Demirtaş’tan Erdoğan’a yanıt: Kaybetmenin korkusuyla kuyruğuna basılmış kedi gibi miyavlayıp duruyor

Example HTML page

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hakkında kullandığı “Terörist Selo” ifadesine yanıt verdi. Demirtaş, “Şimdi kaybetmenin paniği ve korkusuyla, meydan meydan gezip, ‘Selo, Selo’ diye kuyruğuna basılmış kedi gibi miyavlayıp duruyor. Birileri, aslanları kafese kilitleyince çakalların ormanın kralı olacağını sanıyordu. Yanıldılar, yenildiler” ifadelerini kullandı.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendisi hakkında, “Terörist Selo” ifadesini kullanan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

Demirtaş’ın yanıtını eşi Başak Demirtaş, Hakkari’de düzenlenen Yeşil Sol Parti mitinginde okudu. 

Demirtaş,  AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği yanıtta “Şimdi kaybetmenin paniği ve korkusuyla, meydan meydan gezip, ‘Selo, Selo’ diye kuyruğuna basılmış kedi gibi miyavlayıp duruyor. Birileri, aslanları kafese kilitleyince çakalların ormanın kralı olacağını sanıyordu. Yanıldılar, yenildiler. Şimdi ormanın kralı, 14 Mayıs’ta sandığa gidecek olan sizlersiniz artık. Bizi öz vatanımızda köleliğe mahkum etmek isteyenlere Hakkari halkından tüm siyasi tarihimizin rekor oyunu bekliyorum, rica ediyorum. Önce bu zulüm düzenini durduracağız, sonra da hep beraber yaralarımızı saracağız” ifadelerini kullandı.

“ZORBALARI YENİLME NOKTASINA GETİRDİK”

Demirtaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Önümüzdeki seçimler partiler arasında yaşanan klasik, demokratik bir yarış değil, keşke öyle olsaydı.  Gerçek şu ki, bizleri son 8 yıldır yok etmek, tasfiye etmek için her türlü zulüm politikasını acımasızca uygulayan ‘Erdoğan tek adam rejiminin’ diktatörlüğe dönüşüp dönüşmeyeceğinin seçimi olacak. Acıların en büyüğünü halk olarak sizler yaşadınız, yaşıyorsunuz. Çekmediğiniz eziyet, görmediğiniz zulüm kalmadı. Fakat içeride, dışarıda yediden yetmişe hep beraber direndik. Teslim olmadık, yenilmedik. Tam tersine, bu zorbaları yenilme noktasına getirdik. Bu, en çok da siz değerli halkımızın duruşu sayesinde oldu.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir