CHP’li FİLİZ Gökçe; Düğmeciler Mahallesi’nin yerin de kentsel dönüşümü hakkın da konuştu

Example HTML page

CHP’li FİLİZ Gökçe; Düğmeciler Mahallesi’nin  yerin de kentsel dönüşümü hakkın da  konuştu 

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Filiz gökçe 8’inci seçim 3’üncü toplantı dönemi Ocak ayı 2’nci bileşimin de 30 No’lu İmar Komisyonu raporu hakkında CHP Eyüpsultan Belediyesi Meclis grubu adına partisinin görüş ve düşüncelerini ifade etmek için söz alarak dile getirdi

Filiz gökçe gündemin 30 No’lu gündem maddesi hakkın da yapmış olduğu konuşmasın da Sayın Başkan değerli meclis üyesi arkadaşlarım bizleri sosyal medya hesaplarından izleyen kıymetli komşularımız, basınımızın değerli temsilcileri hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum

Meclis Gündemimizin 30 No’lu İmar Komisyonu raporu hakkın da CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grubumuzun görüş ve düşüncelerini dile getirmek üzere söz almış bulunmaktayım.

Komisyonumuz 05 Ocak Salı günü AK-Parti ve CHP’li üyelerin katılımıyla toplandı. Burada değerli bürokratlarımız bizlere gerekli ek belgeleri görmüş olduğunuz harita ekini de sundu, inceledik komisyon toplantısı bittikten sonrada yerin de incelemeye gittik. Burada bir fiil ilgilendiren konuyla karşı karşıyayız.

”Ekonomik, Kültürel, Çevresel anlamda bütüncül olarak değerlendirilmesi gereken ciddi bir konuyla karşı karşıyayız.”

Tek başımıza karar verebileceğimiz bir konu değil. Orada Eyüpsultan sitesini baz alarak iki yöneticimizle ve İmar konusun da uzman arkadaşımız la çevre halkıyla görüştük. Evleri inceledik teknik bir inceleme yaptım Meclis Üyemiz Binali Özgül de bizlere eşlik etti burada katkısından dolayı teşekkür ederim.

Yapmış olduğumuz incelemede evlerin yasal ömrünü doldurduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Ben burada çeşitli zamanda dile getirdim arkadaşlar burada bizim baz alacağımız yapılar 1999 öncesi ve sonrası yapılar. Çünkü 99 öncesi yapılarda statik olarak sıkıntı olduğu için binaların test edilmesi gereken bir durumdur. Ancak test edildikten sonra karar vereceğimiz durumdur. Statik olarak çok sıkıntı olduğu gibi aynı zamanda yalıtım konusunda da çok sıkıntı var.

‘’Dolayısıyla orada bahsi gecen bölgede kesinlikle kentsel dönüşüm olmalı.’’ 

Burada halkla yapmış olduğumuz görüşmelerde ki izlenimlerimi paylaşayım burada cep telefonları üzerinden bir programla bilgilendirme yapılmış fakat halkımızın burada yaşayanların büyük çoğunluğu yaşlı olduğu için mevcut akıllı telefonları çoğunluğu kullanmıyor.

‘’Kafaları o kadar çok karışık ki net bir bilgiye sahip olamıyorlar.’’

Nedir?

Plan proje nedir?

Müteahhitle mi anlaşılacak ?

Belediyemi bir çalışma yapacak?

Belediye işin neresin de?

Bu konularda vatandaş tam bir bilgi sahibi değil. Bize buradan tam bir bilgi sahibi olabilmek için mecliste dile getirmemizi istediler. Halk aydınlanmak istiyor. Şu noktayı da tespit ettim ben bu konuda halkımızın depreme dayanıklı konutlara sahip olması için yerin de yapılacak bir kentsel dönüşüme karşı değiliz üzerimize düşen vazifeyi de yapmak istiyoruz. Evet diyoruz. Bu planları yaparken tüm arkadaşlarımızdan bürokratlarımızdan özellikle rica ediyorum.

Buralar kadim yerler öncelikle üniversiteler, Meslek odalarıyla, diğer paydaşlarla iyi bir fikir alışverişi yapılırsa kafa karışıklığı bağbanında yeşil alan, sosyal donatılar, diğer kamusal hizmetler ayrı ayrı belirtilirse çok yerine iş yapmış oluruz diye düşünüyorum.

Komisyonda arkadaşlara da söyledim şimdi siz burada çalışmaları yapacaksınız otoparkı da içine koyacaksınız aslın da çevre halkının otopark ihtiyacını da biz üreterek karşılaştırma durumuna gidersek orada daha verimli bir çalışma yapmış oluruz. Bakın biz orada gittiğimiz yoldan geriye dönemedik oradaki yollar işlemez duruma geçmiş biri duruyor öteki geçiyor dedi.

30 No’lu İmar Komisyonu Raporu Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin AK- Parti, CHP, İyi Parti, MHP ve Bağımsız Meclis üyesi Nail Balkan’ın oylarıyla oy birliğiyle geçti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir