Emel Bilenoğlu ;Saha çalışmalarına silahtarağa mahallesinde devam etti.

Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu saha çalışmalarına bugün silahtarağa mahallesinde devam etti.

Saha çalışmalarına ara vermeden devam eden Millet İttifakı Eyüpsultan Belediye Başkanı Adayı Emel Bilenoğlu bugünkü programına sabahın erken saatlerinde silahtarağa mahallesinde bulunan otobüs duraklarını gezmekle başladı.

Gittiği duraklarda Eyüpsultan halkının görüş ve önerilerini dikkatle dinleyen Bilenoğlu, Eyüpsultan’ı İstanbul’un gülen yüzü yapacağına dair söz verdi.

Bilenoğlu, durak gezmeleri ardından programına silahtarağa esnafını ziyaret ederek devam etti.

Bu ziyaretler esnasında Bilenoğlu ile esnaf arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Mahalle sakini olan ve aynı zamanda emlak sektöründe faaliyet gösteren bir esnafının ‘’Önceden memleketimde hayvancılık yapıyordum. 3 tane hayvan satınca bir yıllık masrafımın tamamını karşılayabiliyordum. Zaman içerisinde bırakın hayvancılık yapmayı, geçinemez oldum.

Köyümde neyim var neyim yok hepsini sattım, kalktım buraya geldim. Burada emlak işi yapıyorum fakat hiç mutlu değilim, geçinemiyorum.’’ şeklindeki ifadelerine karşı Bilenoğlu, ‘’Eyüpsultan Gıda Merkezleri’’ projesini hatırlattı, ardından şu açıklamayı yaptı. ‘’Seçildikten hemen sonra bu merkezleri hayata geçireceğiz. Soğuk hava depolarımızı, belediye halimizi kuracağız. Sonrasında geleceğiz ve sana soracağız.

Senin köyünde hayvancılık yapan var mı diye.

Eğer varsa oradan, ilk elden yani üreticiden alacağız eti.

Esnaf gelecek bizden hem ucuz hem de sağlıklı malı alacak ve vatandaşa da bunu satacak. Yani hem belediye kazanacak, hem esnaf kazanacak hem de vatandaş kazanacak.’’ dedi. Mahalle esnafını ziyareti ardından Silahtarağa kapalı pazarına giderek çalışmalarına devam eden Bilenoğlu burada vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi gördü. Pazar tezgahlarını tek tek gezen Bilenoğlu, hemen her tezgahta pazar esnafının ‘’Tanzim Satış Noktalarına’’ olan tepkisi ile karşılaştı. Esnafın bu konudaki görüşlerini itinayla dinleyen Bilenoğlu ‘’ Yapılan resmi açıklamaya göre tanzim satış noktaları seçime kadar hizmet verecekmiş ve şu an yapılan fiyatlandırmada sabit değilmiş.

Büyükşehir belediyenin iki günde ettiği zarar 400 bin TL. Biz göreve geldiğimizde hem esnafı hem vatandaşı kollayacağız. Her yerde söyledim burada size de söylüyorum. Çiftçi üretecek, belediyemiz üreticiye destek olacak. Eyüpsultan’da yaşayan ve üretime destek olmak isteyen vatandaşlarımıza yerli tohum desteği yapılacak. Bizim desteğimizle memleketlerine gidecekler, üretecekler ve bize satacaklar.

Sizde geleceksiniz belediyemizin halinden ucuz ve sağlıklı ürün alacaksınız. Dolayısıyla Eyüpsultan halkı da ucuz ve sağlıklı ürün tüketecek. Eyüpsultan’da hayat ucuzlayacak.’’ dedi. 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir