CHP’Lİ ZÜLFÜ ÇAKAR; EYÜPSULTAN BELEDİYESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİR VE KAPSAYICI YAŞAM ALANLARI YARATMATMALIDIR

Example HTML page

Eyüpsultan Belediyesi 8. seçim 4.toplantı dönemi Nisan ayı 1. bileşimi Meclis Başkan Vekili Mehmet Er başkanlığında yapıldı.

Toplantıda gündemin tek maddesi olan ”2021 Yılı Faaliyet Raporu” görüşüldü.

Eyüpsultan Belediyesi ”2021 Yılı Faaliyet Raporu” hakkın da Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken faaliyetlerini içeren bir sunum gerçekleştirdi. Sunum dan sonra CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Gurup Sözcüsü Ali Haydar İşkar, CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar, Bağımsız Meclis Üyesi Nail Balkan, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürbüz’ de parti guruplarının ve şahıslarının görüş ve düşüncelerini dile getiren birer konuşma yaptılar.

Eyüpsultan Belediyesi 2021 Yılı Faaliyet raporu hakkında görüşlerini dile getiren CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar; ’’ EYÜPSULTAN BELEDİYESİ SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİR VE KAPSAYICI YAŞAM ALANLARI YARATMALIDIR’’  ifadesinde bulundu.

Zülfü Çakar konuşmasına şu ifadelerle devam etti;

Sayın başkan değerli meclis üyeleri , saygıdeğer bürokratlarımız , çok kıymetli misafirlerimiz, basınımızın değerli emekçileri bizleri canlı olarak izleyen sevgili Eyüpsultan halkı hepinizi şahsım ve CHP grubu adına sevgi ve saygı ve hürmet  ile selamlıyorum.

Eyüpsultan belediyemizin 2021 yılı faaliyet raporunu değerlendirmek üzere söz almış bulunuyorum. Faaliyet raporunu hazırlayan çok kıymetli bürokratlarımıza belediye personelimize ve emek verip katkı sunan herkese teşekkür ederiz.

31 Mart 2019 seçimlerinden sonra 3. Yılımızıda geride bıraktık önümüzde kalan sürede Eyüpsultan halkının gönlünde iz bırakacak çalışmalar yaparak 5 yıllık süremizi tamamlamayı Rabbim hepimize nasip etsin İnşAllah.

Gelişim ekseni 1 de yer alan stratejik hedef 3 te belediyenin görevlerinden olan­; muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile sürekli geliştirilen ilişkiler kurarak mahalle düzeyinde katılımcılığın arttırılması ve verimli hizmetler geliştirilmesi ibaresi yer almaktadır 3 yıldır dile getirmemize rağmen bir çok belediyede kurulan ve hayata geçirilen katılımcı, ortak karar alma ve vatandaşın talep ve isteklerininde göz önünde bulundurulduğu kent konseyinin kurulması maalesef Eyüpsultan belediyemizde hayata geçirilmemiştir. Önümüzdeki süreçte kent konseyinin kurulmasını umut ediyoruz.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİR VE KAPSAYICI YAŞAM ALANLARI YARATMAK

Eyüpsultan ilçemizin en büyük problemlerinden biriside İmar tapu, mülkiyet sorunları ve kentsel dönüşüm meselesidir. Daha önce İBB ve İlçe belediyelerinde iktidar olan Ak parti yönetimleri 25 yıllık süre zarfında bu sorunları çözmeyip veya çözmek istemeyip her dönem vatandaşın tapu mülkiyet sorunlarını seçim zamanlarında koz olarak kullanıp seçim sonrası tapularınızı vericez diyerek öteleye öteleye bir sorun yumağı haline getirilmiştir. Başkanımızda zaten kendisi bunu az önceki konuşmasında dile getirdi “ bu sorun 20-25 sene önce çözülmeliydi bu güne kalmamalıydı demiştir “ bu sözde benim konuşmamı bir anlamda teyit etmektedir. Allah korusun büyük İstanbul depremi söylentileri ile bu tehlikeyi ensemizde hissettiğimiz bu dönemde İBB başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu özellikle İBB ye ait saçak parseller konusunda halk yarına almış olduğu kararlar ve çalışmalar neticesinde bir hayli yol alınmıştır. Eyüpsultan belediye başkanımız sayın Deniz Köken’inde sorunun çözümü noktasında kararlılığı ve çalışmaları neticesinde ilçemizde önümüzdeki süreçte vatandaşlarımız rahat bir nefes alacaklardır.

Yeşil pınar mahallemizde İBB kiptaş tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesi Alibeyköy Akşemsettin Karadolap Çırçır İslambey Düğmeciler Nişanca Silahtarağa, Sakarya Mahallesinde de kısa zamanda gerçekleşeceğini umut ediyoruz bu konuda Gerek İBB gerekse Eyüpsultan belediyemiz yoğun çalışmalar gerçekleştirmekteler. Özellikle Sakarya mahallesinde 25 yılı aşkın süredir devam eden Vakıf, Milli Emlak ve belediyenin Malik sorunu davası çözülmediği gibi 50-60 yıllık artık neredeyse yıkılmaya yüz tutmuş binalarda oturan vatandaşlarımız birde yüksek ecrimisil ceza davalarıyla uğraşmak zorunda kalmaktadırlar Malik sorunu davasının sona ermesi gerekmektedir Adaletin bu kadar gecikmesi doğru değildir “ gecikmiş adalette adalet değildir.

KIRSAL VE KÜLTÜREL KİMLİĞİ KORUYARAK SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMAYA KATKI SAĞLAMAK KIRSAL KARAKTERLİ MAHALLELERE YÖNELİK BÜTÜNCÜL STRATEJİLERİN GELİŞTİRİLMESİ

Daha öncede belirttiğimiz gibi Eyüpsultan ilçemiz bir çok ilçeye nazaran tarım, hayvancılık, Sera tarımcılığı ve organik tarım yapmaya uygun köylerin bulunduğu en şanslı ilçelerden birisidir. Bu bölgelerden yeterli bir verim almadığımızı düşünüyorum.

Geçtiğimiz ayda İBB Başkanlığımız ve Eyüpsultan Belediye meclisimizden oy birliği ile geçen hayvancılık yapan vatandaşlarımıza yem desteği vermiştir bu gibi çalışmaların arttırılarak gerekli teşvikler sağlanarak ve belediyemizin öncülüğünde Tarım ve orman bakanlığından da gerekli katkılar sağlanarak hem tarım hem hayvancılık teşvik edilmeli hem üretim hemde pazarlama sürecinde belediyemiz öncülük etmeli bölgelerimizde ürünlerin değerlendirileceği köylü pazarları oluşturulmalı köylülerimiz kooperatifleşmeye özendirilmeli hem köylerimizde tarım ve hayvancılık yapan vatandaşlarımızın ekonomisi toparlanır hemde Eyüpsultan halkı organik ve doğal gıda tüketmiş olur. Kesinlikle ve kesinlikle bu bölgelerimiz imar rantına kurban edilerek yapılaşmaya açılmamalı İki kemer arası olarak bilinen bölgedeki gibi kaçak ve çarpık yapılaşmalara göz yumulmamalı ve sonrasında tarım vasfı yitirildi buraları imara açalım denmemeli bunun içinde belediyemiz tarafından sıkı denetime tabi tutulmalı fakat bu konudaki endişelerimiz her geçen gün artmaktadır. Tarım arazilerinin üzerinde tahıl sebze veya meyve yerine beton binalar yükselmektedir.

STRATEJİK AMAÇ 4

DOĞAL VE KÜLTÜREL DEĞERLERİN KORUMA KULLANMA DENGESİNİ GÖZETEREK GELECEK KUŞAKLARA AKTARILMASINI SAĞLAMAK BELEDİYEMİZİN GÖREVLERİNDENDİR.

“ Bu dünya bizim değil çocuklarımıza ve torunlarımıza ileteceğimiz bir emanettir. “ benimde sizlerinde altına imza atacağımız  bu sözü geçen yıl bir konuşmasında Sayın Deniz Köken sarfetmişti açıkçası benimde çok hoşuma gitmişti sayın başkanımdan bu sözün gereğini yerine getireceği çalışmalar yapması en büyük beklentilerimden biridir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yeşil alanlarını oyun alanlarını ellerinden alarak çocukluklarını gençliklerini bilgisayar ve tabletlere mahküm ettik daha fazla kötülük yapmayalım gelecek nesillerimize çocuklarımıza daha yeşil ve daha yaşanabilir bir dünya bırakalım.

Çocuklarımız demişken Gözümüzden bile sakındığımız Canlarımızı Ciğerparelerimizi uyuşturucu ve Madde bağımlılığına kurban vermekteyiz. Alkol ve madde kullanım yaşı her geçen gün daha aşağıya düşerek endişe vermektedir. Daha önceki bir konuşmamda da dile getirdiğim bir çok ilçeye örnek olabilecek “Bağımsızlık köyü “ projemiz var bu proje başarılı bir projedir bu projeyi destekleyici çalışmaları çoğaltmaktayız geçtiğimiz süreçte belediye meclisimizin hem fikir olduğu bağımlılıkla mücadele komisyonu ve gönüllü arkadaşlarımızla gerçekleştirilmesi düşünülen çalışma hayata geçirilmeli bu çalışmayla hem çocuklarımızı bu illetten kurtarma yoluna gitmiş oluruz hem de belediyelere örnek teşkil edecek bir çalışmaya imza atmış oluruz Başta devletimiz olmak üzere Eyüpsultan belediyemizde bu konuda elinden gelenin fazlasını yapmalıdır. hepimizde bu hassas konunun yardımcısı ve destekçisi olmalıyız.

YURT VE KREŞ SORUNU

Şimdiye kadar Eyüpsultan belediyesinin yeterli düzeyde çalışma yapmadığını düşündüğüm ve bıkmadan dile getireceğim sorunlardan birisi öğrenci yurtları ve Kreşler Ülkemizdeki Ekonominin kötü gidişi hepimizin malumu yüksek kiralardan bilmem bahsetmeme gerek varmı resmen dudak uçuklatıyor. Vatandaşlarımız geçinmekte dahi zorlanırken çocuklarını güç bela okutma mücadelesi veriyorlar Tabiri caizse Anne ve babalar ceketimi satarım yada saçımı süpürge yaparım yine çocuğumu okuturum derler ama artık yaşam şartlarına yetecek ne ceket kaldı nede süpürge edilecek saç kiraların bu yükseliş hızına yetişmek bir mucizeye bağlı yerleşim ve yurt sıkıntısı çeken evlatlarımızı şer odaklarından uzak tutmakta ayrı bir çaba gerektiriyor. Onun için yurt talebimi ısrarla yineliyorum İBB belediyemiz önümüzdeki aylarda Eyüpsultanda bir yurdu bünyesine katarak hizmete sunacaktır. Kreş konusunda da aktif olarak inşaatı süren 4 adet ve yakında inşaatına başlanacak 3 kreş ile birlikte ilçemiz Karadolap , Emniyettepe , Yeşilpınar , Akşemsettin 2 , Güzeltepe 2 adet olmak üzere 7 adet kreş kazanmış olacaktır. Sayın Deniz Köken başkanımızın da bu konudaki hassasiyetini bildiğimiz için kendisinden özellikle öğrenci yurdu konusunda belediyemiz bünyesinde yapacağı çalışmalara CHP grubu olarak gerekli desteği vereceğimizin bilinmesini isteriz.

ARSA VE EMLAK SATIŞLARI

Son günlerde Eyüpsultan belediyesi emlak ve arsa satışları ile gündeme gelmektedir. 2021 yılında eski belediye binamız vergi , SSK borcu mahsuplaşması ve takas yoluyla Kültür bakanlığına devredilmişti ; kamuda 3106 parsel olarak bilinen ve meclisimizde muhalefet şerhimize rağmen burası için kat karşılığı takas hasılat paylaşımı ve satış yetkisi alınan eyüpsultanın çok kıymetli yerlerinden olan bu bölge 7 adet parsele bölünmüş olup

243/1 3130   metrekare

243/4 3430   metrekare

243/8 12.567  metrekare

244/1 35.967 metrekare

246/5 42.597 Metrekare

558/2 15.840 Metrekare

558/3   8.741 Metrekare

Olarak parselleştirilmiş 244/1 parsel ve 246/5 parsel 1.774 000 TL ye pasifik GYO ya ihale edilmiş 558/2 parsel de 341.000.000 TL ye Kiler Gruba satılmıştır 558/3 parsel ile ilgili de satış yetkisi alınmış olup 13 Nisan 2022 de ihaleye çıkarılmaktadır yine mart ayı sonunda Kemerburgaz 341 parsel ihaleye çıkarılmış ihalesi iptal edilmiştir. İki kemer arasında planların yapılmadan burasının ihaleye çıkarılmasını doğru bulmuyoruz.

Evet 31 Mart 2019 da önceki Ak parti iktidarından büyük borç devraldınız az öncede Sayın Belediye Başkanımız da ifade etti bütçemiz yuvarlak olarak 360.000.000 TL. Borcumuz da 465.000.000 TL diyerek belirtti buda geçtiğimiz dönemlerde AKP tarafından iyi yönetilmediğimizin bir gerçeğidir. fakat bu kadar satışta bizim tarafımızdan normal görülmemektedir. Ve endişemiz bu satışların arkasının geleceğidir. Chp meclis grubu olarak belediyemizin öz kaynaklarının daha olumlu ve daha verimli olarak kullanılmasını talep etmekteyiz.ve bu satışların takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz kamu oyunda bu satışlar ciddi olarak eleştiri konusudur bizler bu satışlara karşı gelip RED oyu kullanmamıza rağmen bazı yerel gazeler tarafından sanki evet demişizde oy birliği ile geçmiş gibi bizlerde eleştiri konusu olmaktayız. Eyüpsultan halkınında bunları bilmesini istiyoruz ve satışlar son bulsun ve diğer yerler eyüpsulktan belediyemizin yararı düşünülerek planlama çalışması yapılmalıdır.

SPOR VE TESİSLERİ

Eyüpsultan belediye başkanımızın gençlik, spor ve spor tesislerine ve tesislerin yenilenmesine gençlere yapılan yatırımlara CHP meclis grubu olarak olumlu olarak bakıyoruz ve taktir ediyoruz. Bir çok ilçeden daha iyi durumda olmamıza rağmen Deniz Köken başkanımdan bu hizmetlerinin devamını talep ediyor ve teşekkür ediyoruz.

Eyüpsultan halkının yararına olan bütün yatırımlar ve çalışmalar bizim için çok değerlidir bugüne kadar olduğu için bugünden sonrada halk yararına olan çalışmalara tam destek vereceğimizin kamu oyu tarafından bilinmesini istiyoruz. Emeği geçen herkese de teşekkür ederiz.

        Faaliyet raporu hakkında konuşmamı sabırla dinlediğiniz için ve 2021 yılı faaliyet raporunu hazırlayan bürokratlarımıza belediye   personelimize ve emeği geçen herkese teşekkür eder saygılar sunarım dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir