Cumartesi Anneleri, Erdoğan ve Yerlikaya’ya seslendi

Example HTML page

AYM’nin 2 kez hak ihlali kararı vermesine rağmen her cumartesi gözaltına alınan Cumartesi Anneleri 953. hafta basın açıklamasını sosyal medya hesabından yayımladı. AKP’li Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslenen Cumartesi Anneleri, “Hiç kimse hukukun üstünde olamaz ve kendi arzusuna göre kuralları değiştiremez. Bu hukuksuzluğa son verin” dedi.

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda yapmak istediği basın açıklaması bir kez daha engellendi. Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları bugün bir kez daha ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri, 953. hafta için hazırlanan basın açıklamasını sosyal medya hesaplarından paylaştı. 12 haftadır kayıpların akıbetlerinin açıklanması talebiyle yapmak istedikleri basın açıklamalarının hukuka aykırı şekilde engellendiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Uluslararası sözleşmelerin, Anayasanın, yasaların, mahkeme kararlarının kağıt üzerinde kaldığı, kamu otoritelerinin kendilerini hukukun üstünde konumladığı bir keyfiyet ortamında ısrarla hak ve özgürlüklerimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz.”

Cumartesi Anneleri, açıklamada AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya da şöyle seslendi:

“Makamı ve mevkisi ne olursa olsun herkes hukuka tâbi olmak zorundadır. Hiç kimse hukukun üstünde olamaz ve kendi arzusuna göre kuralları değiştiremez. Bu hukuksuzluğa son verin.” 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir