CHP’Lİ ÜNSAL AYKUTOĞLU; KONU TÜGVA OLUNCA JET HIZLA KARAR ÇIKIYORDA, 30. BİN KEMERBURGAZ’LIYI İLGİLENDİREN İMAR PİLANI NEDEN ÇIKMIYOR?

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8. Seçim 4. Toplantı dönemi Nisan ayı 3. Bileşimi Meclis Başkan Vekili Mehmet Er Başkanlığın da yapıldı.

Nisan ayı 3. Bileşiminde gündem  maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem dışı söz alana CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Ünsal Aykutoğlu Kemerburgaz’ın imar planlarını gündeme taşıyarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Aykutoğlu konuşmasında KONU TÜGVA OLUNCA JET HIZLA KARAR ÇIKIYORDA 30 KEMERBURGAZ’LIYI İLGİLENDİREN İMAR PİLANI NEDEN ÇIKMIYOR? İfadesinde bulundu.

Aykutoğlu konuşmasına şu ifadelerle devam etti;

Sayın Başkan değerli meclis üyesi arkadaşlarım sevgili misafirlerimiz basınımızın değerli temsilcileri sahsım ve CHP grubumuz adına Kemerburgaz imar planları hakkında söz almış bulunmaktayım hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Sayın Başkan değer Meclis Üyeleri;

Konu TÜGVA olunca aynı gün teklif karar olarak meclisin gündemine alınıp geçiyor da bu 30. Bin Kemerburgaz’lıyı ilgilendiren Kemerburgaz İmar Planları AKP’li arkadaşların çoğunlukta bulunduğunuz imar komisyonun da bekletilip meclise neden indirilmiyor. Arkadaşlar tenezzül edipte komisyonla konuşmaya bile gitmediler.

Müdürlükte beklemesinin gerekçesi plan usulüne uygun yapılmamış. Orman Müdürlüğünden ve ilgili kurumlardan gerekli görüş alınmamış İBB bunu kabul etmedi yeniden plan yapıldı.

Ama TÜGVA’ya gelince aynı gün jet hızla meclise gelip aynı gün geçiyor dedi.

Aykutoğlu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; Arkadaşlar bu İSKİ’nin  suyu daha önce Allahın suyu değildi de şimdi mi allahın suyu oldu. Evlerimize güvenle kulanabileceğimiz göndermek için elektrik kullanıyor herhalde buna ilave olarak arıtma sisteminde kullandığı kimyasallar. Elektriğe zam’a ses yok suya gelince Allahın suyunu para ile satıyorsunuz. Kimyasallar ithal yerli üretim yok dolar yükseliyor durdurun o zaman doların yükselişini dolar 8. TL’den çıkmış 18 TL’ye şimdi 14. 75 TL Yüzde yüz artış suya zam yapma şu ikiyüzlülüğü bırakın artık. Fiyatları eski düzeyine getirin bizde zam yapmayalım zamları geri alalım.

Halkımız bunları yemiyor artık.

Yönetemiyorsunuz getirin sandığı halkın önüne halk bu sorunu çözer dedi

‘’AKP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİSİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ AHMET HAMDİ GÜRBÜZ’ÜN CHP’Lİ ÜNSAL AYKUTOĞLUNA CEVABI’’

Arkadaşlar bu dosya müdürlükte baya bir bekledi şu an komisyonda biz de çıkmasını arzu ediyoruz. Meclis üyeleri olarak elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bir aksilik olmaz ise bu ay çıkaracağız diye planlıyoruz dedi.

‘’CHP EYÜPSULTAN VE İBB MECLİS ÜYESİ ÜNSAL AYKUTOĞLU’NUN GÜNDEME TAŞIDIĞI KEMER BURGAZ PLANLARINA AKP’MUHAMMET ÇAKIR DA AÇIKLAMADA BULUNDU’’

Vatandaşlarımızı bilgilendirmek için önce doğruları bilmemiz gerekiyor.

Doğruları bilmek içinde sadece her hangi bir komisyonda olmak değil bunları yaşıyor olmak gerekir.

Soruları sormak için de bir şeyler biliyor olmamız gerekir.

Öncelikle bu planları kim iptal ettirdi cevabını bilen var mı?

Bu planı şu anda nerde bekliyor diyenler iptal ettirdi. 2021 Şubat ayında Eyüpsultan Belediyesi İBB bürokrasisiyle görüşüp bütün planları kendilerine teslim etti. Biz şu anda 2022’nin Nisan ayındayız.

Orada teslim edilen planlar. Hani bir şeyi inceleyip doğrudur yanlıştır diye karar veriliyor ya, eğer buna 1.5- yılda karar verilemediyse ne zaman karar verilecek. Bunları meclise indirmiş olsalardı şu anda ben dahil olmak üzere 30 bin kişiyi ilgilendiriyor Kemerburgaz planları, onlardan birisi de benim. Kemerburgaz da şu an imara açılmış vatandaşımızın da hiçbir mağduriyeti kalmamış olacaktı dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir