CHP’li Ali Öztürk: ‘’Derin yoksulluk AK-Parti iktidarının ülkemize armağanı oldu’’

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi ve grup sözcüsü Ali Öztürk, halkın içinde bulunduğu ‘’derin yoksulluğa ve merkezi hükümetin özellikle 31 Mart2024 seçimlerini kaybetmesinin ardından peşine düştüğü yerel yönetimlerin SGK borçlarına ilişkin çıkışını Eyüpsultan belediye meclisi gündemine taşıdı.’’

Eyüpsultan Belediye meclisi 9’uncu seçim 1’inci toplantı dönemi Eylül ayı 1 bileşimi Meclis Başkanvekili Av. Özgür Nemutlu Başkanlığında Eyüpsultan Belediyesi yerleşkesinde bulunan meclis salonunda geçekleşti.

Gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara havalesinin yapıldığı Eylül ayı 1’inci bileşiminde gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Ali Öztürk, 22 yıldır ülkemizi yöneten ekonomik olarak uçurumun kenarına iten AK-Parti iktidarı halkımızI her gün biraz daha yoksullaşırken ne yazık ki iktidar partisi kendi milli burjuvazimizi yarattık diye, yandaş kanallarında utanmadan sıkılmadan konuşmaktadır. Bu ne yaman çelişki değil mi?  Geldiğimiz süreçte ülkenin kaynaklarını 3-5 yandaşa peşkeş çekmekle öğünen halka gelince de sabredin nasihatinde bulunan bir iktidar var memleketimizde ‘’Derin yoksulluk AK-Parti iktidarının ülkemize armağanı oldu’’ dedi.

Öztürk konuşmasının devamın da şu ifadelere yer verdi:

Sayın başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlarım, bizleri sosyal medya aracılığıyla takip eden kıymetli komşularımız ve basınımızın değerli temsilcileri hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

‘’DERİN YOKSULLUK AK-PARTİ İKTİDARININ ÜLKEMİZE ARMAĞANI OLDU’’

Derin yoksulluk ve yerel yönetimlerin rolü ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan derin yoksulluk, sadece maddi yetersizlik değil, aynı zamanda sosyal dışlanma, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim de yaşanan zorluklar gibi birçok boyutu olan karmaşık bir sorundur.

Pandemi dönemi, derin yoksulluğun etkileri daha belirgin hale geldi. Bu süreçte birçok aile temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandı. Bu durum yerel yönetimlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Söyle bir yaşadıklarımıza göz atacak olursak 3-5 maskeyi bile dağıtamayan AK-parti iktidarı çaresizliğine yetişen halkın yardımına koşan Sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilen, başta 11 CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin ve CHP’li belediyelerin olduğunu çıplak gözle bile görürüz.

‘’CHP’Lİ YEREL YÖNETİMLERİN GELİŞTİRDİKLERİ PROJELER DEVRİM NİTELİĞİNDE’’

Sonrasında yaşanan deprem felaketi de yerel yönetimler en güçlü şekilde görev aldı. Toplumun yaralarını sarmaya çalıştı. Burada da ülkeyi yöneten AK-Parti iktidarı işin içinden çıkamadı yetersiz kaldı. Hala deprem bölgesinde sorunlar yumağı ortada duruyor. Verilen sözler yerine gelmedi.

Yerel yönetimler en güçlü bir şekilde görev aldı yaraları sarmaya çalıştı. Kent lokantaları, su fabrikaları, temel ihtiyaç depoları oluşturarak ilk günden hizmet vermeye başladılar.

İnsanlar merkezi hükümetten ziyade doğrudan temas kurabildikleri ve sorunlarına daha hızlı çözüm bulabileceklerini düşündükleri için belediyelerden yardım beklemeye başladılar.

Belediyeler yerel düzeyde sosyal hizmetler sunarak, yoksullukla mücadelede önemli bir rol aldılar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin derin yoksulluk ağı ile yaptığı iş birliği bu konuda başarılı bir örnektir. Üretmiş olduğu projeler uluslararası düzeyde ödüllere layık görüldü herkes takdir etti.

Bu işbirliği sayesinde yoksul mahallelerde yaşayan ailelere temel gıda, bakım ihtiyaçlarını sağlamış ve sağlık, eğitim hizmetlerine erişim konusun da destek vermiştir.

Ancak bu çabaların sürdürülebilir olması için daha fazla kaynağa ve koordinasyona ihtiyaç vardır. Yerel yönetimlerin merkezi hükümetle iş birliği içinde çalışarak yoksullukla mücadelede daha etkili politikalar geliştirecektir. Ayrıca sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin de bu süreçte aktif rol oynaması büyük önem taşımaktadır.

Diğer yandan istihdam artırıcı çabalar içinde olmak yeni yatırımlar yapmanın da yoksullukla mücadelede en önemli etken olduğu gerçeğini bilmemiz gerek. İş alanları oluşturmak, istihdam olanağı sunmakta merkezi hükümetin işidir.

Her şeye rağmen her türlü engellemelere rağmen İBB’nin geliştirdiği yöntem takdire değerdir. Bir taraftan ‘’Bölgesel İstihdam Ofisleri’’ aracılığıyla meslek edindirerek istihdam sağlamasını yanı sıra yeni yatırımlarıyla da istihdam alanları yaratmak için büyük adımlar atmaktadır. Bu adımları da merkezi hükümet bir imzayı esirgeyerek yeni yatırımlara istihdam alanlarına engel olmaktadır.

22 yıldır ülkemizi yöneten AK-Parti iktidarın bir türlü anlayamadığı yoksullukla mücadelede yerel yönetimlerin önemini artık anlamaya davet ediyoruz. Engel yerine yerel yönetimlerin projelerine destek olmaya bir kez daha davet ediyoruz.

Bilinmeli ki yoksullukla mücadelede tüm paydaşların iş birliği içinde çalışması büyük yollar kat etmemizi sağlayacaktır.

Hep birlikte daha adil ve eşit bir toplum için çaba göstermeliyiz.

‘’CHP YÖNETİMİNDE İBB’NİN SOSYAL BELEDİYECLİK ANLAYISI UYGULAMALARI’’

  ‘’İBB TARAFINDAN BAKIM ONARIM YAPILAN OKUL SAYISI’’

Destek Hizmetleri, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, Fen İşleri ve Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlıkları uhdesinde 2019-2024 Yılları Arasında Eğitim Kurumlarından Gelen 1.700 Talep Karşılanmıştır.

‘’SERVİS DESTEĞİ’’

2019-2024 Yılları arasında İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesine gelen taleplere istinaden, Eğitim Kurumlarımızda bulunan 13.470 öğrencimize 335 adet servis desteği sağlanmıştır.

‘’OKUL SPOR SALONLARI’’

2019 Yılında 185 Olan Okul Spor Salonu Sayısına, 2022 Yılı İtibariyle 35 Yeni Okul Spor Salonu Eklenerek Toplamda 220’ye Ulaşıldı. Bu 220 Okul Spor Salonunda, Toplamda 12.431.600 Öğrenci/Kişiye Spor Yapma İmkani Sunuldu.

Yapımı planlanan 15 yeni okul spor salonumuz ile birlikte Okul Spor Salonu sayımızı 235’e çıkarmayı hedeflemekteyiz.

‘’SPOR MALZEMESI VERILEN OKUL SAYISI’’

1.589 Okula 155.100 Adet Çeşitli Spor Malzemesi Desteği Sağlandı.

‘’ÇANTA VE KIRTASIYE DESTEĞI VERILEN OKUL SAYISI’’

Eğitim Kurumlarımızda Bulunan Öğrencilerimize 152.158 Çanta Ve Kırtasiye Seti Dağıtıldı.

‘’ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNE GIDA VE BESLENME DESTEĞİ’’

2019- 2024 Yılları Arası 10 Özel Eğitim Okulumuzda 2019 Yılından Bu Yana 821.492 Gıda Ve Beslenme Desteği Verilmiştir.

‘’İBB DERS ATÖLYESİ HİZMETİ ATÖLYE VE FAYDALANAN ÖĞRENCİ SAYISI’’

2022’de açılan 11 şube ile açılan İBB Ders Atölyelerimiz 2024 yılı itibariyle sayısı 13’e çıkartılmış olup 2022-2024 yılları arasında 5.129 öğrenciye Hizmet vermiştir.

‘’İBB TEKNOLOJİ ATÖLYESİ HİZMETİ ATÖLYE VE FAYDALANAN ÖĞRENCİ SAYISI’’

2021’de açılan 6 şube ile açılan İBB Teknoloji Atölyelerimiz 2024 yılı itibariyle sayısı 9’a çıkartılmış olup 2021-2024 yılları arasında 5.797 öğrenciye Hizmet vermiştir.

‘’İBB GENÇLİK OFİSİ HİZMETİ OFİS VE FAYDALANAN GENÇ SAYISI’’

2019’da 1 şube ile açılan İBB Gençlik Ofislerimiz 2024 yılı itibariyle sayısı 7’ye çıkartılmış olup 2019-2024 yılları arasında 76.983 öğrenciye Hizmet vermiştir.

‘’TERCİH VE DANIŞMA HİZMETİ MEYDAN VE FAYDALANAN ÖĞRENCİ SAYISI’’

Yıl LGS-YKS Meydan Sayısı LGS-YKS Faydalanan  Öğrenci Sayısı

2019 14 31.134

2020 21 30.555

2021 24 22.400

2022 24 71.290

2023 24 61.658

2024 25 69.566

‘’İSTİHDAM FUAR ZİRVESİ’’

Alanında uzman akademisyenler ile ve sektör temsilcilerinin katılımları ile düzenlenen İstihdam Fuar Zirvesine 27.406 gencimiz katılım sağlamıştır.

Birlikte olursak, daha adil ve eşit bir toplum yaratmamız mümkün dedi

‘’SON GÜNLERDE İKTİDARIN YEREL YÖNETİMLERİN ÖNCEKİ DÖNEME AİT SGK BORÇLARININ TAHSİLİNİN GÜNDEME TAŞIMASI ABA ALTINDA SOPA GÖSTERMEKTİR’’

Öncelikle belediyelerimizin SGK ve Vergi borçlarının birikmesinin nedenlerini anlamamız gerekmektedir.

Belediyeler yerel düzeyde birçok hizmeti sunmakla yükümlüdür. Bu hizmetlerin finansmanı için yeterli kaynaklara ihtiyaç duyarlar. Ancak merkezi hükümetten gelen payın yetersizliği ve artan maliyetler belediyelerimizi zor duruma bırakmaktadır.

Son dönemde, SGK ve Vergi borçları nedeniyle belediyelerimizin hesaplarına  haciz konulması bu mali sıkıntıları daha da derinleştirmiştir. Bu durum sadece belediyelerimizin mali yapısını değil, aynı zaman da vatandaşlarımıza sunulan hizmetleri de olumsuz etkileyecektir.

Eyüpsultan Belediyesinin hesaplarına haciz konulması belediyenin hizmet sunumunda ciddi aksamalara yol açacaktır.

Bu noktada merkezi hükümet ile yerel yönetimlerin işbirliği içinde çalışarak ve belediyelerimizin mali yapısını güçlendirecek, çözümler üretmesi gerekmektedir.

Belediyelerimizin geçmiş döneme ait borçlarını ödeyebilmesi için daha fazla kaynak sağlamalı ve borç yapılandırma imkanı sunulmalıdır.

Ayrıca belediyemizin mali disiplinini artıracak önlemler almalı ve gelirler artırıcı projeler desteklenmelidir.

Sonuç olarak belediyelerimizin SGK ve vergi borçlarından dolayı hesaplarına haciz konulması hizmetler bakımından halkı cezalandırmak anlamına gelecektir.

Halkı olduğunu gördük. Halk sizi cezalandırdı bizi CHP’yi birinci parti yaptı. Yakın tarih olmasına cezalandırmanın faturasını 31 Mart 2024 seçimlerinde ne rağmen hatırlatmak istedim. Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim dedi

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir