CHP’li Zülfü Çakar: Sultan Centre projesi neden durduruldu, hissedarların ve Kamu zararı ne olacak?

Example HTML page

CHP’li Zülfü Çakar: Sultan Centre projesi neden durduruldu, hissedarların ve Kamu zararı ne olacak?

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim, 5’inci toplantı dönemi Kasım ayı 1’inci bileşimi Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürbüz başkanlığında Eyüpsultan Belediyesi yerleşkesinde bulunan meclis salonunda gerçekleşti.

Gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara havalesinin yapıldığı Kasım ayı 1’inci bileşiminde sözlü soru önergeler bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Zülfü Çakar, Sultan Centre mağdurlarının CHP grubunu ziyaret ederek ilettikleri mağduriyetlerinin ve oluşan kamu zararını AKP’li Eyüpsultan Belediye Başkan Deniz Köken’in yanıtlaması istemi ile CHP Gurubu adına sözlü soru önergesi verdi.

Zülfü Çakar vermiş olduğu sözlü soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:  

Değerli Meclis Üyeleri saygıdeğer bürokratlarımız, Çok kıymetli misafirlerimiz, basınımızın değerli temsilcileri ve çok kıymetli Eyüpsultan halkı, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

CHP Grubu adına bu gün gündem olan Sultan Centre projesiyle alakalı sözlü soru önergesi için söz almış bulunmaktayım.

Sayın Başkan; Konu Sultan Center projesi. Gerekçe geçtiğimiz ay bütçe ve performans görüşmelerinde Eyüpsultan Belediyesinin önemli yatırım projelerinden biri olarak gösterilen ‘’Sultan Centre Projesi’’ Eyüpsultan İlçemizin kanayan yarası olarak gündemimizi işgal etmeye devam etmektedir.

10. yılı aşkın süredir, önce kapatılarak ve geçtiğimiz yılda yıkılarak ‘’hissedarları mağdur edilmektedir’’.

CHP Meclis grubumuzu ziyaret eden ‘’Sultan Centre hissedarları tarafından Eyüpsultan Belediyemiz tarafından projenin gerçekleştirilmeyeceği bilgisi verilmiştir’’.

  • 1- Sultan Centre sorununu çözdük diyerek öğündüğünüz proje gerçekten iptal ediliyormu?
  • 2- Yıllardır mağdur edilen hak sahiplerinin kayıpları kendilerine verilecek mi?
  • 3- Belediyemizin yıllardır atıl bir vaziyette beklettiği bu taşınmazdan dolayı oluşan kamu zararının sorumluluğu kimdedir, sorumlularından hesap sorulacak mı?
  • 4- Hak sahiplerinden aldığımız bilgilendirmeye göre hisse sahiplerinden hisseleri kamulaştırma yolu ile alınması gündemde olduğu, hangi kriterlere göre fiyatının belirleneceği  bildirirmisiniz?
  • 5- Projenin değiştirilme sebebi nedir?
  • 6- Belediyemizin arsa ve emlak satışlarından elde edilen gelirleri ile bu proje neden yapılmadı?
  • 7- Hissedarlara bildirilen satın alma rakamları ile geçmiş dönemle birlikte mağduriyetlerinin arttıkları söylenmektedir, bu giderilecekmidir?
  • 8- Bu projenin iptal edilmesi ile meclisimizin ve kamuoyunun bilgisi neden olmamıştır?
  • 9- Bu projenin iptal edilmesi ile Eyüpsultan Belediyesinin ne gibi planlaması vardır. Bu alanla ilgili herhangi bir satış planı varmıdır, tarafımıza bildirilmesi?

Soru önergemizin Başkanlık makamınca ivedilikle yanıtlamasını CHP Grubumuza, Meclisimize ve Kamuoyuna açıklanmasını arz ve talep ediyoruz dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir