CHP’li Nilgün Çelik Esentepe; Mecliste,Eyüpsultan’da ve Belediye Başkanlığı birimlerinde artan COVİD-19’u sordu

CHP’li Nilgün Çelik Esentepe; Mecliste,Eyüpsultan’da ve Belediye Başkanlığı birimlerinde artan COVİD-19’u sordu

Haber Etkin/Haber Merkezi

CHP Eyüsultan Belediye Meclis üyesi Nilgün Çelik Esentepe 8 Seçim,2’nci toplantı dönemi Kasım ayı 1’inci bileşimin de Eyüpsultan ilçesinde ve Eyüpsultan Belediye Başkanlığı personelinde artış gösteren COVİD-19 virüsüne dikkat çekerek, sözlü önergesin de alınan önlemleri sordu.

Nilgün Çelik Esentepe vermiş olduğu sözlü önergesinde şu ifadelere yer verdi ;

Sayın Başkan, Değerli Meclis üyesi arkadaşlarım, Basınımızın değerli temsilcileri hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

İlçemiz Eyüpsultan da ve Eyüpsultan Belediyemizin ilgili müdürlüklerinde artış gösteren COVİD-19 Virüsü hakkında söz almış bulunmaktayım.

EYÜPSULAN BELEDİYE MECLİS BAŞKANLIĞI NA

 Öncelikle geçtiğimiz günlerde yaşadığımız Ege denizinde meydana gelen ve bizzat yerinde yaşadığım depremle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına büyük sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

      Bilindiği üzere Ülkemizde özellikle İstanbul’umuzda sayıları ülkedeki orana göre oldukça yüksek artış seyrederek bulaş durumunda ilerleyen Covid19 felaketi maalesef İlçemizde özellikle  Belediyemizde de etkisini göstererek sayıları onları aşan personelimizde pozitif vakalar görülmeye başlanmıştır

      Hepimizin bildiği gibi Belediyemizin vergi borcundan doğan alacakları için vatandaşları kapıya yığan, insan yoğunluğunun artmasına, pandeminin belediye içinde yayılmasına sebep olan ve alt sınırı belirlenmemiş 25 kuruşluk alacaklara dahi gönderilen mesajın bugün yarattığı sonuç ve yayılım maalesef ortadadır.

     Belediyemizde hemen hemen tüm müdürlüklerde pozitif vakaların artarak çoğaldığı ve doğal olarak da bazı müdürlüklerin geçici kapandığı, ancak çoğunluktaki diğer müdürlüklerde filyasyon uygulaması dahi yapılmadığı, pozitif çıkan kişilerle temaslı olabilecek diğer çalışanlara da en az 14 gün izin verilmeği tespit edilmiştir..

     Bu anlamda alınması gerekli önlemlerin kurum içerisinde yeterli alınmadığı gözlenmiş olup bu sorunun keyfekeder çözülebilecek bir mesele de olmadığı ve bu anlamda acil eylem planına geçilmesi gerektiği hususu hasıl olmuştur

      Nilgün Çelik Esentepe ; Gerekli tedbir ve düzenlemelerin yapılması ve bu konuda yapılan düzenlemelerin tarafıma yazılı bilgi ile verilmesi hususunu arz ederim diyerek sözlerini tamamladı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir