CHP’nin Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka oldu

Mevcut başkan Fatma Köse ile yarışan CHP Parti Meclisi üyesi ve eski milletvekili Aylin Nazlıaka, 309 oyla yeni başkan oldu.

Bilkent Odeon’da gerçekleşen CHP 14. Olağan Kadın Kolları Kurultayı’nda oy kullanma işlemlerinin sona ermesinin ardından sayıma geçildi.

Divan Başkanı Gökçe Gökçen’in açıkladığı sonuçlara göre, 514 geçerli oydan 308’ini alan Nazlıaka, Kadın Kolları Genel Başkanı oldu. Diğer aday Fatma Köse ise 206 oyda kaldı.

Sonuçlar belli olduktan sonra Nazlıaka, teşekkür konuşması yaptı.

AYLİN NAZLIAKA KİMDİR?

3 Aralık 1968’de Ankara’da doğdu. Baba adı Mehmet Kenan, anne adı Göksel’dir.

İş Kadını; Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Harvard Üniversitesinde ‘Yükselen Liderler’ programını tamamladı.2001’de “Yılın İş Kadını”, 2002’de “Orta Doğu Teknik Üniversitesi Takdir Ödülü”, 2008’de “Yılın Genç İş Kadını”, 2012’de “Yılın Milletvekili”, “Yaşama Dokunan İnsan” ve “Kadın Platformu?, 2013’te “Yılın Politikacısı”, 2014’te “Yılın Siyasetçisi” ödüllerini aldı. Birçok ulusal ve uluslararası kongreye konuşmacı olarak katıldı.

2 Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye Genel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu ve Türkiye-AB Uyum Komisyonu Üyeliği görevini üstlendi.

Nazlıaka, Mayıs 2016 tarihinde CHP’den ihraç edilmiştir. 15 Eylül 2019 tarihinde parti meclisinin aldığı kararla CHP’ye geri dönmüştür.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen Nazlıaka, evli ve 2 çocuk annesidir.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir