CHP’Lİ Zülfü Çakar; Ülkemiz’de 20 yılık AKP iktidarında adaleti yok ettiniz…

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 5’inci toplantı dönemi Kasım ayı 2’nci bileşimi2’nci Başkanvekili Metin Çırpan Başkanlığında yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşülerek onaylandığı toplantıda gündem dışı söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi ve  Grup Başkanvekili Zülfü Çakar Önemli günler, Taziye ve Ülkemizde yaşanan anayasa krizi hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

Çakar Yapmış olduğu konuşmada; Ülkemiz’de Anayasayı yok saydınız ve 20 yıllık AKP İktidarında adaleti yok ettiniz ifadesinde bulundu.

Çakar sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi;

Sayın başkan değerli meclis üyeleri, Kıymetli konuklar, bizleri sosyal medya hesaplarından takip eden çok değerli komşularımız ve basınımızın güzide temsilcileri hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

Gündem dışı konuşma yapmak üzere sahsım ve partimiz CHP grubumuz adına söz almış bulunmaktayım.

Hepimizin bildiği gibi Yargıtay 3 Caza Dairesi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında hak ihlali kararı verem Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında şuç duyurusunda bulundu.

Hukukçular Yargıtay kararının Anayasaya aykırı olduğunu AYM’yi işlevsiz hale getirmeye çalıştığını söylediler. Bu AYM görevini yapamaz hale gelmesi, tamamen işlevini yitirmesi gibi sonuç doğurur.

Buna siyaset biliminde darbe derler.

Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in de söylediği gibi, bu karar AYM tüzel kişiliğine karşı yapılmış bir darbe girişimidir.

Uzun zamandır, ‘’Cumhur ittifakının’’ AYM’ye karşı olan rahatsızlığı, AYM’nin kaldırılması talepleri, hayata geçirilmiştir.

Bir an evvel bu hatadan dönülmesi gerekmektedir.

AYM Cumhuriyetin güvencesidir. Ülkemizi Anayasasızlaştırmanıza asla izin vermeyeceğiz. 20 yıllık AKP iktidarı döneminde ülkemizde adaleti yok ettiniz. Unutmayın ki yok etmeye çalıştığınız adalet bir gün size de lazım olacaktır dedi.

Çakar konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

‘’TAZİYE’’

İYİ Parti Eyüpsultan Belediye Meclis Üyemiz İbrahim Yıldırım’ın Teyzesini, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyemiz Emine Çelik’in Kayınvalidesi, Gostivar Dernek Başkanımız Orhan Sipahi’nin amcası Yine Belediyemiz yazı işlerinde görev yapan Sevda Çetinkaya hanfendinin eşi vefat ederek rahmeti rahmana kavuştular, merhum ve merhumelere Allahtan rahmet, Sevenleri ve ailelerine CHP Meclis Grubumuz ve sahsım adına başsağlığı, sabırlar diliyorum.

‘’ARSA VE TAŞINMAZ SATIŞLARI’’

Şimdi arkadaşlarımız bazı hassasiyetler gösterdiler. Elbette her satış bir peşkeş çekmek değildir. Ama bu peşkeş kelimesini ben de defalarca daha önce ben de bazı satışlarda kullandım. Özellikle eski belediye binasının İlim Yayma Cemiyetine 25 yıllığına bila bedel verilmesi peşkeş çekmek değil de nedir.

Şimdi hukuka uygunluktan bahsediliyor.

Evet bu iş hukuka uygundu ve hukuka uydurulmuştu. Aslında hukuka da uygun değil vicdanlar da kanayan bir yaraydı. Bu rahatsızlığı buradaki Meclis Üyelerinin içerisinde ki AK-Partili arkadaşlarımız da duyuyor. Yani bunu siyaseten ifade edemiyorlardı ama 25 yıllığına bila bedel bir kuruma belediye binasının yada bir arazinin verilmesi peşkeş çekmek değil de nedir?

Peki bunu nasıl ifade edeceğiz. Şimdi başka bir örnek daha vereceğim. Genele gideceğim AK-Parti döneminde yapılmış özelleştirmeler, bunları nasıl ifade edeceğiz. Arkadaşlar bakın Petrol ofisi, Tüpraş, Petkim, Tekel, Türk Telekom gibi kurumların  3-6 ay sonra satıldığı rakamlara baktığınızda o kişilerin aldığı o kurumların fersah, fersah yukarda olduğu anlaşılmıştır bunlara verildiğinde bu peşkeş çekmektir. Bunun adına başka bir ifade kullanamayız.

Kullanamayız hukuka uygun ihale ile satılmış ama bu ihalenin bütün altyapısı hazırlanmış öyle verilmiştir. 22 milyar dolara satılacak olan Telekom’a Milli haberleşme kaynağı özelleştirilemez diye CHP’si karşı çıkmıştır anayasa yasa mahkemesinden geri dönmüştür. Ve Türk Telekom 6 milyar dolara özelleştirilmiştir. Bunun adına ne diyeceğiz. Bu peşkeş çekmek değil de nedir?

Aferin çok ucuza sattınız mı diyeceğiz?

Onun için bazı kelimelerden rahatsızlık duyabilirsiniz ama bunları ifade etmekte haklarımız var.

‘’KAÇAK İMAR SPOR TESİSİ’’

Şimdi spor konusunda ben spordan geldim, yıllarca amatör kümede futbol oynamış 14-16 yaş takım çalıştırıcılığı yapmış, A takım çalıştırıcılığı yapmış ve spor kulüplerinde de çeşitli kademelerde de yöneticilik yapmış biriyim.

Elbette sporla alakalı yapılan şeylerin hepsine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu sadece sahaların yapılmasıyla ilgili önünün açılmasıyla alakalı değil. Şimdi bu kadar çok yüklenildi işte bu sahayı engelediniz sözleriyle.

‘’ESENAY SPOR’UN SAHASI ELİNDEN ALINIRKEN SPOR’A İLGİNİZ YOKTUDA ŞİMDİMİ SPOR’A İLGİNİZ ARTTI”

-Size soruyorum, Esenay Spor’un elinden tesislerini neden aldınız?

-Niye Eyüpsultan sınırları içinde olmayan Erok Spor’a verdiniz?

-Bunu nasıl hukuka uydurdunuz?

Bunun cevabını veriniz, neden verdiniz, Esenay Spor’un tesisi vardı saha değil. Bu sahayı Metin başkanımda çok iyi bilir spor’un içinden gelen biridir. Çeşitli baskılarla verildi. Erok Spor buranın takımımıydı?

Hala bizim vicdanımızı sızlatıyor orası.

Yani orası verilirken sporla alakanız yoktu da bugün mü spor’a ilginiz arttı dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir