DİSK’in “Gelirde Adalet, Vergide Adalet” yürüyüşü devam ediyor

Example HTML page

DİSK “Gelirde Adalet, Vergide Adalet” talebi için başlattığı yürüyüş ikinci gününde devam ediyor. DİSK heyeti, Ankara yürüyüşü sırasında toplu iş sözleşmesinde yaşanan uyuşmazlık sonrası çıktıkları grevin 124. gününe ulaşan Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) bulunan Corning Kablo işçilerini ziyaret etti. Çerkezoğlu, işçilere destek mesajı vererek, “Corning Kablo işçisi arkadaşlarımızı konfederasyonumuz adına selamlıyoruz, bu mücadelelerinde yanlarındayız” dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), “Gelirde Adalet, Vergide Adalet” talebiyle başlattıkları Ankara Yürüyüşü’ne devam ediyor.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile birlikte konfederasyon yöneticilerinin olduğu yürüyüş heyeti Kocaeli Gebze’den Ankara’ya uğurlandı.

Gebze Kent Meydanı’nda işçilerin uğurladığı yürüyüş ekibi, “Gelirde adalet, vergide adalet” dedi. İşçiler, “Ankara Ankara duy sesimizi bu gelen işçinin ayak sesleri” sloganı attı.

GREVDEKİ CORNING İŞÇİLERİNE ZİYARET 

DİSK heyeti, Ankara yürüyüşü sırasında toplu iş sözleşmesinde yaşanan uyuşmazlık sonrası çıktıkları grevin 124. gününe ulaşan Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) bulunan Corning Kablo işçilerini ziyaret etti. Lastik İş Sendikası’na üye işçiler, heyeti sloganlarla karşıladı. 

Burada konuşan Lastik İş Gebze Şubesi Başkanı Özay Bektaş, şunları söyledi: “Onurlu mücadelemizin 124’üncü günündeyiz. İstanbul’dan Ankara’ya işçi sınıfının önderi DİSK yürüyüş yapıyor. Hak hukuk adalet.”

Fotoğraf: BirGün | Dilan Esen

ÇERKEZOĞLU: “BU MÜCADELELERİNDE YANLARINDAYIZ”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise şöyle konuştu: “124 gündür emeği, ekmeği için bu onurlu mücadeleyi veren Corning Kablo emekçilerini selamlıyorum. Bizler emeğimize sahip çıkmak için mücadele ediyoruz. Bizler ürettiğimiz değerden payımızı almak için mücadele ediyoruz. Bu ülkede ülkeyi yönetenler, patronlar bizi güvencesiz, sendikasız çalıştırıyor, toplu iş sözleşmesine ulaşmak konusunda önümüze engel çıkartıyor. Corning Kablo işçisi arkadaşlarımız ürettikleri değeri evine ekmek olarak götürmek için DİSK’in çatısı altında Lastik İş Sendikamızda örgütlendiler. Sözleşmede anlaşmazlık olduğu için grev süreci başladı.

Bu dünya yüzündeki en kutsal şey işçi sınıfının emeğine sahip çıkmasıdır. Corning Kablo işçisi arkadaşlarımızı konfederasyonumuz adına selamlıyoruz, bu mücadelelerinde yanlarındayız. Hakkımızı aldığımız sözleşmeyi imzalayıp bu fabrikadan davullarla girene kadar DİSK, tüm gücüyle yanınızda olacak. Bütün sınıf kardeşlerimiz adına bu adalet mücadelesini Ankara’ya taşıyoruz. Dün İstanbul’da başladığımız yürüyüşümüzü bugün Gebze’de sürdürüyoruz, yarın Kocaeli’ye taşıyacağız. Emeğimizin hakkını almak için, gelirde adalet için, vergide adalet için yürüyoruz. Bu adalet mücadelesinde Corning Kablo işçisi arkadaşlarımızın mücadele azmini alarak yola çıkıyoruz. Emeğin Türkiye’sini hep beraber kuracağız.”

DİSK heyeti, Ankara Yürüyüşü’ne Kocaeli’nin Yarımca ilçesi merkezinde devam etti. Yürüyüşçüler, ilçede halkın desteğiyle karşılaştı. Halka yapılan çağrıda, “Bu adaletsiz düzen derhal kaldırılmalı, vergide ve gelirde adalet sağlanmalı” denildi.

Yürüyüş heyeti, Kocaeli kent merkezinde yüzlerce işçi tarafından karşılandı. Adnan Serdaroğlu, “Gelirde adalet vergide adalet diyen DİSK, dün Gebze’ye ulaştı. Sabah Gebze’den yola çıkan DİSK yönetim kurulu bugün Kocaeli’de üyeleriyle buluştu. İki yıldır bu ülkedeki adaletsiz vergi ve gelir düzeninin düzelmesi için mücadele ediyoruz. Ama görüyoruz ki daha fazla ses çıkartmaya ihtiyacımız var. Umuyoruz ki ankaradan bu ses duyulur. Sizin bu protestolarınız, bu sloganlarınız duyulacaktır.” dedi.

“ADALETSİZLİĞE KARŞI ÜRETTİĞİMİZ DEĞERDEN PAYIMIZI ALMAK İÇİN YÜRÜYORUZ”

Arzu Çerkezoğlu, şunları söyledi:

“Yürüyüşümüz emeğin, mücadele kenti, Türkiye işçi sınıfının nice destanlar yazdığı Kocaeli’nde buluştu. Gelirde adalet için vergide adalet için ülkede adalet için yürüyoruz. Biliyoruz ki DİSK yürürse işçiler yürürse bütün karanlıklar dağılır. Daha iki gün tamamlanmadan yürüyüşümüz daha da büyüdü. Soluğunu bize katan işçi arkadaşlarımızla büyüdü. Geleceğimizi aydınlatıyorsunuz diyen genç arkadaşlarımızla büyüdü. Yürüyüşümüz her adımda bize el sallayan, balkondan alkışlayan, arabasının kornasına basan, çayını çorbasını içirenle büyüdü. Gerçekten de yalnız yürümedik. Sadece DİSK’li işçilerin değil bütün sınıf kardeşlerimizin dayanışmasıyla büyüdü. Tüm adaletsizliğe karşı ürettiğimiz değerden payımızı almak için yürüyoruz. Alım gücümüzün sürekli düşmesine karşı yürüyoruz.

7500 lira aylıkla geçinmeye çalışan milyonlarca emeklinin sesi olmak için yürüyoruz. İnsanca yaşamak için yürüyoruz. Bizim alınterimiz üzerinden her gün daha fazla kar eden, kasalarını dolduran ama emeğimizin karşılığını vermeyenlerin düzenini değiştirmek için yürüyoruz. Dünyanın en adaletsiz vergi sistemi Türkiye’de. Dolaylı vergiler devletin topladığı vergilerin 4’te 3’üne ulaştı. Hepimiz daha ücretimizi almadan peşin peşin vergimizi ödüyoruz. Hemen vergi dilimine giriyoruz. Böyle bir sistem olmaz. Bu çığlığı Ankara’ya taşımak, adaletsiz vergi sistemini değiştirmek için yürüyoruz. Eğer ülkeyi yönetenler daha fazla vergi almak istiyorsa artık halkın cebine bakmaktan vazgeçsin, etrafının cebine baksın. Ülkeyi yönetenler daha fazla vergi almak istiyorsa kar rekorları kıran şirketlere, bankaların bilançolarına KKM’den milyonlar kazananlara baksın. Artık çekin elinizi cebimizden. Bu düzenin bize yaşattığı tablo biliyoruz ki kader değil. Ücretlerimizin her gün daha fazla düşmesi biliyoruz ki kader değil. Bunun tam tersi mümkün.

Bizim çalışarak ürettiğimiz değer 85 milyon insanı insanca yaşatmaya yeter. Yeter ki sürekli yoksuldan alıp zengine veren düzen değişsin. İşte bu düzeni değiştirmek için Ankara’ya yürüyoruz. Dünya yüzünde en onurlu mücadeledir emek ve ekmek mücadelesi. Koşullar ne olursa olsun her türlü zorluğa rağmen iki yıldır bu mücadeleyi yürütüyoruz. Demokrasinin tüm kurallarıyla işlediği bir türkiyeyi kuracağız. Demokrasi başta işçi sınıfı olmak üzere hepimizin kendi hayatında söz sahibi olduğu bir düzendir. Bu yaşadıklarımız bir tesadüf değil. Bu kaderi değiştirmek mümkün, bize dayatılan bu işsizliği, açlığı, yoksulluğu değiştirmek mümkün. Adımlarımız birbirine karıştıkça her adımda yol arkadaşlarımızla daha fazla güçlendikçe bu kaderi hep birlikte değiştireceğiz. Biz birlik olduğumuzda dünya yerinden oynar. Biz birlik olduğumuzda, biz yürüdüğümüzde sadece ülkemize değil dünyaya da eşitliği barışı biz getireceğiz. Filistin’de yaşananları lanetliyoruz. Tüm dünyada adalet ve barış için DİSK mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir. Bu ülkede emeğimizin karşılığını aldığımız, kardeşçe yaşadığımız, sendika ve sendikal hakların engellenmediği emeğin Türkiyesini kuracağız.”

DİSK, aylardır sürdürdükleri “Gelirde Adalet, Vergide Adalet” talebi için Ankara’ya yürüyor.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Yönetim Kurulu’nun gerçekleştirdiği yürüyüş, dün İstanbul Söğütlüçeşme’de başlamıştı. 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir