CHP’li Ali Haydar İşkar: Vatandaşın talebini meclis gündemine taşıdı

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Ali Haydar İşkar: Vatandaşın talebini Ekim ayı Eyüpsultan Belediye Meclisi gündemine taşıdı…

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 5’inci tolantı dönemi Ekim ayı 1’inci oturumu Eyüpsultan Belediye Meclisi 1’inci Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürbüz başkanlığın da gerçekleşti.

Gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara havalesinin yapıldığı toplantıda gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP İBB ve Eyüpsultan Belediye Meclisi üyesi ve Grup sözcüsü Ali Haydar işkar vatandaşlardan gelen taleplerin çözümü için meclis gündemine getirdi.

İşkar Konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Sayın başkan, değerli meclis üyeleri, değerli bürokratlarımız, bizleri sosyal medya hesaplarından takip eden Eyüpsultan halkı, Çok kıymetli komşularımız ve basınımızın değerli temsilcileri. Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlar, Ekim ayı oturumlarının ilçemize hayırlar getirmesini dilerim.

Her zaman olduğu gibi Ekim ayı gündemimiz de oldukça yoğun bu ay hem performans programını aynı zaman da 2024 bütçesini görüşeceğiz ve karara bağlayacağız. Bir nevi geçmiş olan 4.5 yılın değerlendirmesini yapmış ve bir sonraki 2024 yılının bütçesini de hazırlamış olacak meclisimiz. Alınacak kararların Eyüpsultan İlçemize de yaşayan komşularımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.

İşkar konuşmasının devamında şu ifadelerde bulundu;

‘’ÖNEMLİ GÜNLER’’

Ekim ayı içindeki önemli günlere değineceğim sonrasında da vatandaşlarımızdan gelen talepleri gündeme getireceğim.

‘’01. EKİM YAŞLILAR GÜNÜ’’

Tecrübe ve yaşanmışlıklarıyla bizlere yol gösteren yaşlılarımıza saygılarımızı sunuyorum.

‘’04 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ’’

Bu şehir hepimizin özellikle yeryüzündeki yaşayan canlıların yaşam haklarına saygı duyuyoruz ve onlara da uygun ortamların hazırlanmasını savunuyoruz ve doğal ortamın korunmasını tüm yönetim kademelerinden istiyoruz.

‘’11. EKİM DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ’’

Özellile yurtlarda ve yaşam alanlarımız da bulunan dezavantajlı kız çocuklarını daha adil, eşit bir dünya da yaşamaları gerektiğini düşünmekteyiz. Bu konu da hem yerel yönetimlerin hem de genel merkezi hükümetin özellikle eğitim konusunda şartların iyileştirilmesi sağlamaları gerektiğini belirtmek istiyorum. Dünya kız çocukları gününü kutluyorum.

‘’CAMİ VE DİN ADAMLARI GÜNÜ’’

Din adamlarımızın aldıkları görevin sorumluluğunun büyük olduğunu özellikle toplumsal kutuplaşmayı ve gerginliği sonlandıracak ve bütün toplumu kucaklayacak mesajlar vermeleri gerektiğini arzuluyor ve bekliyoruz. Bu vesile ile Cami Ve Din adamları gününü kutluyorum.

‘’GANİRE PAŞAYEVA’NIN VEFATI’’

Dost Azerbaycan Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Ganire Paşayeva hayatını kaybetti, özellikle Türk dünyası ile ilgili çalışmaları ve mesajlarıyla dikkat çeken Ganire Paşayeva’ya Allahtan rahmet diler, kederli ailesine ve Türk Dünyasına Baş sağlığı ve sabırlar dileriz. Mekanı cennet olsun.

Ayrıca 18 Ekim 1991 Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Dost ve kardeş Azerbaycan’ın her daim yanında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

‘’ANKARA EMNİYET SALDIRISI’’

Yine içinde bulunduğumuz hafta Ankara’da Emiyetimize yapılan hain saldırıyı lanetliyoruz ve kınıyoruz. Şehit olan vatandaşımıza Allahtan rahmet yaralı polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Hiçbir hain emeline ulaşamayacağını milletçe hep birlikte mücadele ederek hepsini kökünü kurutacağız dedi.

İşkar konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi;

‘’KEMERBURGAZ DA İNŞAATIN ÇEVREYE ZARAR VERMESİ’’

 Sayın Başkan: Özellikle bizlere ulaşan sokaklarda mahallelerde sorunlar ve sağ olsunlar bürokrat arkadaşlara iletiyoruz. Yine bizlerin meclis dede dile getirmemiz konusun da mesajlar geliyor.

Özellikle yeni yapılan inşaatlarla ilgili şikayetler gelmekte. Bu inşaatların çevresin de yeteri kadar önlemlerin alınmadığı ve sonrasında, da vatandaşın yaşamını olumsuz etkilediğini ve rahatsız olduğu konular.

Teletuvarların, kaldırımların işgal edildiği bura da vatandaşın kulanı mı ve geçmesi engellendiği şekilde.

Kemerburgaz Gümüş Sokak Bahçeköy Caddesi üzerinde paftası F-21 Adası 498 olan bir yer buradan vatandaşlarımız bir örnek gönderdi.

Yağmurun yağması ile birlikte toprağın caddeye yayılarak ciddi anlamda zarar verdiği belirtilmiş.

‘’EYÜPSULTAN DA İNŞAATIN ÇEVREYE ZARAR VERMESİ’’

Eyüpsultan Sakin Caddesi Kader sokakta da ciddi anlamda yolların yıprandığı çukurların oluştuğu vatandaştan gelen şikayetlerin sadece iki tanesi. Buna benzer gurubumuza çokça şikayetler artarak ulaşmaktadır.

Daha detaylı talepleri ve eksiklikleri Performans ve Bütçe görüşmelerin de Başkanın da olduğu ortamda dile getireceğiz.

Vatandaşın taleplerini dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum ifadesinde bulundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir