CHP'liler Zamları protesto etti

Cumhuriyet Halk Partisi GOP İlçe Örgütü Cumartesi ve pazar günü ilçe meydanın da,  stand açarak vatandaşlara zamlar hakkında bilgi verdi.

CHP GOP İlçe Başkanı Ümit Kaplanseren'in okuduğu basın bildirisinde;

Değerli yurttaşlarımız;

Bugün burada adeta hayatımızın bir parçası haline getirilen zamları protesto etmek için bulunuyoruz! Bugün burada bizim kaderimizmiş gibi algılatılmak istenen zamların geri alınması için toplanmış bulunuyoruz!

“Kalkınma” dediler, halkın cebindekileri “kaldırdı”lar!

AKP'nin , yakıt, elektrik, doğalgaz gibi temel ihtiyaç ürünlerine, birbiri ardına boncuk dizer gibi sıraladığı zamlar neticesinde, geçim sıkıntısı çeken yurttaşlarımız nefes alamaz hale geldi.Sadece doğalgaza bir senelik süreç içerisinde yüzde 48,9 zam yapan AKP  tüm bu hayat pahalılığına karşın, hayal gücümüzü zorlayacak şekilde TÜFE ve TEFE verilerini değiştirerek her geçen gün bozulan ekonomimizi kâğıt üzerinde de olsa “iyi” göstermeye çalışıyor.

AKP’nin çıraklığa başladığı 2002 yılında 1kg. etin fiyatı 5.50._TL, 1 LT benzin 1.66._TL, Devletin borcu 242 Milyar Dolar, Kredi borcu olan kişi sayısı ise 1.6 Milyon’du. 2012 Yılında gelindiğinde (Bugün) ise 1kg. Et 26._TL, 1LT. benzin 4.61._TL, Devletin borcu 518 Milyar Dolar, Kredi borcu olan kişi sayısı ise 13.9 Milyon oldu.

Dış politikada, Amerikan emperyalizminin piyonu olanlar, sömürgeciliğin taşeronu bir siyaset izleyenler; daha kendi içinde barış sağlayıp, akan kanı durduramazlarken; bugün Suriye’de kendilerini adalet sağlayıcı olarak görmektedirler. Van’daki kardeşlerimiz, deprem sonrasında soğuktan tir tir titrerlerken, bugün Suriye’den gelen “mülteci” adı altındaki silahlı güçler en iyi şartlarda ağırlanmaktadırlar.

Bizim olmayan bir savaşın faturasını yine halkımız ödemektedir.

Tüm bunlara son vermek bizim, biz emekçilerin elindedir. Oylarımız silahlarımız, sözlerimiz propagandamızdır. Herkesi emek düşmanı AKP’ye karşı örgütlenmeye ve direnmeye çağırıyoruz. Emekten, insanca yaşamdan yana olan tüm halkımıza kapımız sonuna kadar açıktır.

CHP GOP İlçe Başkanı Ümit Kaplanseren'in okuduğu basın bildirisi sonrası kampanyaya start veren CHP'liler, “AKP elini halkımızın cebinden çek'' ifadesini de kullandı.

CHP GOP İlçe Başkanı Ümit Kaplanseren, zamlara yönelik kampanyanın devam edeceğini de sözlerine ekledi.

zp8497586rq
Example HTML page