CHP’Lİ ALİ HAYDAR İŞKAR: BİZ ÇÖZÜM ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Example HTML page

CHP’li Ali Haydar İşkar; Her şeye rağmen İstanbul da 16 Milyon İstanbullunun sorunları çözen bir irade var. Biz sorun üretmek için değil çözmek için geldik. Bu iradeyi 16 Milyon İstanbullu da görüyor.

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 3’üncü toplantı dönemi Aralık ayı 1’inci bileşimi Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkanvekili Mehmet Er Başkanlığında gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü ve ilgili komisyonlara havale edildiği toplantıda Karadolap Mahallesi ‘ALİ TÜFEKÇİ ADASI’ imar planları tartışması meclis toplantısına damgasını vurdu.

Gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ali Haydar İşkar; partisinin görüş ve düşüncelerini şu ifadelerle dile getirdi; Sayın AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürbüz yersiz yanlış bilgiler veriyor ifadesinde bulunarak sürdürdüğü konuşmasında konuyla ilgili şu ifadelerde bulundu;

‘’Karadolap Mahalle ‘ALİ TÜFEKÇİ ADASI’ Planları’’

Sayın Gürbüz, Karadolap Mahallesi ‘AHMET TÜFEKÇİ ADASI’ planlarından bahsediliyor. Arkadaşlar ben Ahmet beyi anlamakta güçlük çekiyorum.

Bir önceki İBB yönetimin de yetki Eyüpsultan Belediyesine verildi 2015 den beri çözülmemiş Eyüpsultan belediyesi çözememiş. Daha 1 ay oldu meclis yetkisi ile yeniden İBB’ye devredildi çıkmış bana Karadolap Mahalle ‘ALİ TÜFEKCİ ADASI’ planlarını soruyor.

Ya Allah aşkına bunu söyleyebilmek için ya mecliste yoksun yada meclisi takip etmiyorsun. Daha gecen ay yeni geldi İBB’ye.

Size verilen yetkiyi elinize yüzünüze bulaştırdınız çözemediniz.

Birlikte çözme konusunda ‘İBB Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ bir çalışma yaptı. Sorunun çözümü için irade ortaya koydu. Bölge planlaması yapılması en az 3-4 ay sürer.

Ben burada vatandaşı yanlış bilgilendirmemek adına şunu söylüyorum. Bölgede planlama yapılırken kurum görüşleri alınır. Bu kurumlar kentsel dönüşüm müdürlüğü, gecekondu mesken, ulaştırma, bütün kurumlardan görüşler alınır. Bu bürokratik süreç işlerken bir süreci kapsar. O planlar netleşir. Sanki geçmişte planlar çok hızlı çıkıyormuş da 2009’dan bekleyen planlar daha yeni, yeni geçiyor. Geçmiş sanki güllük gülistanlıktı.  Mademki bir ayda çözülüyordu neden çözmediniz elinizden alan mı vardı. Üstelik Genelde, İBB’de Eyüpsultan Belediyesinde iktidardınız engelleyende yoktu dedi.

İşkar: Uluslararası Engelliler Günü dolayısıyla yapmış olduğu konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; Engelli bireylerin toplumsal yaşamda eşit haklara sahip olmaları kapsamında, engelli sorunlarına dikkat çekmek, engelli bireylere eğitim, sağlık ve çalışma hayatında fırsat eşitliği sağlanması hususunda farkındalık yaratmak için 3 Aralık, Birleşmiş Milletler tarafından ‘’ULUSLARARASI ENGELLİLER GÜNÜ’’ olarak ilan edilmiştir.

Anayasamızın 61. maddesi “Devlet Harp ve Vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malülü ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar. Devlet sakatların korunmalarını ve toplum hayatına intibaklarını sağlayıcı tedbirleri alır ” der.

Ancak ne yazık ki, ülkemizi yönetmekte olan iktidar devletin sosyal görevlerini unutmuş, engellilerin eşitlik haklarını yok sayarak, engelliler başta olmak üzere tüm dezavantajlı gruplar için özel önem taşıyan ‘‘Hak temelli yaşam ilkesi yerine sadaka kültürüne mahkum etmiştir.’’

Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğündeki ‘Millet İttifakı İktidarında’ Engelli bireylerin sosyal devlet anlayışı ile düzenli gelirinin olması, sosyal hayata katılımını sağlamak için kamu ve özel sektörde ki boş kotaları dolduracağız.

Engelli bireylerin bakımları yalnızca ailenin değil, Devletin de sorumluğundadır. Dolayısıyla engelli aylıkları ve bakım yardımları belirlenirken, engellinin hane içinde fert başına düşen geliri değil, kendi gelirini esas alacağız. Engelliyi bir birey olarak göreceğiz.

Engelli bireylerin sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanması için adil ve etkin ‘Sağlık Kurulu Raporları Yönetmeliğini’ hayata geçireceğiz. Pandemi koşullarının daha da zor hale getirdiği Sağlık Kurulu sorununu özel bir İhtisas Kurumu oluşturarak çözeceğiz.

Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak medikal malzemeler Tekerlekli sandalye, protez ortez, İşitme cihazları ve benzeri ihtiyaçlara devletin yaptığı ödemelerin yetersizliği maddi zorlukları da beraberinde getirmekte olup engelli aileleri ve bireyler yardım kurumlarından medet ummak zorunda kalmış. Biz tüm tıbbi malzeme ve ihtiyaçları ücretsiz karşılayacağız.

Otizm ve Down Sendromlu bireylerin toplumsal hayata katılımı için erken tanı, erken müdahale hizmetlerini güçlendireceğiz. Rehabilitasyon saatlerinin engellilerin ihtiyaçlarına ve bilimsel ölçütlere göre belirlenmesi, 12 saatlik rehabilitasyon süresinin artırılarak öğrenimini destekleyecek seviyeye ulaştırılmasını sağlayacağız.

Sosyal devlette ‘İnsanca Yaşam Öncelikli bir Hak’tır.

 Bir gün değil, ömür boyu hizmet almak için ‘Farkındalığın’ değil, Hakların‘  konuşulması gerekmektedir!

‘’4. ARALIK MADENCİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN’’

Bir avuç kömür için gün ışığı görmeden, yerin yüzlerce metre altında alınteri döken tüm madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutluyor, iş kazalarında hayatını kaybeden maden şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.”

İş kazalarını önlemek için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi artırılması gerektiğini düşünüyorum.

7/17 Mevlana haftası, Mevlana ölüm gününü “Hakk’a vuslat” yani “Yaratana Kavuşma” (Şeb-i Arus) saymıştır. 17 Aralık 1273 tarihinde ölen Mevlana’yı daha iyi anlamak ve anmak için de 7-17 Aralık tarihleri Mevlana Haftası olarak kabul edilir.

Herkes ayrılıktan bahsetti, bense ‘’vuslattan” der. Ölüm Mevlana için kişinin aslına dönüşü, kaynağının ilahi bir cevher olması nedeniyle “Allah’a dönüş” olarak yorumlar.

Bir başka ifadeyle ölüm “cismin ortadan kalkması değil, Allah’a doğru uçmasıdır.

‘’10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN’’

Dünya İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edildiği gün olan 10 Aralık’ta kutlanmaya başlamıştı.

İnsan Hakları kavramı, tüm insanların sahip olduğu temel hak ve özgürlükleri temsil eder. Irk, ulus, etnik köken, din, dil ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanların yararlanabileceği, doğuştan sahip olduğu haklardır. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde de belirtildiği üzere, “Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar”

‘’10 ARALIK AZERBAYCAN ZAFER GÜNÜ KUTLU OLSUN’’

10 Aralık Azerbaycan zafer günü.

Karabağ’a Azerbaycan Türkü’nün bayrağını asmak, zulme ve işgale son vermek için şehadete koşan 2783 kahramanımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İki devlet, tek millet” birlikteliği devam edecek sonsuza dek.

‘’44.YILDÖNÜMÜNDE İNÖNÜ’YÜ ŞÜKRAN ve MİNNETLE ANIYORUZ’’

Atatürk’ün silah arkadaşı, İkinci Adam, 12 yıl Cumhurbaşkanlığı ve 17 yıl Başbakanlık yapan İsmet İnönü, 25 Aralık 1973 vefat etti. Türkiye Cumhuriyeti İkinci Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, halkımızın varlık ve yokluk mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın kahramanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı, Lozan Zaferi’nin mimarı İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 44’üncü yılında şükran ve minnetle anıyorum.

‘’85 YILDÖNÜMÜNDE MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY’U ŞÜKRANLA ANIYORUZ’’

27 aralık Mehmet Akif Ersoy ölüm yıldönümü Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı’nı yazan Mehmet Akif Ersoy, 85. Ölüm yıl dönümünde şükranla ve minnetle anıyoruz .

‘’ADALET VE HUKUK KAZANDI’’

Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) 36’ncı Olağan Genel Kurulu Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve adil yargılanma ihlali olmak üzere en temel hak ve özgürlüklerin ihlalinde en etkin şekilde yer alacak bir TBB isteğini hem dün hem bugün çok net olarak koyacaktır. Ülkemizde son yıllarda insan hakları ihlallerinin arttığı, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığı, Avrupa İnsan Hakları (AİHM) kararlarının uygulanmadığı ve tartışmaya açıldığı noktada yeni dönemde daha duyarlı hukukun üstünlüğünü savunan bir baro diliyorum.

36. Olağan Genel Kurul’da yeni seçilen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Ramiz Erinç Sağkan ve Yönetim Kurulu Arkadaşlarını yürekten kutluyorum başarılar diliyorum dedi.

İşkar vatandaşlardan gelen talepleri dile getirdiği konuşmasında Osmanlı Parkı içindeki Belediyemize ait Sosyal Tesislerde otopark sorunu yaşandığı vatandaşların oraya spor yapmaya geldiğinde, halı sahadan faydalanmak için geldiğinde otoparkla ilgili sorunları olduğu maç ve spor yaptıkları sürelerde ücret alındığını hakkında şikayetler var bu konunun incelenmesini ve vatandaşların mağdur edilmeden sorunlarının çözülmesini istiyoruz.

Yine sıkça konuşulan ‘Saçak Parseller’ konusu var gerek Eyüpsultan Belediye Meclisinden gerekse İBB Meclisinden oy birliğiyle geçirmiştik geçen süre içinde vatandaştan gelen şikayetleri dikkate aldığımızda halen teknik sorunların devam ettiği, plan ve imar konularında çözümsüzlüklerin bulunduğu ve bu sorunların da bir an önce çözülüp depreme dayanıklı sağlıklı konut üretiminde akılcı bir çözüm sunulması gerektiğini düşünüyorum. Burada ki vatandaşların özellikle Saçak Parsellerle ilgili vatandaşların belediye ile ilişki kurduğunu sonuç alamadıkları yönde. Varsa eksiklikler Meclisi ilgilendiren konular ne gerekiyorsa bizler bu konuda çaba sarf edelim ve bölgemize katkı sunalım. CHP Meclis Grubu olarak biz katkı vermeye hazırız dedi.

Konuşmasının devamında Arsa satış ihalesine de değinen İŞKAR medyaya da düşen bu konu da şu ifadelerde bulundu;

‘’ARSA SATIŞ İHALESİNİ GAZETE HABERLERİNDEN ÖĞRENİYORUZ’’

Eyüpsultan Belediyesi, Kemerburgaz’da bulunan ve toplamı 78 bin 564 metrekare olan iki ayrı parseli ikinci kez satışa çıkardı. 29 Eylül 2021 tarihli ilk satış ihalesinde Belediye, iki parsel için 756 milyon 44 bin 160 TL muhammen bedel belirlemişti. İlk ihalede arsaları satamayan Belediye ikinci kez ihale açtı.

Belediye, 15 Aralık 2021 tarihinde ikinci kez düzenleyeceği satış için, muhammen bedeli yüzde 35,08 arttırarak bir milyar 21 milyon 331 bin 350 TL yaptı. 2022 yılı bütçesini 800 milyon TL olarak oluşturan.

‘’ZAM GİBİ GÖRÜNEN İNDİRİM’’

İlk ihalede istediği fiyat üzerinden arsaları satamayan Belediye’nin, ikinci kez düzenlediği ihalede fiyatı artırması bir çelişki oluşturuyor. Ancak son zamanlarda döviz kurunda yaşanan aşırı artış hesaba katıldığında Belediye, zam değil indirim yapmış oldu. İki ay önceki ihalede belirlediği 756 milyon 44 bin 160 TL’nin döviz cinsinden karşılığı 88 milyon 946 bin 370 dolardı.

İkinci ihale için belirlenen bir milyar 21 milyon 331 bin 350 TL’nin bugünkü kurdan döviz karşılığı 74 milyon 116 bin 934 dolar.

 Bir başka ifade ile arsaların muhammen bedeli, döviz cinsinden, 14 milyon 829 bin 437 dolar indirilmiş oldu dedi.

Eyüpsultan İlçesi Kemerburgaz Işıklar Mahallede açılışı yapılan Biyometanizasyon tesisleri hakkında da bilgi paylaşımında bulunan İşkar şu ifadelere yer verdi;

‘’İLÇEMİZDE AÇILIŞI İBB BAŞKANIMIZ EKREM İMAMOĞLU TARAFINDAN YAPILAN BİYOMETANİZASYON TESİSİ HAYIRLI OLSUN’’

İlçemizde yapımı tamamlanarak hizmete giren ve açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapıldı. 16 milyon istanbul’luya hayırlı olsun.  

Yapımında emeği geçen herkese, önceki İBB yönetimine ve %40 seviyesinden devir alarak tamamlayıp açılışını gerçekleştiren 16 Milyon İstanbullunun Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.

İBB, İstanbul’un evsel atıklarından elektrik üreterek 1 milyon 400 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak olan Kemerburgaz Biyometanizasyon Tesisi’ni açarak hizmete aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 16 Eylül 2017’de inşasına başlanan ve yüzde 40 ilerlemeyle yeni yönetim tarafından teslim alınan Eyüpsultan Kemerburgaz Kısıkmandıra Mevkii’ndeki “Atık Yakma ve Biyometanizasyon (organik atıklardan biyogaz üretimi) Tesisleri” hizmete açıldı. Tesis, Avrupa’nın en büyük tesislerinden biri olma özelliğini taşıyor.

1.4 MİLYON KİŞİNİN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK

Açılışı yapılan tesiste yemek, sebze, meyve ve ömrünü tamamlamış ambalajlı gıda atıkları işlenecek. İstanbul genelinde üniversiteler, hastaneler, oteller, lokantalar, askeri ve sosyal tesisler, büyük marketler gibi noktalarda organik içerikli katı atıklar toplanacak. İlçe belediyeleri tarafından kaynağından ayrı ayrı toplanacak atıklar, transfer istasyonlarına getirilecek. Burada biriken atıklar, işlenmek üzere tesise götürülecek. 

Yılda 1 milyon ton evsel atığın işleneceği tesiste, aynı zamanda enerji üretimi de gerçekleştirilecek.

Günlük 3000, yıllık yaklaşık 1 milyon tonluk kapasiteye sahip tesis, her biri günlük 1000 ton atık yakma kapasiteli 3 hattan oluşacak.

Atıklar, tesise kamyonlar ile taşınacak ve herhangi bir ayrıştırmaya gerek duymaksızın depolama alanına boşaltılacak. Bu alanda depolanan atıklar, 3 adet “katı atık vinci” aracılığıyla “ızgaralı yakma ünitelerine” taşınacak. Izgaralı sistemde yakılan atıkların ısısından elde edilen buhar, tribünlere gönderilecek. Bu tribünler aracılığıyla da yaklaşık 78 MW/saat elektrik enerjisi elde edilecek. Bu enerjiden, tesisin tüm iç ihtiyacı ve artan enerji sayesinde de 1 milyon 400 bin kişinin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

‘’KOKU SORUNU ORTADAN KALKACAK’’

Tesis ile 100 hektarlık depolama alanından tasarruf sağlanacak. İstanbul’da oluşan evsel atıkların yüzde 15’i, yakma yöntemi ile hem atıklar ortadan kaldırılacak hem de bu sayede elektrik üretilecek. Elde edilecek elektrik ile Türkiye’nin enerji açığının giderilmesine katkı sağlanmış olacak. Çöp taşıma maliyeti azalırken, koku sorunu da ortadan kaldırılacak. Son teknolojinin kullanıldığı tesiste, emisyon değerleri Avrupa Birliği limitleri altında olacak. Tesiste kullanılacak en son teknolojili “baca gazı arıtma sistemi” ile çevreye zarar verilmeyecek. Bacadan çıkacak gazlar, “sürekli emisyon ölçümü sistemi” ile sürekli izlenecek ve kayıt altına alınacak.

Bu sayede, çöplerden çıkan sera gazı salınımının yüzde 33’ünden kurtulmuş olunacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da kurulan sistem ile sera gazı salınımını online (canlı) olarak izleyebilecek. Tesis ile yerli üretim desteklenecek. Tesiste, 90 kişilik bir ekip çalışacak bilgilerini paylaştı.

‘’AHMET HAMDİ GÜRBÜZ SORDU’’

Değerli arkadaşlar İBB bir mesajla 14 bin kişi çıkarıldı. Bunun karşılığında 59 bin kişiyi işe aldı. Peki 59 bin kişinin için de kaç tane engelli var soruyorum arkadaşlara. Yok. Kaç kişi engeli aldınız İBB’ye açıklayın.

Gerçekleri saptırmaktan geri kalmıyorsunuz İşte ışıklar köyünde evsel atık yakma tesisi yaptık bunun %40’ı sizin döneminizde bitmişti geri kalan %60’ını da 2 senede tamamlayıp açtık. Arkadaşlar biz orada 15 yıldır elektrik üretiyoruz. İBB orada 15 yıldır elektrik üretiyor. O tesisin %40 filanda değil %80 bitmişti o tesisin. Ama yapılanlara da biraz teşekkür etmesini öğrenelim.

İBB ye gittiğinizde Mahmutbey-Mecidiyeköy Metrosunun meciye köy bölümü niye açılamıyor bunu da konuşun.

Karadolap Planları niye bekliyor gidin onu da konuşun.

Alibeyköy pazaryerinde neler oluyor onu konuşun.

Silahtaraga da ki oto parkı kaldırdınız bir turizm şirketine verdiniz onu da kaldırdınız. Şimdi orada neler oluyor bunu da konuşun dedi.

İŞKAR: ‘’İBB’DE HERŞEY LİYAKATE GÖRE YAPILIR’’

Şimdi AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Hamdi Gürbüz ve arkadaşları bu konuyu sık, sık istismar ediyorlar net bilgileri vereyim ben. Öyle Ahmet beyin bahsettiği gibi 59 bin kişi filan işe alınan yok bir kere keşke imkanlar elverse de çok daha fazlasını alabilsek. Bunu da burada açık yüreklilikle söylerdik. Çünkü insanları iş sahibi yapmak güzel şeydir.

Arkadaşların bahsettiği işten çıkışı yapılanları durumu şöyledir, 3.736 kişi Kendi İsteğiyle, 3445 kişi de geçici işe alınmış sözleşmesi bitmiş. 2870 kişi kendi istifa etmiş ve emekliliğini istemiş. Bu süreçte liyakat esasına göre 19.677 kişi de işe alınmış.

İşsizliğin bu kadar artığı günümüzde 2. Milyon kişi iş başvurusu yapmış. Aslında bu ayıp AK Parti İktidarının 20 yıldır Türkiye’ye yaşattığıdır.

Bu gün iki üniversite bitirip insanlar işsiz geziyorsa bu ayıp sizin ayıbınızdır. Çıkıp halktan özür dileyeceğiniz yere niye işe aldınız diye eleştiriyorsunuz.

Ama kimsenin endişesi olmasın inşallah biz işsizliği de bitireceğiz çözeceğiz.

‘’M-7 MAHMUTBEY-MECİDİYEKÖY METROSU’’

Şimdi metrodan bahsetti Mahmutbey- Mecidiyeköy bitmiş.

Ya Allah aşkına arkadaşlar sizin başlattığınız bir işti doğru düzgün yapamadığınız bir işti.  Bu gün o bölgede raylar kaymışsa doğru bir yapılanma iyi bir altyapı sistemi kurulmamışsa eğer o raylar kayıyorsa o ayıpta sizin.

Denetimi iyi yapılmamış alt yapısı iyi yapılmamış. O rayların kayması yeniden yapılması bizim dönemimizde tespit edildi. Büyük bir kaza önlendi şu anda çalışma devam ediyor. Sıfırdan o bölge yeniden yapılıyor ve raylar yeniden döşeniyor. Yakın zamanda da açılacak.

Ama bunun sorumlusu biz değiliz geçmişte yapılan hatalar yüzünden sorumlusu sizsiniz.

‘’Karadolap Mahalle ‘ALİ TÜFEKÇİ ADASI’ Planları’’

 Karadolap Mahalle ‘AHMET TÜFEKÇİ ADASI’ planlarından bahsediliyor. Arkadaşlar ben Ahmet beyi anlamakta güçlük çekiyorum.

Bir önceki İBB yönetimin de yetki Eyüpsultan Belediyesine verildi 2015 den beri çözülmemiş Eyüpsultan belediyesi çözememiş. Daha 1 ay oldu meclis yetkisi ile yeniden İBB’ye devredildi çıkmış bana Karadolap Mahalle ‘ALİ TÜFEKCİ ADASI’ planlarını soruyor.

Ya Allah aşkına bunu söyleyebilmek için ya mecliste yoksun yada meclisi takip etmiyorsun. Daha gecen ay yeni geldi İBB’ye.

Size verilen yetkiyi elinize yüzünüze bulaştırdınız çözemediniz.

Birlikte çözme konusunda ‘İBB Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ bir çalışma yaptı. Sorunun çözümü için irade ortaya koydu. Bölge planlaması yapılması en az 3-4 ay sürer.

Ben burada vatandaşı yanlış bilgilendirmemek adına şunu söylüyorum. Bölgede planlama yapılırken kurum görüşleri alınır. Bu kurumlar kentsel dönüşüm müdürlüğü, gecekondu mesken, ulaştırma, bütün kurumlardan görüşler alınır. O planlar netleşir. Sanki geçmişte planlar çok hızlı çıkıyormuş da 2009’dan bekleyen planlar daha yeni, yeni geçiyor. Geçmiş sanki güllük gülistanlıktı.  Mademki bir ayda çözülüyordu neden çözmediniz elinizden alan mı vardı. Üstelik Genelde, İBB’de Eyüpsultan Belediyesinde iktidardınız engelleyende yoktu.

’SİLAHTARAGA PARK ALANI’’

Şimdi Silahtaraga park alanı.

Orasının geçmişte planı belliydi.

Biz aldık hemen hurra meclis çoğunluğuyla planı değiştirdiler. Yetkiyle ilgili ısrar kararlar. Cumhur İttifakı AK Parti ve MHP engel çıkardılar.

Oranın geçmişte ki plan durumundan farklı hamle yapıldı. Sürecin sürdürülebilirliği açısından yönetim kiraya vermiş böyle bir karar aldı.

‘’KEMERBURGAZDA AÇILIŞI YAPILAN BİYOMETANİZASYON TESİSİ’’

Bir diğer taraftan Ahmet bey Kemerburgaz da açılan tesisi küçümseyen bir dil kullandı. Bu dil doğru değil arkadaşlar. Oradaki tesiste görevli arkadaşlar önceki yönetim döneminde %40’ının yapıldığını %60’ının da yeni yönetim döneminde yapıldığını belirtiyorlar. Biz burada başarıyla çalışan tesisi bitiren arkadaşları uzaydan filan getirmedik sizin döneminizde de bulunan arkadaşlar. Bir defa bu arkadaşlara haksızlık yapmak doğru değil.

Kaldı ki önceki dönem tesisin başlamasında emeği bulunan Merhum Dr. Kadir Topbaş beye de yönetimine de teşekkür ettik. Tamamlayarak bitmesine vesile olan 16 Milyon İstanbullunun Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkanımız ve yönetimine de teşekkür ettik. Biz geçmişte yapıldığı gibi kimseyi ayırmayız dedi.

İşkar konuşmasını sonlandırırken: Şimdi Eyüpsultan Belediyesinin İBB ile ilerleyişi biz bürokratlara da söyledik arkadaşlar yanlış anlamasın her şey Eyüpsultan İlçemizin hayrına olacak şekilde her katkıyı sunarız.

Sayın Grup Başkanı Ahmet Hamdi Gürbüz yersiz yanlış bilgiler veriyor ifadesinde bulundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir