CHP’li Emine Çelik; Sivas Kongresi’nin 103. yıldönümünde, ”O Günlerdeki iradeye bugün çok ihtiyacımız var”

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 4’üncü toplantı dönemi 1’inci bileşimi Meclis Balkan Vekili Mehmet Er Başkanlığın da yapıldı

Gündem dışı konuşmalar bölümün de söz alarak konuşma yapan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Emine çelik Sivas Kongresinin 103. yılı nedeniyle bir konuşma yaptı

Çelik yapmış olduğu konuşmasın da: Sivas Kongresi’nin 103. yıldönümünde, O Günlerdeki İradeye Bugün Çok İhtiyacımız Var ifadesinde bulundu.

Çelik konuşmasının devamın da şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım basınımızın güzide temsilcileri meclisimizi ziyaret eden değerli misafirler canlı yayınımızı izleyen çok kıymetli Eyüpsultan halkı hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Ya istiklal Ya Ölüm: Sivas Kongresi

 Milli Mücadele’nin temel taşlarından Sivas Kongresi’nin 103. yıldönümü…
Bağımsızlık savaşımızın ve Cumhuriyetimizin temelleri Sivas’ta atıldı.

4 – 11 Eylül 1919 tarihlerinde toplanan Sivas Kongresi, Kurtuluş Savaşının kazanılmasını ve ardından ulus egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı tarihi bir kongredir.

Ulusumuzun bağımsızlık yürüyüşünün köşe taşlarından olan Sivas Kongresi’nde kararlılığı dünyaya duyurulmuştur.

Mustafa Kemal, Sivas Kongresinin önemini “Milli sınırları içinde vatan bölünmez bir bütündür, her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı milletin topyekûn kendisini savunacak ve direnecektir. Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi.” sözüyle vurgulamıştır.

O günlerdeki iradeye ve ruha bugün de
Ülkemizde Cumhuriyetin kurucu değerlerine karşı tüm girişimlere rağmen, Atatürk ilke ve devrimlerine inanan, kadın erkek eşitliğini savunan tüm yurttaşlar gibi, laik demokratik hukuk devleti Cumhuriyetimizi sonsuza dek savunmak, korumak ve yaşatmak için kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceğiz.

Bu vesile ile Sivas kongremizin 103. yılında bizlere eşsiz zaferler yaşatan başta ”Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla sevgiyle ve minnetle anıyorum dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir