Dev araziyi FETÖ’cü vakfa bedelsiz tahsis etmişler

AKP’li Mamak Belediyesi’nin, 2013 yılında Fetullah Gülen’in özel doktoru Tuncay Delibaşı’nın vakfına “bedelsiz” olarak tahsis ettiği arazi üzerine, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 7 milyon TL’lik bina inşa edildiği ortaya çıktı.

BirGün Gazetesinden İsmail ARI‘nın haberine göre; Sayıştay denetçileri, AKP’li Mamak Belediyesi’nin Fetullah Gülen’in özel doktoru Tuncay Delibaşı ile AKP’li Bülent Arınç’ın damadının kurucuları arasında yer aldığı vakfa 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis ettiği araziye Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından da 7 milyon TL’lik bina inşa edildiğini açığa çıkardı

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) 2019 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda, AKP’li Mamak Belediyesi’nin 2013 yılında 43 bin metrekare büyüklüğündeki bir araziyi Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı’na üniversite yapımı için 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis ettiği belirtildi. AKP’li belediyenin bedelsiz olarak arazi tahsis ettiği vakfın kurucuları arasında ise “Gülen’

i 100 yıl yaşatacağım” diyen Fetullah Gülen’in özel doktoru Tuncay Delibaşı ve AKP’li Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter yer alıyor.

7 MİLYON TL’LİK BİNA YAPMIŞLAR

Sayıştay raporunda, vakıf ile yapılan bir protokol kapsamında da tahsis edilen arazi üzerine Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 2014 yılında imzalanan bir sözleşmeyle 7 milyon 29 bin TL’lik bir araştırma merkezi hizmet binası inşa edildiği tespit edildi.

FETÖ’DEN ALINIP AZİZ SANCAR’IN ADI VERİLDİ

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından da vakıf kapatıldığı için tahsis işlemi iptal edildi. Yeniden Mamak Belediyesi’nin yetkisine geçen arazi ve üzerine inşa edilen binaya ise “Aziz Sancar Araştırma Merkezi” adı verilerek 2016 yılında açılışı yapıldı. Sayıştay denetçileri ise binanın TÜSEB tarafından kullanıldığını, hatta binanın elektrik, su ve doğalgaz giderlerinin de 2017 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı bütçesinden karşılandığını, ancak binaya ilişkin “tahsis durumunun belirsiz olduğunu” tespit etti.

TAHSİS DURUMU NETLEŞTİRİLMELİ

Sayıştay denetçileri, “Sağlık Bakanlığı ile idare arasında ya da bunlarla diğer muhataplar/kişiler arasında gelecekte ortaya çıkması muhtemel hukuki ve diğer sorunları önlemek maksadıyla Sağlık Bakanlığı ile Mamak Belediyesi arasında mutabakat sağlanarak söz konusu taşınmazlar ve binanın tahsis durumunun netleştirilmesi gerekmektedir” uyarısında bulundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir