CHP’Lİ ZÜLFÜ ÇAKAR: İNGİLTERE’NİN BENZİN KUYRUĞUNU KONUŞUP DA,ÜLKEMİZİ VE EYÜPSULTAN’I KONUŞAMAYACAKSAK…

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 3’üncü Toplantı dönemi Ekim ayı 1’inci bileşimi 04.10.2021 pazartesi günü Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkan Vekili Mehmet Er Başkanlığında yapıldı.

Oldukça hareketli geçen Ekim ayı 1’inci bileşiminde CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Zülfü Çakar’ın defalarca el kaldırıp söz istemesine rağmen Meclis Başkanı Mehmet Er tarafından görülmez’e getirilip söz vermemesi meclisin tansiyonunu her zamanki gibi yükseltti.

Yaklaşık üç yıldır izlediğimiz Eyüpsultan Belediyesi meclisin de genelde Muhalefet meclis üyeleri özellikle Zülfü Çakar ve Nail Balkan’ın ve diğerleri daha söze başlamadan Meclis Başkanı Mehmet Er tarafından uyarılması her zaman bardağı taşırmaya yetiyor ve artıyor.

Bu nedenle Ülkenin ve Eyüpsultan’ın sorunları Eyüpsultan meclisinde ya yeterince konuşulamıyor, ya da yarım kalıyor.

Haber Etkin/ Haber Merkezi

‘’CHP’Lİ ZÜLFÜ ÇAKAR SÖZÜNÜ KESEN MECLİS BAŞKANI MEHMET ER’E BU MECLİSTE İNGİLTERENİN BENZİN KUYRUĞU KONUŞULUP EYÜPSULTAN VE TÜRKİYENİN MESELELERİ KONUŞULMAYACAKSA SİZE SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM DEDİ’’

Her zaman ki gibi gerginleşen Eyüpsultan Belediye Meclisinde konuşmasına güçlükle başlayan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Zülfü çakar konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

ÇAKAR konuşmasına meclis Başkanı ER’in lütfen karşılıklı olmasın uyarısına Sayın Başkan bu uyarı  o kadar yanlış bir uyarı ki karşı taraf konuşuyor ben ona cevap vereceğim karşılıklı olmaması mümkün mü diyerek başladı.

Bunun üzerine Meclis Başkanı Mehmet ER, CHP’li Zülfü Çakarın sözünü tekrar keserek arkadaşlar bu meclisi biz yönetiyoruz bize ders verir gibi konuşuyorsunuz üzülüyorum lütfen polemik konusu olmasın dedi.

Konuşmasına bu uyarılarla başlayan CHP Meclis Üyesi Zülfü Çakar şu ifadelerle konuşmasına devam etti; Sayın Başkan, değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım, sevgili misafirler, basınımızın değerli emekçileri ve bizleri sosyal medya hesabından izleyen çok kıymetli komşularımız Eyüpsultan Halkımız hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Benim de aslında Sayın AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürbüz Başkanının dediği gibi gündemimde konuşmak yoktu.

*Fakat benim ayar olduğum bir söz var.

*Bu Ülkeyi biz yönetiyoruz, bu belediyeyi biz yönetiyoruz.

*Evet siz yönetiyorsunuz 27 yıldır Eyüpsultan Belediyesini 19 yıldır da Ülkeyi siz yönetiyorsunuz ama yönetim şekli doğru olmasa iyi yönetemiyorsunuz o zaman demek ki arkadaşlar.

*Bakın size birkaç rakam vereceğim. Bu vereceğim rakamlar iyi yönetemediğiniz için ülkeyi ve belediyeyi bu noktaya getirdiğinizin bir göstergesi bu.

‘’NEREDEN ALDINIZ ÜLKEYİ VE BELEDİYEYİ HANGİ NOKTADAYIZ’’

*‘’Yıl 2002 AK Parti İktidara geldiği zaman ile bugün geldiğimiz noktayı gösteren rakamlar.’’

  • Dış Borç 130 Milyar Dolar, bu gün 475 Milyar Dolar.
  • 1. litre Benzin 1.48 TL, bu gün 7.80 TL.
  • 1. Dolar 1.50 TL, bu gün 8.88 TL.
  • 1. Avro 1.66 TL, bu gün 10.26 TL.
  • 1. Sterlin 2.18 TL bu gün 12.07 TL.
  • 1. gr Altın 17 TL bu gün 502.04 TL.
  • 1. Çeyrek altın 32 TL bu gün 828 TL.
  • Tüketicinin Kredi Kartı borcu 5.6 Milyon bu gün 915 Milyar.

*Markete gittiğimiz de bu günlere Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sık, sık yapıyor bunu.

*Tarım Marketler kurulmaya başlandı.

*Bu Tarım Marketler kurulunca ülkeye ucuzluk gelecek inşallah öyle umuyoruz.

* Bir hayal de olsa.

  • Şimdi iktidara geldiğinizde peynir ve zeytin 7. TL idi yiyebileceğimiz zeytin peyniri 50. TL’ye yiyebiliyoruz.

*Her gün biraz daha fakirleşiyoruz.

* Asgari ücret kiraya yenilmiş durumda toplum barınamaz duruma gelmiş.

* İnşaat maliyetleri yüzünden müteahhitler iflas noktasında.

* Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor.

* Yani evet AK Parti Grup Başkan Vekili arkadaşımız Ahmet Hamdi Gürbüz doğru söylüyor. Ülkeyi AK Parti yönetiyor ama doğru yönettiğini söylemek mümkün mü dedi.

Zülfü Çakar sözlerine şu İfadelerle devam etti;

* Gelelim yerele Eyüpsultan Belediyesi’ne 26 yıl sonunda yönettiğiniz Eyüpsultan Belediyesini borç batağının altına sokmuşsunuz, oradan çıkmaya çalışıyorsunuz her ay yeni bir satış geliyor meclise.

* Şimdi 3106 parsel ile ilgili plan değişikliği yetkisi istediniz, o gün dedik ki biz  bunun arkasından satış gelecek. Bir plan çalışması yapın getirin oy birliğiyle geçirelim bu Meclisten.

* Ama görüyoruz ki yine Eyüpsultan Belediyesinin elinden takas yoluyla, kar ve hasılat paylaşımı adı altında bir şekilde taşınmazlar da Eyüpsultan Belediyesinin elinden gidiyor.

* Rami Kuru Gıda Halinin bulunduğu bölüm tamamıyla Eyüpsultan Belediyesininken sizin döneminizde AK Parti dönemin de  %51’inin plan yapma yetkisini o zaman tuttunuz İBB’ye verdiniz.

* Eski Eyüpsultan Belediye Binamızı bila bedel 25 yılığına yok pahasına ‘’İlim Yayma Cemiyetine’’ verdiniz.

* Sonra bir bölümünü gelen tepkiler üzerine geri alıp bir binayı İştiraklerin vergi borcu karşılığı trampa yapıp Kemerburgaz dalınan 5 parsel’i de sattınız.

* Biz siz AK Parti yönetmiyor demiyoruz ki zaten kötü yönetiyorsunuz diyoruz dedi.

‘’CHP Meclis Üyesi Zülfü Çakar’ın sözü tekrar Meclis Başkanı Mehmet Er tarafından şu sözlerle bir dahakin de ben sizi Elazığ Milletvekili olarak lanse edeyim diyerek kesildi.’’

*Çakar Elazığ Milletvekili olmaktan da gurur duyarım, muhalefet meclis üyelerine ayar vermeye çalışmayın dedi.

*Meclis Başkanı ER Meclis herkesin kafasına gelen şeyleri kafasına geldiği gibi konuşma yeri değildir lütfen toparla sow yapmaya gerek yok diyerek müdahalesini sürdürdü.

*Zülfü Çakar Sayın Başkan şu lafı bir daha bana söylemenizi istemiyorum kınıyorum sizi, ben sow değil siyaset yapıyorum. Ne yaptım sow yapıp da gösteri, dans mı yaptım ‘’Ülke ve Eyüpsultan ilçesinin meselelerini konuşuyorum neden tepki verdiniz’’ Sayın Başkan diyerek yanıt verdi.

*Meclis Başkanı ER bu meclisi biz yönetiyoruz bir dahakine değiştirirsiniz siz yönetir saatlerce konuşursunuz dedi.

* Zülfü çakar inşallah o günler yakın sende gideceğinizi anladın Sayın Başkan tepkini anlıyorum.

*Ama ben bu ülkenin ve Eyüpsultanın sorunlarını konuşuyorum.

*‘’Bu mecliste İngiltere’nin benzin kuyruğunu konuşup, Ülkenin ve Eyüpsultan’ın meseleleri konuşulmayacaksa size söyleyecek başka söz bulamıyorum’’ ifadesiyle konuşmasını bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir