CHP’Lİ NİLGÜN ESENTEPE; NEREDE HARCANACAĞI BELLİ OLMAYA EYÜPSULTAN BELEDİYESİ EK BÜTÇESİNE HAYIR DİYORUZ

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 4’üncü toplantı dönemi Mart ayı 2’nci bileşimi Gündem maddelerini görüşmek üzere Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkan Vekili Mehmet Er Başkanlığın da toplandı.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Nilgün Esentepe; Gündem maddelerinden 24 NO’lu plan bütçe komisyonu raporu görüşülmesi esnasında söz alarak partisinin ve komisyon üyesi olarak kendisinin görüş ve düşüncelerini ifade eden bir konuşma yaptı.

Esentepe ‘’NEREDE HANGİ MÜDÜRLÜKLERDE NE KADAR HARCANACAĞI BELLİ OLMAYAN EYÜPSULTAN BELEDİYESİ EK BÜTÇESİNE HAYIR DİYORUZ ifadesine yer verdi.

Esentepe konuşmasına şu ifadelerle devam etti;

  Mali Hizmetler Müdürlüğünün 02.03.2022 tarih ve 59297 sayılı yazısı gereği

 09.03.2022 tarih ve 24 sayılı Plan Bütçe komisyon raporu gereği plan bütçe komisyon üyesi olarak söz almış bulunmaktayım.

  İlgili raporda da bahsi geçen ve hepimizin bildiği gibi mevcut 2022 yılı bütçemizde

 Gelir Bütçemizin 815.000.000.-TL Gider Bütçemizin 800.000.000.- TL ve  borç ödemelerine de 15.000.000.- TL şeklinde iken;

 Komisyon kararında bahsi geçem TÜİK Fiyat Endekslerindeki fiyat artışları ile parametrelerin yüksek rakamlara ulaştığı, Belediyemizde KHK hükümlerine göre çalışan personellerin maaşlarında artan ek maliyetleri konu edilmiş ve harcamaların artacağı öngörülerek bütçemizi neredeyse iki katına çıkaran yeni bir bütçe oluşumuna eş değer 705.000.000.- TL gibi rakamın ek ödenek olarak talep edildiği,

 Ancak bu ek bütçenin hangi müdürlüklere ne kadar bütçe ayrıldığının detaylı olarak tarafımıza iletilmemesi ve neredeyse yeni bir bütçe oluşumuna benzer bir rakama sahip olması nedeniyle talep edilen bu ek ödeneğe ve bütçeye yansıyan 705.000.000.-tl lik arsa satışı ile ilgili olarak; 2021 yılında Kent Hakları İzleme Kurulu olarak açılan dava olduğu ve meclis grubumuz olarak 2021 yılında satış yetkisine dair de hukuk süreci başlattığımızı ve yine satılan arsa için bölgedeki şahısların da mahkemeye başvurdukları,

 Dolayısıyla bu gelirin su an için bütçeye ek ödenek olarak alınması risk teşkil ettiği ve davaların kaybedilmesi durumunda. Belediyemizin zor durumda kalacağını belirtmek isterim.

Bu anlamda CHP Grubu olarak verdiğimiz kararla red oyu veriyoruz dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir