek için geliyoruz! Yerinde dönüşüm için geliyoruz. Halkımızın yanındayız. #MartınSonuBahar #SeniSeviyorumEyüpsultan

Emel Bilenoğlu paylaştı: 28 Şubat 2019 Perşembe

Panelin Açılış konuşmasının yapan Dernek Başkanı Badegül Gönül konuşmasında “yıllardıryürüttüğümüz mücadele bu gün düzenlediğimiz bu panelle devam ettiriyoruz.

Bizlerin amacı, emek vererek bu günlere getirdiğimiz evlerimize ve mahallelerimize sahip çıkmaktır. Bunun içindir ki yıllardır mücadeleye devam ediyoruz. Bir daha bu panele katılım sağladığı için Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu’na ve siz hak sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

Millet İttifakının Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel Bilenoğlu’nun katılımıyla düzenlenen panele, CHP İstanbul Milletvekilleri Gökhan Zeybek, Yüksel Mansur Kılıç, Turan Aydoğan, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Bir önceki dönem Milletvekili olan Süleyman Çelebi ve Bahçeşehir eski Belediye Başkanı Kemal Aydın’da katılım sağladılar.

Eyüpsultan Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği adına Tapu ve İmar sorunu hakkında ki durum ve çözüm için talepleri Deniz SEVÜK dillendirdi.

Panelde hak sahipleri adına konuşan Deniz SEVÜK konuşmasında şu İfadelere yer verdi;

“ Sayın Belediye Başkan adayı, sayın milletvekilleri ve değerli konuklar. Bugün burada olmamıza sebep, yıllardır çözülmeyen, çözülmek istenmeyen ve yine yıllarca her seçimde, seçim malzemesi olarak kullanılan TAPU ve MÜLKİYET sorununa çözüm aramaktır. Bugün burada olmamıza sebep, Anayasal hakkımız olan barınma hakkımızın gasp edilmesi, mülkiyeti bizde olması gereken yerleşim alanlarımızın, rant amaçlı projelerle elimizden almak isteyenler dur demek istememizdir.

Sayın Belediye Başkan adayı;

Sorun sadece dört duvar değil diyoruz.

Anadoluda ki yoksulluğu bitirmesi gerekenler, bu yoksulluğu, ucuz maliyetli işçi sorununu çözmek için kullanmış, İstanbul’un taşı toprağı altın reklamı ile göçün önünü açmışlardır. Bunu yaparken sosyal devlet ortadan kaybolmuş, hukuk devleti ise, fabrikalarda üç kuruşa çalışan yoksul işçilerin, elbirliği ile yaptığı gecekonduları yıkmaya gelen polis ve zabıta ile kendisini tanıtmıştır.

Bir zamanlar, yolu, suyu, elektriği olmayan bu ve benzeri ücra yerlerde, insanlar kendi yolunu, kendi suyunu hatta elektrik direkleri kendisi dikerek önce mahalleleri ve ardından bugün bildiğimiz İstanbul’u yaratmışlardır.

Bugün burada konuştuğumuz sorun sadece dört duvar sorunu değildir. Bugün burada konuştuğumuz, 50 yıllık bir geçmişin, içinde nasırlı ellerin, hastalanmış bedenlerin, yolu, arabası olmadığından, battaniye ile hastaneye kavuşturalım derken ölmüş genlerimizin tarihi, bütünüyle bakıldığında onurlu bir tarihimizin hak arama sorunudur.

Bugün burada konuştuğumuz sorun, sadece dört duvar sorunu değil, Devlete karşı yapılması gereken aidiyetler de bizler bilip tanıyıp, mülkiyet hakkımızın tescili olacak TAPU talebimizde bizleri yok yasıp, bizlere İŞGALCİ mantığı ile bakanlara karşı bir var oluş sorunudur.

Bizler sadece dört duvarı değil, burada TAPU ve mülkiyet hakkı talebini konuşuyoruz.

Sayın Belediye Başkan adayı;

Gerek Eyüpsultan Belediyesi, gerekse İstanbul Büyük Şehir Belediyesi nezdinde yıllardır tapu talebinde bulunuyoruz. Maalesef ki, her seçim öncesinde sokaklarımıza gelen, bizlere namus ve şeref sözlerini veren siyasetçiler bizleri yıllarca oyaladılar.

Sadece bizi oyalamakla mı kaldılar. Hayır. Zihniyetlerindeki çürümüşlüğü 2018 yılında dışarı vurup, üzerinde ikamet ettiğimiz alanları bir bir RİSKLİ ALAN ilan etmeye başladılar.

Eyüpsultan’da bu güne kadar ilan edilmiş Riskli Alan sayısı şimdilik 4 ulaşacağı sayı 33. bunu nereden biliyoruz; bunu meclis tutanaklarına geçmiş Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın meclisteki konuşmalarından biliyoruz.

Sayın Belediye Başkan adayı;

Akşemsettin, Karadolap, Çırçır, Alibeyköy Merkez, Sakarya mahalleleri başta olmak üzere, Eyüpsultan’da, İmar ve Tapu sorunu yaşayan tüm vatandaşlar olarak sizden talebimiz şudur.

  • Üzerinde mahalle yerleşimi mevcut olup, arazilerin mülkiyeti henüz tamamlanmamış yerleşim yerlerinde; 775 sayılı kanun, 2981 sayılı kanun, 4706 sayılı kanun ve Büyükşehir Belediye Kanunu, Belediye Kanunu v.d. yasal mevzuat hükümlerine dayanarak; mahalle yerleşik alanının tamamının, bu alanlarda halen yaşamakta olan biz hak sahiplerine toplu devredilerek yerleşimlerin hukuki güvenceye kavuşturulmaları konusunda, yetkilerinizi kullanacağınızı beyan etmenizi talep ediyoruz.
  • Bütün planlama çalışmalarını, uygulama etapları ve proje süreçlerini, yerleşimcinin mahallede kalmasını sağlama amaçlı, mahallelinin tamamıyla tartışarak, en az %70’inin onayıyla hazırlayacağınızı beyan etmenizi talep ediyoruz.
  • Halihazırda onaylı her ölçekte planda yerleşimcilerinin mahallede kalmasını esas alarak, mahallelinin çoğunluk olarak ilettiği yazılı taleplerini dikkate alarak bu yönde tadilat yapacağınızı veya tadilatın yeterli olmadığı durumlarda, planların yeniden yapılamasını sağlayacağınızı beyan etmenizi talep ediyoruz.
  • İmar programları ve bütçe hazırlığı çalışmalarında, öncelikle mahallelerin demokratik örgütlülükleri tarafından sunulan yazılı önerileri, belediye yetkilerince alındıktan sonra hazırlanacak imar programı taslağı ve bütçe taslağının her çalışma döneminde yeniden mahallelilerin bilgisine sunacağınızı beyan etmenizi talep ediyoruz.
  • 6306 sayılı kanun kapsamındaki bütün kararları yeniden değerlendirerek, hükümet ve yargı süreçleri kapsamında ilgili yerleşim alanında yaşayanların talepleri doğrultusunda yeniden ele alınması ve bilimsel esasların gözeteceğinizi beyan etmenizi talep ediyoruz.
  • Bugün burada beyan edeceğiniz çözüm taleplerinin, seçimlerden sonraki stratejik plan çalışması hükümleri haline getireceğinizi beyan etmenizi talep ediyoruz.

İmar ve mülkiyet sorunu yaşayan tüm hak sahipleri adına taleplerimizin dikkate alınarak, değerlendirme yapmanızı, Anayasal hakkımız olan barınma hakkımızı tanıyacağına olan güvenle hak sahipleri adına sizi saygıyla selamlıyor bir daha hoş geldiniz diyorum” cümlelerini kullandı.

Panelde Konuşan CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu şu ifadelere yer verdi;

Eyüpsultan ilçesinde yaşayan binlerce hak sahibi adına yapılan konuşma ve taleplerin ardından söz alan Millet İttifakı Eyüpsultan Belediye Başkan adayı Emel BİLENOĞLU yaptığı konuşmada “ ben diğer siyasetçiler gibi siz hak sahiplerinden kaçarak değil, çağırdığınız her yere her toplantıya rahatlılıkla katılan biri olarak siyaset yapacağım. Ben sizlerin emekleri üzerinde birilerine rant devşirmek için değil, bugün değerlenen bu yerlerin rantının yine size ait olduğunu dillendirdim ve dillendirmeye devam edeceğim bir siyaset anlayışıyla siyaset yapacağım. Değerli hak sahipleri, benim aday adayı olduğum süreçte ilk ev toplantısını bir gecekondu mahallesinde yaptım.

Ve adaylaştıktan sonra ilk halkla buluşma toplantısını yine gecekondu mahallesinde yaptım. Sizlerin bugün oturduğunuz evlerden biri olan bir evde büyümüş olan biri olarak açık ve net beyan ediyorum. Evlerinizin tapusunu alıp siz hak sahiplerine vermek boynumun borcu olsun. Bunu yapmadığım gün iki eliniz yakamda olsun. Ve yine beyan ediyorum. Hiçbir bilimsel veri olmadan alınmış olan Riskli Alan kararlarına karşın sizinle aynı yerde duracak, ”sizi buralardan göndermek isteyenlere karşı en önde duracağımın sözünü veriyorum. ”

Değerli hak sahipleri bugün buraya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Ekrem İMAMOĞLU ile birlikte gelecektik. Gün içerisinde yürüttüğümüz yoğun seçim çalışmasından kaynaklı ufak bir rahatsızlık geçirdi. Doktoru kendisine istirahatı zorunlu kılınca kendisi gelemedi. Ekrem bey’in de bu konuda net çözüm iradesi olduğunu çok iyi biliyorum” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu 7 Marta İmar ve Tapu sorununu konuşmak için gelecek…

İmar ve Tapu sorununa kesin çözüm konulu panelde ilgin bir olayda yaşandı. Panele katılması beklenen Millet İttifakının İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İMAMOĞLU, telekonferansa la salona bağlandı. Ekrem İmamoğlu, “ bugün orada olmak programımız içinde varken geçirdiğim rahatsızlık sebebiyle gelemediğim özür dilerim” sözü salonda bulunan binlerce vatandaş tarafından alkışlandı. Ekrem İmamoğlu, salondaki hak sahiplerinden de bir talebi oldu. Ekrem İmamoğlu, “ siz değerli Eyüpsultan halkı ve siz değerli hak sahipleri, eğer kabul buyurursanız 7 Mart akşamı sizin misafiriniz olarak orada olmak, Tapu ve İmar sorununun çözümü için sizinle konuşmak istiyorum” sözlerine tüm salon biz buradayız ve sizi bekliyoruz diyerek alkışladılar.

Tapu ve İmar sorununa kesin çözüm konulu panel de söz alan isimler arasında Şevket Avcı ve CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek’te yer aldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir