CHP’nin OHAL’e karşı oturma eylemine Taksim’de polis ablukası

CHP’nin OHAL’e karşı oturma eylemine Taksim’de polis ablukası

CHP’liler bugün başlattıkları OHAL eylemleri çerçevesinde Taksim Meydanı’nda açıklama yapmak istedi. Meydanı bariyerlerle kapatan polis gruba izin vermedi. CHP’nin çağrısı üzerine Taksim’e giden çok sayıda kişi İstiklal Caddesi’nde oturma eylemi yaptı. Eylemde yapılan basın açıklamasını CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu okudu. Kaftancıoğlu, “Sadece bu meydandan değil, Türkiye’nin 81 ilindeki meydanlardan Ankara’daki Saraylıları uyarıyoruz. Bizler OHAL değil demokrasi istiyoruz” diye konuştu. CHP’nin “OHAL değil, demokrasi” talebi üzerine başlatılan oturma eylemi İstanbul Taksim Meydanı’nda “Hak, hukuk, adalet” sloganları eşliğinde son buldu.

OHAL’i protesto için Taksim’de eylem yapmak isteyen CHP’lilere polis izin vermedi. Polis, Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı ve çevresini eylemi engellemek için bariyerlerle kapattı. İstiklal Caddesi girişi ve Gezi Parkı’na da çok sayıda TOMA ve çevik kuvvet polisi konuşlandırıldı.

Meydana alınmayan ​​CHP’liler Fransız Konsolosluğu önünde “Susma haykır, OHAL’e hayır”, “Hak, hukuk, adalet”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam, “Direne direne kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarıyla oturma eylemine geçti.

OHAL aleyhinde sloganlar atan grup, başkonsolosluk önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi; insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK’lar eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir” dedi.

OHAL’in halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline geldiğini ve derhal son verilmesi gerektiğini kaydeden Kaftancıoğlu, “Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. Sendikalar, meslek odaları ve birlikleri ile sivil toplum örgütlerine yönelik iktidar gücü ile uygulanan sindirme politikaları son bulmalıdır. Sivil darbe ile tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri, yeniden, çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir. Sadece bu meydandan değil, Türkiye’nin 81 ilindeki meydanlardan Ankara’daki Saraylıları uyarıyoruz. Bizler OHAL değil demokrasi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’nin “OHAL değil, demokrasi” talebi üzerine başlatılan oturma eylemi İstanbul Taksim Meydanı’nda “Hak, hukuk, adalet” sloganları eşliğinde son buldu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir