CHP’Lİ NİLGÜN ESENTEPE: NİŞANCA MAHALLESİ ”HZ. HALİT BULVARI 65 ADA, 63 PARSELDE” NELER OLUYOR?

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 3’üncü toplantı dönemi Aralık ayı 2’nci bileşimi Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkanvekili Mehmet Er Başkanlığında gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.

Gündem maddelerinin görüşülerek onaylandığı toplantıda yazılı ve sözlü önergeler bölümünde söz alarak sözlü önergesini sunan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Nilgün Esentepe Eyüpsultan İlçemiz Nişanca Mahallesi  Hz. Halit Bulvarına cepheli 65 ada 63 parselde neler oluyor diye sordu

Esentepe sözlü önergesinde şu ifadelere yer verdi; Sayın Başkan Değerli Meclis üyeleri, bizleri sosyal medya hesabından takip eden çok kıymetli Eyüpsultan halkımız, değerli misafirler ve basınımızın güzide temsilcileri hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Bilindiği üzere daha önce çiçek, süs bitki ve fidan satışının yapıldığı önemli tarihi bölge olan Nişanca Mahallesi Hz. Halit Bulvarı 65 ada 63 parsel 4479 m2 alanın etrafı sac levhalarla içerisi görünmeyecek şekilde kapatılarak faaliyette bulunduğunu bilgisi tarafıma ulaşması üzerine söz almış bulunmaktayım;

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI NA

    İlçemiz Nişanca Mahallesi Hz. Halit Bulvarına cepheli 65 ada 63 parsel sayılı 4479 m2 alana sahip 1.derece koruma planı içerisinde bulunan arazinin etrafının saç perdelerle kapatıldığı gözlemlenmiştir.

    Oysaki orada Osmanlı devrinden kalma toprağa gömülü mezarlar, toprak yüzeyinde bir adet tarihi Osmanlıdan kalma havuz ve yanında da Roma döneminden kalma duvar ve sarnıçlar bulunmaktadır.

    Eyüp Belediyesi araçları vasıtası ile havuza zarar verildiği konusunda  vatandaşlar tarafından şikayet gelmekte olup;

1-Belediyemiz tarafından bu parsele ne gibi işlemler yapılmaktadır.?

2-İçerede ne gibi  faaliyetlerin yapıldığı görülmemesi için yüksek ve sac perdelerle kapatılmasına niye izin verilmiştir.?

3-Belediyemizin işçi ve araçları bu parselde çalışmakta mıdır.?

4-Aynı zamanda 349 ada 50 parselde bulunmuş olan Osmanlı ve Roma Devri Hamam kalıntıları gibi burada da çıkan tarihi eserlerin yıktırılarak yok edilmesi mi istenmektedir.?

5-İlgili ada parselin mülkiyeti kimdedir.?

6-Yapılan faaliyet fonksiyonuna uygun bir çalışma mıdır.?

7-Yine yapılan bu çalışma kim ve veya kimler tarafından yapılmaktadır?

    Sonuç olarak bu soruların tarafımıza yazılı cevap olarak verilmesi ve sac perdelerin kaldırılması ve şeffaf perdeler koydurularak yapılan inşai faaliyetlerin halkın gözü önünde yaptırılmasını arz ederim dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir