CHP’li Sema Balcı: Eyüpsultan’da yıkılan yapımı bitmeyen okulların durumunu meclis gündemine taşıdı

Example HTML page

CHP’li Sema Balcı Eyüpsultan’da yıkılan yapımı bitmeyen ve 4. yıldır henüz yapımına başlanmayan okulların durumunu meclis gündemine taşıdı

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 5’inci toplantı dönemi Temmuz ayı 1’inci bileşimi 2. Başkanvekili Metin çırpan başkanlığın da yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara havalesinin yapıldığı toplantıda sözlü önergeler bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı, Eyüpsultan İlçesinde uzun süredir yıkımı yapılan fakat bir türlü başlanamayan, başlananların ise bitirilmediği Nişanca Mahallesi: Yunus Emre İlkokulu, Haydar Akçelik Kız Teknik Meslek lisesi ve Fevzi Çakmak çok programlı Anadolu Lisesi, Akşemsettin Mahallesi: Şehit Öğretmenler Orta ve İlkokulu, Defterdar Mahallesi: Otakçılar Anadolu İmam hatip lisesi, İslambey Mahallesi: Üçşehitler Orta ve İlkokulu ve Eyüpsultan Kız İmam Hatip Liselerinin hangisinin yeni eğitim dönemi eğitim hizmetine başlayacağını sordu.

Balcı Eyüpsultan İlçesinde yapımı bitirilmeyeneğitim kurumlarının durumunu sorduğu sözlü önergesinde şu ifadelere yer verdi;

‘’EYÜPSULTAN BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA’’

Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde bulunun Eyüpsultan Belediye Başkanımız Sayın Deniz Köken’in okullar bölgesi diye adlandırdığı, ancak yıkılan okulların dönemin bitmesine kısa bir süre kalmasına rağmen hala başlangıç hareketi görülmemiştir.

4 yıl önce yıkılan Refhan Tümer Çok Programlı Anadolu Lisesi yerine İlkokul ve lise yapılacağını söylemiş, 2 yıl önce Vakıflarla olan problemin çözüldüğü ve ihale aşamasında olduğunu kendi söylemleri ile dile getirmiştir.

Bir yıl önce tekrar, 6 ay önce tekrar soruyu yönettiğimizde hala ihale aşamasında olduğu kendisi tarafından söylenmişti.

Aynı zaman da;

Nişanca Mahallesi Yunus Emre İlkokulu, Haydar Çelik Kız Teknik Meslek Lisesi, Maraşal Fevzi Çakmak Çok Programlı Anadolu Lisesi.

Akşemsettin Mahallesi: Şehit Öğretmenler Orta ve İlkokulu.

İslambey Mahallesi: Üç Şehitler Orta ve İlkokulu.

Defterdar Mahallesi: Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi, gibi okullarımızın da yapımına başlanması ve bazı okulların yapım aşamasının gerekli süreden fazla uzamasının, zorlu yaşam şartlarında mahallelerinden uzaklara, okullar arasında sürüklenen öğrencilerin mağduriyetlerinin devam etmesine neden olmuştur.

Bu bağlamda;

  • İhale aşamasında olan okullarımızın ihale edilmesine problem nedir?
  • Yapımı tamamlanan okullarımız neden hala tamamlanmamıştır?
  • Yeni dönem eğitim süresine hangi okullar yetiştirilecektir?

Mahallelerinde yaşayan öğrencilerin mağduriyetlerinin kısa zamanda çözümlenmesini umut ediyoruz.

İlgili kurumlarla irtibata geçerek gereğinin yapılmasını ve tarafımıza yazılı cevap verilmesini arz ederiz dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir