CHP’Lİ ZÜLFÜ ÇAKAR: ‘’SAYIM BÜYÜĞÜM BU KARA KIŞTA MUM IŞIĞINDA KALAN ISPARTA’YA ELEKTRİK’’

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 4’üncü toplantı dönemi Şubat ayı 1’inci bileşimi Meclis Başkanı Vekili Mehmet Er Başkanlığında gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.

Yapılan toplantının gündem dışı konuşmalar bölümün de söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi ve İmar Komisyonu üyesi Zülfü Çakar, artan elektrik, doğalgaz, akaryakıt zamlarına bağlı yükselen enflasyon hakkında kendisinin ve partisinin görüş ve düşüncelerini dile getirdi.

Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri, saygıdeğer bürokratlarımız, basınımızın kıymetli emekçileri, değerli misafirler ve sosyal medya hesaplarından bizleri izleyen sevgili Eyüpsultan halkımız. Sizleri sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum.

Zülfü Çakar konuşmasında; Malumunuz AK Parti iktidara gelmeden önce birçok şeyden mahrumduk. Telefonumuz yoktu, şehir içi iletişimi duman ile, şehir dışı haberleşmeyi güvercin ile hallediyorduk. Buzdolabı yoktu. Çamaşır makinesi yoktu. Bulaşık makinesi hiç yoktu, hatta bulaşıkta makine ile mi yıkanır diye hayret ediyorduk. Röntgen yoktu. MR yoktu. Ambülans yoktu. Çok şükür bunlara sayelerinde kavuştuk.

Şimdi ülkeyi yönetenlerden bir isteğim var. Kendim için istemiyorum. Isparta halkı için talep açıyorum. Lütfen elektriği bulun ve Isparta halkıyla buluşturun. 7 gündür elektriğe hasret vatandaşlarımız biraz nefes alsın ifadesinde bulundu.

Zülfü Çakar sözlerine şu ifadelerle devam etti;

Son günlerde hayatımızı olumsuz yönde etkileyen ekonomimiz, bunlarla ilgili son günlerde yapmış olduğum gözlem ve tespitlerimi içeren gündem dışı konuşmamı yapmak üzere söz almış bulunmaktayım.

Mecliste defaten bahsettiğim üzere sık, sık marketten ve pazar alış verişi yaptığımı belirtmiştim.

Bunun bir nedeni de siyaset yaptığımız için piyasayı kontrol etmek, vatandaşın fiyatlardan ne kadar etkilendiğini ve ne durumda olduğunu görmek, vatandaşın ve esnafın düşüncesinden yararlanmak içindir.

‘’AK PARTİYİ YIPRATMAK İSTEYEN İÇ VE DIŞ GÜÇLERİN İŞİ’’

Ülkemizi yönetenler yönetenlerin pahalılığın suni olduğunu, AK Parti iktidarını yıpratmak için iç ve dış güçlerin bir oyunu olduğunu, market tekelcilerini suçlamaları üzerine özellikle yerel olsun yerli konuşalım diye Eyüp merkez ve civarında bazı marketlerden derlediğim fiyatları aktarmak istiyorum.

Portakal 12.TL, Mandalina 18.TL, Armut 12.TL, Elma 10-15.TL, Çeri domates 22.TL,

Gülpembe domates hiç Gülpembe gibi durmuyor 30.TL, Patates 8-10.TL, Salatalık 20.TL, Çarliston biber 25.TL,

Kıl biber yine kıllığını yapmış 50.TL, Patlıcan 25.TL, Makarna 8.TL, Peynir 70-80.TL, Kaşar Peynir 90-110.TL, Tulum Peynir 100.TL, Zeytin 40-50.TL, Mercimek 40.TL, Kuru Fasulye 30-40.TL, Bulgur 15-20.TL, Tuvalet kâğıdı 80-100.TL

Gözlerim fal taşı gibi açıldı.

‘’ÜLKEMİZİ YÖNETENLER YALAN SÖYLEYECEK DEĞİL’YA’’

Kendi kendime dedim ki ülkemizi yöneten büyüklerimiz yalan söyleyecek, halkı kandıracak halleri yok. Sen iki ayrı günde pazara git oradaki fiyatlar daha makuldür daha ucuzdur.

Ama ne mümkün!

Portakal 10.TL, Mandalina 14.TL, Nar 15-20.TL, Pırasa 10.TL,Ispanak 10.TL, Yeşil soğan demeti 10.TL, Maydanosun demedi 5-7.TL, Elma 10.TL, Karnabahar 12.TL, Brokoli 15.TL, Beyaz Peynir 50-60-70.TL, Zeytin 35-50.TL, Kuru Fasulye 30-40.TL, Mercimek 35.TL, Bulgur 20.TL.

Balığı eskiden insanlar avlardı şimdi tezgahın önünden geçerken balık insanı avlıyor.

Et ve Tavuktan bahsetmek bile istemiyorum.

‘’DAHİANE DESTİCİ FORMÜLÜ’’

Onunla ilgili cumhur ittifakının Büyük Birlik Parti’li Milletvekili Mustafa Destici’yi idol olarak kabul ediyorum. Vatandaştan ne kadar uzak olduklarının farkında değil ‘’ben 100.TL’lik kıyma almıyorum bir koyunu bütün alıyorum, parçalatıyorum daha ekonomik oluyor diyor.

Gülsem mi ağlasam bilemedim.

Hani bir söz var ‘’ölüler zanneder ki diriler her gün helva yiyor’’.

Vatandaş kasaptan utana, sıkıla 10-20 TL’lik kıyma istiyor.

Biraz lüks makam arabalarınızdan, köşklerinizden inin cesaret edebiliyorsanız vatandaşa nasılsınız diye sorun. Onlarda ahvalini anlatsın size dinleyin. Öyle kürsüden ahkam kesmekle olmuyor…

Sizin önerinizden daha ekonomik olanı 7 kişinin bir danaya girmelerini tavsiye ediyorum.

‘’PES YANİ’’

Halkın kasaptan et almaya gücü yok siz koyun almayı tavsiye ediyorsunuz.

‘’ESNAFIMIZIN VE HALKIMIZIN DURUMUNU SORDUK DERTLERİNİ DİNLEDİK’’

Sayın meclis başkanımız ve AK Parti Grup sözcüleri her defasında yereli konuşalım diye telkinde bulunuyorlar.

Geçtiğimiz Cuma günü Eyüpsultan İlçemizin Mahalleleri Esentepe ve Sakarya mahallelerinde İlçe Başkanımız, yöneticilerimiz ve Meclis Üyelerimiz Yıldıztabya Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret edip vatandaşın derdini dinledik.

‘’Zor durumdaki esnafımızın ve vatandaşımızın derdini de dert edindik’’.

Şimdi sizler ve bu feryatlardan bahsedeceğim.

Nasılsınız diye sorduğumuz esnafımız ve vatandaşımız nasıl olalım diyerek elektrik ve doğalgaz faturalarını gözümüze dayadı.

Esnafımızdan alış veriş yapan vatandaşımız ise artan fiyatlardan yüksek enflasyondan, yine evlerine gelen yüksek elektrik ve doğalgaz faturalarından yakındı.

Esnafımız dayanacak gücümüz kalmadı kepenk kapatacağız derken, vatandaşımız asgari ücrete yapılan zam uçtu gitti cebimizden geçinemiyoruz diye feryatta.

‘’ ESNAFININ FERYADI’’

Şarküteri esnafımız daha önce 4.000. TL olan Elektrik faturasının 11.000.TL geldiğini önlem alınmazsa ayakta durma şanslarının bulunmadığını kepenk kapatmaktan başka çare kalmadığını belirti.

Diğer taraftan bir marketçi esnafımız buzdolaplarını iade etmeye başladığını belirti.

Yine bir beyaz eşya servisi işi yapan esnafımız çalışan sayısını 27’den 4 kişiye düşürdüğünü anlattı.

Kadın kuaförleri müşterilerinin kalmadığını fön makinesi bile neredeyse açmadığı halde elektrik faturalarının kirayı ikiye katladığını söyledi.

Eşi ile birlikte çalışıp Perde işi yapan Kadın esnafımız elimizde bulunan ürünlere yapılan zamları eklemediğimiz halde müşteri yok eşimle birlikte kirayı emekli maşımızdan tamamlayarak ödüyoruz diye ifade etti

Yine en acısı 10-12 metrekare dükkan da çiğköfte işi yapan esnafımızın durumu. Emekli olduğunu ek gelir olsun diye dükkanı devir aldığını bu gün 1510.TL elektrik faturasını görünce sok olduğunu ve üniversiteye giden çocuğunun Okulunu dondurarak çalışmak istediğini fakat iş te bulamadığını söyledi.

Birçok esnafımız kepenk kapatma noktasına geldi.

Bir an önce elektrik faturalarının üzerindeki sayaç okuma bedelleri kaldırılmalı ve vergi yükü daha asgariye indirilmeli.

‘’BÜYÜKLERİMİZ DEDİKİ ESKİDEN YOKTU SAYEMİZDE OLDU’’

Malumunuz AK Parti iktidara gelmeden önce birçok şeyden mahrumduk. Telefonumuz yoktu, şehir içi iletişimi duman ile, şehir dışı haberleşmeyi güvercin ile hallediyorduk. Buzdolabı yoktu. Çamaşır makinesi yoktu. Bulaşık makinesi hiç yoktu, hatta bulaşıkta makine ile mi yıkanır diye hayret ediyorduk. Röntgen yoktu. MR yoktu. Ambülans yoktu. Çok şükür bunlara sayelerinde kavuştuk.

‘’SAYIM BÜYÜĞÜM KARA KIŞTA MUM IŞIĞINDA KALAN ISPARTA’YA ELEKTRİK’’

Şimdi ülkeyi yönetenlerden bir isteğim var. Kendim için istemiyorum. Isparta halkı için talep açıyorum. Lütfen elektriği bulun ve Isparta halkıyla buluşturun. 7 gündür elektriğe hasret vatandaşlarımız biraz nefes alsın ifadesinde bulundu.

Gerçi sizler bunu da Ispartalıların yüksek elektrik faturalarından mağdur olmamaları için onları düşünerek bu uygulamayı yapmışınızdır dedi.

Çakar sözlerini; COVİD-19’a yakalanan Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yine Covid-19’a yakalanan CHP Meclis Üyesi Sema Balcı, AK Parti Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürbüz’e geçmiş olsun dileklerimi iletir acil şifalar dilerim.

Diğer taraftan Eyüpsultan Kaymakamımız Sayın İhsan Kara’nın başsağlığı, sabırlar ve değerli kayınpederine Allah’tan rahmet diliyorum.

Yine Sakarya Mahalle Muhrarımız Nuh Kazım Yaman ve Odayeri Mahalle Muhtarımız Cihan Şimşek’e Başsağlığı ve sabırlar, merhumelere Allah’tan rahmet diliyorum.

Şubat ayı gündemimizin Eyüpsultan Halkımıza hayırlı olmasını diler, beni sabırla dinlediniz için teşekkür ederim ifadeleriyle sonlandırdı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir