CHP’Lİ İŞKAR 3600 EK GÖSTERGE AKP İKTİDARIN SEÇİM SÖYLEMİNDEN ÖTEYE GİDEMEDİ: CHP İKTİDARINI BEKLİYOR…

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 3’üncü toplantı dönemi Ekim ayı 1’inci Bileşimi 4 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’da Meclis Başkanvekili Mehmet Er Başkanlığın da yapıldı.

Ekim Ayı birinci bileşiminde gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ali Haydar İşkar ülke genelinde tartışma konusu olan yaklaşık 4 yıldır gerçekleşemeyen Memur’a ve Memur Emeklisine 3600 Ek göstergeyi de içeren bir konuşma yaparak 3600 ek göstergeyi Eyüpsultan Belediye Meclisinin gündemine taşıdı.

ALİ HAYDAR İŞKAR yapmış olduğu konuşmasın da şu İfadelere yer verdi;    

Sayın Başkan değerli Meclis üyesi arkadaşlarım saygı değer misafirler basınımızın değerli temsilcileri sosyal medya hesaplarından bizleri takip eden sevgili komşularımız hepinizi CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grubu adına saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

Hepimizin bildiği gibi 24 Haziran seçimleri öncesinde söz verilen ancak bugüne kadar hiçbir bir adım atılmayan bir vaadi, bir sözü, gerçekleştirilmeyen bir müjdeyi dile getirmek istiyorum.

Türkiye’de milyonlarca kamu çalışanı Devletine verdiği hizmetlerin karşılığında insanca yaşamak için hak talebinde bulunuyor; çalışırken de emekli olduğunda da insanca yaşayabileceği bir ücret talep ediyor.

Ömrünün yarısını devletine hizmet etmekle geçiren memurlarımız, hanlar hamamlar, yazlık kışlık saraylar, lüks otomobiller veya uçaklar değil, yalnızca bir nebze olsun insanca yaşayabileceği ücrete sahip olmak için 3600 ek gösterge talebinde bulunuyor.

Ne yazık ki, AKP iktidarı seçim dönemlerinde, altı bir türlü dolmayan, vaatten öteye gitmeyen müjdelerle insanlarımızın geçim dertleri üzerinden oy devşirmeye, gündem değiştirmeye çalışmaya devam ediyor.

‘’3600 EK GÖSTERGE ÇALIŞANIN HAKKI’’

24 Haziran Seçimleri öncesi AKP Genel Başkanı ne demişti:

“Bir müjdemiz var:

Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Polislerimizin, öğretmenlerimizin, hemşirelerimizin, din görevlilerimizin ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği inşallah gidermiş oluyoruz. Böylece ülkeleri ve milletleri için fedakârca çalışan bu kamu görevlilerimizin emekliliklerinde de verdikleri hizmetlerin karşılığını alabilmelerini temin ediyoruz.”

Peki, ne oldu?

AKP’nin Seçim Beyannamesinde bile yer almayan, yalnızca lafla taahhüt ettiği 3600 ek gösterge ile ilgili Genel Seçimlerin üzerinden tam 39 ay geçmesine rağmen hiçbir düzenleme yapılmadı.

‘’MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAMLARIN ALTINDA EZİLİYOR’’

Milyonlarca memur artan enflasyonun, dövizin, borçların, ekonomik krizin, mutfak yangınlarının altında 39 ayda ezildikçe ezildi.

Hemen her kesimde olduğu gibi 3600 Ek gösterge sözü verilen milyonlarca memurumuz da iktidar tarafından bir kez daha yüz üstü bırakıldı.

“3600 Ek gösterge”, çalıştıkça yoksullaşan, emekli olduğunda da açlık sınırı altında yaşamını sürdürmeye çalışan milyonlarca memurumuz için hayati önem taşıyor.

Memurlar geçinemiyor,

İktidara defalarca bu sorunun çözümü için yaptığımız çağrılar, iktidar tarafından hep kulak ardı edildi.

‘’5’Lİ ÇETEYE KAYNAK BULAN İKTİDAR MEMURA BULAMADI’’

AKP Genel Başkanı her defasında “dünya 5’ten büyüktür” derken,

5’li çeteye bugüne kadar 131 kez vergi indirimi yaptı.

Yıllardır 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımız için soruyoruz, 5’li çete milyonlarca memurumuzdan daha mı büyüktür?

İktidar, lüks uçaklara, milyonlarca liralık makam araçlarına, yazlık ve kışlık saraylara, her türlü israfa ve şatafata harcayacak kaynağı bulurken,

3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuz için mi kaynağı bulamıyor?

Kendi döneminde Londra’daki bir avuç tefeciye 191 milyar dolar faiz ödeyen iktidar,

3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuza mı kaynak bulamıyor?

Bu yılın sadece ilk 8 ayında, ballı müteahhitlere 20 milyar TL’ye yakın garanti ödemesi yapan iktidar, 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memurumuza mı kaynak bulamıyor?

Biliyoruz ki, ülkemizin kaynakları memurlarımızın 3600 Ek gösterge hakkının karşılanması için fazlasıyla yeterli.

‘’MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ İKTİDARA İNANMIYOR, CHP İKTİDARINI BEKLİYOR’’

Bu kaynakların halka aktarılmaması ise bilinçli bir tercihtir.

Bu ülkenin namuslu dürüst ahlaklı memurları çalışmaları karşılığında hakkı olanı istiyorken İktidar yine bir sonraki seçimde 3600 ek göstergeyi müjde diye duyuracak.

Yıllardır halkın kaynaklarını yandaşlara ve tefecilere dağıtırken, milyonlarca memurun insanca yaşam hakkı hiçe sayılıyor.

Son olarak 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımıza bir söz de Çalışma Bakanlığı tarafından verildi. Bu yıl gerekli çalışmaların yapılacağı ve 3600 Ek gösterge konusunun çözüleceği söylendi.

Her zaman olduğu gibi yine 3600 Ek gösterge hakkı, milyonlarca memura verilen bir vaat olarak kaldı.

Milyonlarca öğretmen, sağlık çalışanı, polis, din görevlisi ve infaz koruma memurları artık iktidarın sözde vaatlerine inanmıyor.

Her yıl 3600 Ek gösterge hakkı için oyalanan, hayalleri suya düşürülen memurlarımız, iktidarın samimiyetine güvenmiyor.

Milyonlarca memur 3600 Ek gösterge hakkı için, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını bekliyor dedi.

İşkar Ayın Önemli günlerine ilişkin yapmış olduğu konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

‘’6 EKİM İSTANBUL’UN KURTULUŞ GÜNÜ KUTLU OLSUN’’

Mondros Ateşkes Antlaşmasına dayanarak, İstanbul 1920 tarihinde resmi işgale edilmişti. 06 Ekim İstanbul’un işgalden kurtuluşunun yıldönümüdür;

İstanbul’un kurtuluşunun 97. yıl dönümü,  Bu şehrin, bu ülkenin işgalden kurtulması, tam bağımsız bir ülke olması için mücadele eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı minnetle anıyorum. 6 Ekim İstabul’un Kurtuluş Gününü Kutluyorum dedi.

‘’DÜNYA ÇOCUK GÜNÜNÜN 67. YILI KUTLU OLSUN’’

Ekim ayının birinci günü Dünya Çocuk Günü. Birleşmiş Milletler Örgütü, çocuklar arasında ortak duygular oluşması, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesi amacıyla 1954 yılında Ekim ayının ilk Pazartesi gününü ‘’Dünya Çocuk Günü’’ ilan etmiştir. Cinsiyet ayrımının olmadığı, fırsat eşitliğinin sağlandığı ve hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir dünyayı sağlamanın da siyasilerin en öncelikli görevi olduğunu belirtmek istiyorum.

‘’11 EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN’’

“Kız çocuklarımıza daha güvenli ve huzurlu bir gelecek sunma görevinin bilinciyle Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutluyorum dedi.

 ‘’ANKARANIN BAŞKEN OLUŞUNU 97 YILI KUTLU OLSUN’’

13 Ekim 1923 tarihinde Ankara’nın başkent olması Kurtuluşumuzun ve bağımsızlığımızın sembolü Ankara’mızın Başkent oluşunun 97. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.

Ankara sıradan bir Başkent değildir; bir milletin tüm dünyaya bağımsızlık ve hürriyet sevdasını gösteren en önemli merkezlerin başında gelmektedir. Bu kadim kent, kısıtlı imkânlarla imkânsızlıkları başarmanın en somut belgesidir. Tarihsel ve kültürel sorumluluklarını unutmadan Ankara’nın önemini unutmayacağız. Ankara bağımsızlık mücadelesinin son günlerinde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarına karargah olmuş, Milli Mücadelenin başarıya ulaşmasında tarihi rol oynamıştır dedi. 

‘’01-07 EKİM DÜNYA KONUT GÜNÜ’’

 01 – 07 Ekim Dünya Konut Günü. 1985 yılında Birleşmiş Milletler küresel anlamda yaygın bir sorun haline gelen barınma ihtiyacına dikkat çekmek için her Ekim ayının ilk pazartesi gününü Dünya Konut Günü olarak kabul etmiştir. Türkiye’nin şehircilik ve mimari açısından çok da iyi bir noktada olduğumuzu söyleyemeyiz.

Konut insanların sağlığının, insan onurunun, güvenliğinin, iyi halliliğinin ve katılımının temel yapı taşıdır.

Sağlık: Elverişli konut pek çok sağlık sorunları karşısında ilk savunma hattıdır. Hastalıkların yayılmasını engeller ve insanların hijyen kurallarını uygulamalarını sağlar.

Haysiyet: Elverişli bir konuta sahip olmak insana yaraşır bir yaşam sürdürmenin önemli bir şartıdır. Konuta erişim engelliler, yaşlılar ve diğer kültürel, sosyal ya da sağlıkla ilgili ihtiyaç sahipleri için olmazsa olmazdır.

İyi Hal: Elverişli konuta sahip olmak aidiyetin ve iyi halin temelini oluşturarak insanların büyümesini, gelişmesini, yaşamasını ve çalışmasını mümkün kılar.

Çeşitli nüfus grupları için toplumsal alanlar ve ortak kullanım alanları ile kültürel etkinlikler daha iyi bir kent geleceği için konutların ve yerleşimlerin tasarımında dikkate alınmalıdır.

 Güvenlik: Elverişli bir barınak insanları pek çok güvenlik riskinden korur. Doğal afetlerin daha sık yaşanmasıyla birlikte herkes için barınmanın karşılanması iklim değişikliğine karşı dayanıklı toplulukların ve kentlerin inşasına katkı sağlar.

Katılım: Bir yuvanın istikrarlı ve güvenli olması, komşuluk ve topluluk çerçevesinde sosyal ve ekonomik katılım ile iş olanaklarına erişilebilirliğin sağlanmasının önemli bir parçasıdır. İnsanlarla birlikte daha iyi evler inşa etmek semtlerin canlılığını sağlar, semtin çeşitli konut çözümleri ile kullanımlarının entegrasyonu ile harmanlandığında herkesin ihtiyaçları karşılanabilir dedi.

 ‘’CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLU OLSUN’’

 Yine 01 – 07 tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası. Dolasıyla günümüzün zor koşulları altında kutsal görevlerini yürütürken aynı zamanda halkımızın birlik ve beraberliğine ülkemizin bütünlüğüne önemli katkılar sunan saygıdeğer tüm din görevlilerimizi selamlıyorum dedi. 

 ‘’1 EKİM YAŞLILAR GÜNÜ KUTLU OLSUN’’

ALİ HAYDAR İŞKAR; 01 Ekim Dünya Yaşlılar Günü. Onlar bizim en kıymetlilerimiz Onların tecrübelerini, insan ve yurt sevgilerini gelecek kuşaklara aktarmak da en önemli görevimiz.

Öncelikle yapmamız gereken sevgi ve saygıyı ihmal etmeden yaşlılarımızla kucaklaşmak, onları yalnız bırakmamak, dayanışma içinde olmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle dünya yaşlılar gününü kutluyor, tüm yaşlılarımıza yalnız olmadıklarını ve yalnız bırakılmayacaklarını belirterek sevgiler saygılar sunuyorum diyerek sözlerini bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir