CHP’li Emine Çelik: Türk Kadını Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında da ülkemizin başarılarına imza atacaktır

Example HTML page

CHP’li Emine Çelik: Türk Kadını Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında da ülkemizin başarılarına imza atmaya devam edecektir

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 5’inci toplantı Aralık ayı 2’nci bileşimi Meclis Başkanvekili Metin Çırpan Başkanlığında gerçekleşti

Gündem maddelerinin görüşülerek onandığı toplantıda gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Emine Çelik 5 Aralık 1934’de Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kadına Seçme ve seçilme hakkının verilmesini 89 yılı dolayısıyla kendisinin ve partisinin görüş ve düşüncelerini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

Emine Çelik konuşmasında: Kuruluş Savaşından günümüze eşsiz başarılara imza atan Türk Kadını, Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında da ülkemizin başarılarına imza atmaya devam edecektir dedi.

Çelik konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan değerli meclis üyesi arkadaşlarım, basımımızın güzide temsilcileri, değerli misafirler sosyal medya hesaplarından bizleri takip eden değerli Eyüpsultanlı hemşerilerimiz, komşularımız hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

CHP Gurubu adına ‘’5 Aralık Kadına seçme ve seçilme hakkının’’ verilmesi üzerine söz almış bulunuyorum.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde birçok Avrupa ülkesinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 89. yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur” diyerek Türk kadınının sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının önünü açmıştır.

Kurtuluş mücadelemizde cephede savaşan her daim ülkesinin ve milletinin yanında asil bir duruş sergileyen Türk Kadını; eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye, sanattan spora kadar hayatın her alanında önemli başarılara imza atmıştır.

Evinde, tarlasında, fabrikasında üretime destek olan, istihdam oluşturan, farklı alanlardaki başarılarıyla bizleri gururlandıran Türk kadını, Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında da ülkemizin hedeflerine ulaşmasında önemli katkılar sağlamaya devam edecektir.

Başarılı kadınlarımızın sayısının her geçen gün hızla artıyor olması ve elde ettikleri başarılar; geleceği parlak, gelişmiş ve kalkınmış bir ülke olma yolunda hızla ilerleyen ülkemizdeki değişimin ve dönüşümün en somut örneğini oluşturmaktadır.

Kuruluş Savaşından günümüze eşsiz başarılara imza atan Türk Kadını, Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında da ülkemizin başarılarına imza atmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle seçilmiş ilk Belediye Başkanı Şadiye Hanım, seçilmiş ilk muhtarımız Gül Esin, milli mücadele kahramanlarımızı Gördesli Makbule, Nene Hatun, Şerife Bacı gibi adını tarihe kazıyan kadın kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyor, bugüne kadar her alanda önemli başarılara imza atan, çalışkanlıkları ve fedakarlıklarıyla her zaman milletinin yanında olan kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir