CHP’Lİ ZÜLFÜ ÇAKAR: EYÜPSULTAN HALKI SÜRDÜRÜLEBİLİNİR BİR PERFORMANS VE BÜTÇEYİ HAK EDİYOR…

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim, 3’üncü toplantı dönemi  Ekim Ayı 3’üncü bileşimi Meclis Başkan Vekili Mehmet Er Başkanlığında Eyüpsultan Belediyesi Meclis salonun da gerçekleşti. Eyüpsultan Belediye Meclisi Ekim Ayı 3’üncü bileşiminde Performans ve bütçe çalışmaları görüşülerek karara bağlandı.

Performans ve Bütçe Görüşmelerinde yapılan oylamada Millet İttifakı’nın CHP ve İYİ Partinin hayır oylarına karşın Cumhur İttifakı’nın AK Parti, MHP ve Bağımsız meclis üyelerinin evet oylarıyla oy çokluğuyla onaylanarak geçti.

Toplantıda Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken Çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirirken Siyasi Partiler adına AK Parti Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi Ceren Çolak, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Cengiz Çup, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi, Grup Sözcüsü Veli Güngör, İmar Komisyonu Üyesi, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Zülfü Çakar, Hukuk Komisyonu Üyesi, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tüysüz, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Nilgün Esentepe, Bağımsız Meclis Üyesi Nail Balkan, AK Parti Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi ve Grup Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürbüz, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Ali Haydar İşkar söz alarak Gündem Dışı ve gündeme dair Prformans ve Bütçe üzerine kişisel ve partilerinin görüş düşüncelerini dile getiren konuşma yaptılar. 

Haber Etkin/ Haber Merkezi

Zülfü Çakar Yapmış olduğu konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan, değerli Meclis üyeleri, saygıdeğer bürokratlarımız, çok kıymetli misafirlerimiz, basınımızın değerli emekçileri ve bizleri sosyal medya hesaplarından izleyen sevgili Eyüpsultan Halkı hepinizi sahsım ve CHP grubu adına saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Eyüpsultan Belediyesi 2022yılı bütçe ve performans çalışması üzerine düşüncelerimizi açıklamak üzere söz almış bulunuyorum.

Seçildiğimiz 31 Mart 2019 tarihinden bu zamana kadar30 ayı geride bıraktık yani 5 yıllık süreyi yarılamış bulunuyoruz. Eyüpsultan Halkı için önümüzdeki süreçte geri bıraktığımız süreden daha iyi ve güzel kararlara imza atarak halkımızın yaşam kalitesini daha fazla yükseltiriz diye düşünüyorum. ”EYÜPSULTAN HALKI SÜRDÜRÜLEBİLİNİR BİR PERFORMANS VE BÜÇEYİ HAK EDİYOR…” dedi.

Değerli meclis üyeleri;


‘’İHMAL EDİLEN ÖĞRENCİLERİMİZİN YURT SORUNU’’

İlk olarak güncel bir konu olduğu için önceden dile getirmiş olduğum ve bu konuda belediyemiz olarak bir çalışma yapılmamış olan öğrenci yurdu konusuna değinmek istiyorum.

Gözümüzden bile sakındığımız evlatlarımızı gerek ülke ekonomisinin kötü gidişinden dolayı ve ev kira ücretlerinin aşırı yükselmesinden dolayı öğrenci yurtlarına büyük bir talep oluşmaktadır.

Öğrenci yurtlarının yetersizliğinden dolayı tarikat ve cemaat yurtlarında kalmaya mecbur hale gelmektedirler. Geçtiğimiz dönemde bunun acısını toplum olarak yaşadık eğitimli olarak ülkenin gelişmesine katkı sağlamaya çalışan çocuklarımız, evlatlarımız FETÖ gibi art niyetli kötü maksatlı terör yuvalarına mecbur edilmiş akılları çelinerek ülkemiz demokrasisine darbe vurulmaya çalışılmıştır.

Genç neslimizi koruyarak bunun gibi tuzaklara ve şer odaklarına teslim edilmemesi için devletimizin ve belediyelerimizin de bu konuya el atması gerekmektedir. Özellikle ve öncelikle kız öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm öğrencilerimizin barınmasını sağlayacak yurtların yapılması gerekmektedir.

Eyüpsultan Belediyemizin bunun öncülüğünü yapan belediyelerden biri olmasını çok isterdim fakat bu konuda maalesef gerekenin yapıldığını söyleyemeyeceğim. İnşallah önümüzdeki dönemde öğrenci yurtları konusu Sayın Başkanımız tarafından programlanır gündeme alınır.

‘’OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ve KREŞ SORUNU’’

İlçemizin de eksikliğini hissedilen konulardan biriside Okul öncesi eğitim ve kreş eksikliğidir. Çalışan kadınlarımızın ve ev hanımlarımızın yaşamını kolaylaştıracak kendilerine zaman ayırarak sosyalleşeceği alanın eksikliğini hissetmektedir. Diğer bir yandan da çocuklarımızı okula hazırlamada büyük bir eksikli oluşturduğu 21 yüzyılın Türkiye’sin de görülmektedir. 0- 6 yaş gurubunun eğitimin de ülkeler önemli bir aşama kaydetmişken bizde bu kaplumbağa hızıyla devam etmektedir. Bu kreşlerden çalışan hanımların faydalandığı gibi ev hanımlarının da haftanın belli günlerinde çocuğunu bırakarak  kendine zaman ayıracak fırsatı yaratmalıyız.

Bildiğim kadarıyla Eyüpsultan Belediyesi olarak Karadolap Mahallesin de bir kreş açılmıştır.

Bu çalışmanın artması gerekmektedir.

Her Mahalleye bir kreş belediyemizin planlı bir şekilde hedefinde olmalıdır dedi.

Çakar Sözlerine su ifadelerle devam etti; Sayın Başkan değerli meclis üyeleri

‘’EMEKLİLER İÇİN SOSLAN ALAN YAŞLILAR İÇİN BAKIM EVİ’’

İlçemizde eksikliğini hissedilen ve özellikle pandemi döneminde evlerinde neredeyse hapis hayatına mahkum ettiğimiz ve düşünmemiz gereken bir kesim de ‘’Yaşlılarımız ve Emeklilerimiz’’ yılarını evlerine ve evlatlarına adamış, çalışma hayatını tamamlamış, büyüklerimizin hayata kenardan tutunarak zaman geçirebilecekleri eğlenebilecekleri sosyalleşerek dinlenebilecekleri alanların ve lokallerin, muhtaç olanlara ise bakım evlerinin açılması ve çoğaltılması gerekmektedir.

Özellikle Eyüpsultan Cami meydanından Eyüpsultan iskelesine doğru yürüdüğünüzde dernek ve vakıfların getireceği bir taş çorbayı kışın soğuna  rağmen bekleyenleri gördüğünüzde sizlerin de benim gibi yüreğinizin burkulacağından eminim.

Açılan bu yerde sanatsal kültürel faaliyetler bulunmaları sağlamak en büyük görevimizdir.

Onların yüzündeki en ufak bir tebessüm dahi suya atılan bir taş misali dalga, dalga yayılacaktır.

‘’GELECEĞİMİZE MUSALLAT OLAN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE’’

Ülkemizin en büyük sorunu halini alan ve geleceğimiz olan çocuklarımızın çok küçük yaşta ve savunmasız anlarında alışmaya başladığı uyuşturucu madde bağımlılığıdır.

Kemerburgaz da  Belediyemizin yapmış olduğu ‘’Bağımlılıkla Mücadele Merkezi Bağımsızlık Köyü’’ Belediyemizin başarılı çalışmalarından biridir. Fakat Belediyemizin bünyesinde kurulmuş olan ‘’Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu’’ atıl bir vaziyette durmaktadır. Bu komisyon ‘’Emniyetle ve Eğitim Kurumlarıyla, Ailelerle, STK’larla birlikte çalışmalar yaparak geçlerimizi bu illette alışmadan engelleyici çalışmalar yapması sağlanarak aktif hale getirilmelidir.

Yukarıda değindiğim ‘’okul öncesi eğitim ve yurt sorunun çözümü ve eğitim sonrası istihdam projelerinin ’’ uyuşturucuyla mücadelede etkili olacağı kanısındayım.

Sayın Başkan değerli meclis üyeleri;

‘’KEMERBURGAZLA ARTI 7 KÖYDEN MAHALLEYE DÖNÜŞEN BÖLGEMİZDE TARIM ALANLARIMIZI KORUMALIYIZ’’

Eyüpsultan ilçesi tarım ve hayvancılığa müsait bir ilçemizdir.

Fakat Belediyemizin bu alanları gerçek manada değerlendirdiğini düşünmüyorum. Bu çalışmaların yetersiz kaldığını gözlemlemekteyim. Köy Mahallelerimiz ilçemiz için bir avantaj teşkil etmesine rağmen geçtiğimiz dönemde yeterli kullanılmamış tarım ve hayvancılık bu bölgemiz de gözle görünür biçimde gerilemiştir.

Ormanlık ve tarıma elverişli alanlarımızı imara açılmış ranta kurban edilmiştir.

Köylerimizin yoğun bulunduğu bu alanların imara açılması engellenmeli köylülerimiz teşvik edilerek tarım ve hayvancılık geliştirilmelidir. Organik tarım desteklenerek seracılık geliştirilmelidir. Hayvan besiciliği desteklenerek süt ve süt ürünlerini artırıcı çalışmalara imza atmalıyız. Et ithalatı yapmak yerine hayvan besiciliğini artırarak halkımızın ihtiyaçlarına cevap veren tesisler kurmalıyız. Üretilen tarım ve hayvancılık ürünlerinin pazarlanmasın da belediyemiz öncülük etmelidir. Köylü kooperatiflerinin kurulmasına ve ürünlerini pazarlayabileceği Köy Marketlerin veya pazarların açılmasını sağlayarak hem köylülerimizin ekonomisini yükselmiş hem de halkımızın sağlıklı, doğal gıdaya ulaşımını sağlamış oluruz. Bunun yanında istihdam da sağlamış oluruz.

‘’BUNUN İÇİN ÖNERİMİZ’’

Eyüpsultan 3. Bölge olarak tasarlanmalı.

  1. Göktürk ve Kemerburgaz, Köy Mahalleler,
  2. Alibeyköy,
  3. Eyüpsultan Merkez

Belediyemiz bu konuda ağır hareket etmekte köylerimize gerekli önemi vermediğini ve eksik kaldığını düşünüyorum.

‘’BU TASARIMDA KADINLARIMIZA AYRICA BİR ÖNEM VERİLMELİ’’

‘’Kurulacak ve geliştirilecek bu alanlarda gerek Köy Marketlerde gerekse Pazarlarda ayrıca kadınlarımızın ürettiği el emeğini gelire dönüştürecek alanlar kurularak zenginlik yaratılabileceğini düşünüyorum’’.

Bu vesile ile Kadın Kooperatifini de hayata geçmesi konusunda cesaretlendirmiş oluruz.

Böylece Kadınlarımızın ev ekonomisine sağlayacakları katkıyla daha kaliteli bir hayat yaşamalarına öncülük etmiş oluruz.

İvedilikle ilçemizde yapılacak çalışmalarda bir an önce bunların planlanarak hayata geçmesi önem arz etmektedir.

‘’BELEDİYEMİZ ARSA VE MÜLK SATIŞLARIYLA GELECEĞİNİ ORTADAN KALDIRIYOR’’

Gelelim en önemli konumuza Eyüpsultan Belediyesinin 27 yıllık AK Parti iktidarı dönemine.

27 yıldır AK Parti İktidarındaki Eyüpsultan Belediyemiz borç batağına sürüklenmiş ve buradan çıkış için son iki yılda arsa ve mülk satışını hızlandırmıştır. AK Parti ülke genelinde uyguladığı sat kurtul yaşa politikasını yerelde Eyüpsultan ilçemizde de sürdürmektedir.

Son 2.yılda Belediyemiz arsa ve Emlaklarını birer, birer satmaktadır.

‘’İlçemizin en değerli alanlarından olan 3016 parsel olarak adlandırılan yer ile ilgili meclisimizden  planlama yetkisi istemiş ve CHP grubu, Millet ittifakı tarafından bir plan çalışması yapılsın bizlerde buna evet diyelim ve oy birliğiyle geçsin, Eyüpsultan ilçesinin  rantından Eyüpsultan halkı faydalansın demiştik.

Bu plan yetkisinin arkasından bu bölgede satış gelecek uyarısı yaptığımızda niyet okuyuculuğu yapmayın diyerek çıkışmıştınız. 

Görüldüğü üzere bölgenin büyük bir bölümünü ihaleye çıkartarak satışı gerçekleştirdiniz.

Eyüpsultan eski Belediye binasını önce bila bedel 25 yıllığına İlim Yayma Cemiyetine verildi. Daha sonra yine belediye borçlarına karşı binanın bir tanesi İlim Yayma Cemiyeti’nden alınarak KÜLTÜR BAKANLIĞINA DEVİR EDİLDİ. Kaşılığında alınan arsalarda satışa çıkartıldı.

‘’30 ayda 30 eser tanıttığınız gibi neredeyse 30 ayda 30 mülk satışı gerçekleştirdiniz’’.

Belediyemize ait arsa ve mülkleri birer, birer elden çıkartıyorsunuz ve ihtiraz uyarılarımızı duymazdan geliyorsunuz.

Sayın Başkan Değerli Meclis Üyeleri;

‘’İKİ KEMER ARASI TARIMA VE ÇEVREYE YAPILAN İHANETİN ADIDIR’’

‘’İki kemer arası olarak adlandırılan tarım alanı olan bölgede özellikle belediyemiz yönetimleri tarafından gayrı yasal imarlaşmaya ve yapılaşmaya göz yumulup özelliğini yitirmeleri sağlanmıştır.’’

Sizin döneminizde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi çorlu meslek yüksek okulundan bir rapor alınarak imara açılmıştır.

‘’Bu konuda CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grubu ve Millet ittifakı olarak endişelerimiz devam etmektedir.’’

Korkumuz ve endişemiz şudur ki burası emsal teşkil edilerek diğer tarım arazileri ve ormanlık alanlara sıçramasıdır.

Geleceğimiz açısından Tarım ve Ormanlık alanların imara açılmasına kesinlikle engel olunmalı buraların özelliklerini yitirmesi engellenmelidir.

Başta Kemerburgaz, Göktürk ve Köy Mahallelerimiz olmak üzere buradaki kaçak yapılar ciddi anlamda kontrol edilmeli ve engellenmelidir.

Bu anlamda CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi ve Millet ittifakı Olarak üzerimize düşen her türlü katkıyı vereceğiz vermeye hazırız.

Umarım ve dilerim ki sizlerde gelecekte çocuklarımızın yaşayacağı bu yerlere nefes alma alanlarına gerekli hassasiyeti gösterirsiniz.

Geçtiğimiz gün Sayın Belediye Başkanımız Deniz Köken’in de dediği gibi bu dünya bizim değil, ‘’ÇOCUKLARIMIZIN ve TORUNLARIMIZIN EMANETİDİR’’.

Evet bu söze katılmamak mümkün değil. Gelin hep birlikte onlara daha güzel ve daha yeşil bir çevre, dünya bırakalım.

İmar alanlarını tarım ve ormanlık alanlardan seçmeyelim.

Gelecek neslin daha güzel bir Eyüpsultan da yaşama haklarını ellerinden almayalım. Daha yaşanır bir dünyayı onlara teslim edelim dedi.

Sayın Başkan değerli meclis üyeleri;

Eyüpsultan halkının yararına olan ve ilçemizin çehresini değiştirecek bütün projeler bizim için önemlidir.

Bu çalışmaları CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grubu ve Millet İttifakı olarak destekleyeceğimizi söyledik, desteklemeye de devam edeceğiz.

Çünkü Eyüpsultan bizim yaşadığımız yer, Eyüpsultan bizim sevdamız, İlçemizi ve halkımızı seviyoruz. Halka hizmet Hakka hizmet şiarımızla, doğru çalışmalarda yanınızda olacağımızdan emin olabilirsiniz. Yanlış ve hatalı bulduğumuz konularda ise Eyüpsultan Halkının bize verdiği yetkiyle halkın menfaatlerini göz önünde bulunarak uyarı görevimizi de yapmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğiz.

Zülfü Çakar sözlerini; Bu duygu ve düşüncelerimizle 2022 yılı bütçe ve performans çalışmalarının Eyüpsultan Halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diler sabırla beni dinlediğiniz için teşekkür ederim diyerek bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir