CHP’li Zülfü Çakar: ‘’Eyüpsultan Belediyesi Kemerburgaz, Güzeltepe ve Pirinçci yerleşkesi hangi kritere göre AKP irtibat bürosu olarak kullanılıyor…

Example HTML page

CHP’li Zülfü Çakar: ‘’Eyüpsultan Belediyesi Kemerburgaz ek binası, Güzeltepe ve Piriççi Mahallesi Gençlik Merkezi hangi kritere göre AKP irtibat bürosu olarak kullanılıyor…

CHP’li Zülfü Çakar: ‘’Eyüpsultan Belediyesi Kemerburgaz ek binası, Güzeltepe ve Piriççi Mahallesi Gençlik Merkezi hangi kritere göre AKP irtibat bürosu olarak kullanılıyor diye sordu.

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 5’inci toplantı dönemi Mart ayı 1’inci bileşimi Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkanlığına yeni seçilen 1’inci Meclis Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürbüz Başkanlığında yapıldı.

2019 Yerel seçimlerinde Milletittifakı Meclis Üyesi olarak CHP litesinden Eyüpsultan Belediye Meclisine seçilen Nail Balkan önce istifa ederek İYİ Parti’ye, İYİ Parti’den de istifa ederek uzun süre bağımsı kalarak Başkan Deniz Köken’in yılmaz savunuculuğunu yapan Balkan şimdi de Büyük Birlik Partisi (BBP) geçerek Eyüpsultan Meclisi’ndeki hareketliliğine devam ediyor. bundan sonra ne yapacağı kamuoyunca merakla bekleniyor.

Ömer Faruk Kalaycının Başkan vekilliklerinden ve Milletvekili Adayı olan Mehmet Er’in Meclis Üyeliği ve Başkan vekilliğinden istifalarıyla boşalan 1 ve 2 Başkan vekilliklerine seçim yapılması için, Meclis toplantısını Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken açtı.

Yapılan seçimlerin ardından Başkan Köken yerini yeni seçilen 1’inci Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürbüz’e bıraktı. 2’nci Başkan Vekilliğine İse Metin Çırpan oy çokluğuyla seçildi.

Diğer taraftan Mehmet Er’den boşalan AKP Eyüpsultam Belediye Meclis Üyeliğine İse !’inci yedek Meclis Üyesi olan Mehmet Yücepur getirildi.

Eyüpsultan Belediye Meclisinin 8’inci seçim 5’inci toplantı dönemi Mart ayı 1’inci bileşiminde sözlü önergeler bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Zülfü çakar Eyüpsultan Belediyesine ait Ek hizmet binası ve Güzeltepe, Pirinççi mahallerinde bulunan Gençlik merkezlerinin AKP Eyüpsultan İlçe Teşkilatınca Mitatpaşa ve Mimarsinan Mahallesi, Güzeltepe Mahallesi, Pirinççi Mahallesi İrtibat büroları olarak kullanıldığı hakkında sözlü soru önergesi verdi.

Çakar sözlü önergesinde şu ifadelere yer verdi:

Eyüpsultan Belediyesi Meclis Başkanlığına

2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem Milletvekili seçimlerinin yaklaştığı bu dönemde, ‘’Eyüpsultan Belediyesine ait olan ek hizmet binasının ve bazı Gençlik Merkezlerinin ‘AKP Eyüpsultan İlçe Teşkilatı’ tarafından kullanıldığı bilgisi ve görüntüleri tarafımıza ulaştırılmıştır.

*‘’Mimarsinan Mahallesinde bulunan Kemerburgaz ek binası, AKP Mithatpaşa ve Mimarsinan Mahalle irtibat bürosu olarak kullanılmaktadır.’’

*‘’Eyüpsultan Belediyesi ‘Güzeltepe Gençlik Merkezi’ AKP Güzeltepe irtibat bürosu olarak kullanılmaktadır.’’

*‘’Eyüpsultan Belediyesi Pirinççi Mahallesi Gençlik Merkezi AKP Piriççi Mahallesi İrtibat bürosu olarak kullanılmaktadır.’’

  • Bahse konu olan bu yerler AKP İlçe Teşkilatına kullandırılmasının kriterleri nelerdir?
  • Bu yerler Kiralama yöntemi ile mi verilmiştir?
  • Eğer ki kiralama yöntemi ile verildiyse kiralama ücreti ne kadardır?
  • Bahse konu yerlerin kiralanması yapıldıysa kamuoyuna bilgi verilmişmidir?

Sormuş olduğumuz sözlü önergemize yazılı olarak cevap verilmesi ve meclisimizi bilgilendirilmesi konusunu arz ve talep ederiz dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir