CHP’li Ali Haydar İşkar: Alevi Vatandaşlarımızın ve kurumlarının talebi ”Torba Yasa değil, Eşit Yurtaşlık”

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim, 4’üncü toplantı dönemi Kasım ayı 2’nci bileşimi Meclis Bakan Vekili Mehmet Er Başkanlığında Eyüpsultan Belediye Meclis salonunda yapıldı.

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 84 yılı dolayısıyla 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü ve onandığı Kasım Meclis toplantısın da gündem dışı söz alan Bağımsız Meclis üyesi Nail Balkan’n Çıkan Torba yasada Kültür ve Turuzim Bakanlığı bünyesinde kurulan daire Başkanlığı için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ a teşekkür ederim ‘’Alevi Vatandaşlarımızın sorunları da böylelikle çözülmüş oldu sözlerinin ardından;

Söz Alan CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi, Grup Sözcüsü Ali Haydar İşkar, ‘’Alevi Vatandaşlarımızın istediği ve talep ettiği Torba yasa değil ‘Eşit yurttaşlık’dır’ dedi’’

İşkar Sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi;

Öncelikle bu gün burada alevi kurumunun Güzeltepe Pir Sultan Abdal Kültür ve dayanışma Derneği’nin değerli Başkanı Abuzer Çetinkaya ve yöneticileri burada meclisimizi ziyarete gelmişler hoş geldiniz diyorum.

Değerli Başkan saygıdeğer meclis üyesi arkadaşlarım;  

Nail Balkan beyin bahsettiği ‘’Torba Yasa Alevi Kurumlarının sorunlarını çözen bir yasa değildir. Alevi Vatandaşlarımız ‘’Eşit Yurttaşlık’’ temeline dayanan bir yaşa talep etmektedirler.

Dile getirdiği şekliyle Kültür ve Turizm Bakanlığında bir daire kurulmasıyla bu sorun çözmez.

Konunun muhatapları Alevi Vatandaşlar ve onların seçkin kurumları Cem Evleri bizim ibadet hanelerimizdir diyor.

Bunu bu şekilde bir torba yasayla değil Alevi Vatandaşlarımızın taleplerini içeren Eşit yurttaşlık temelinde bir kanunla devlet tarafından taleplerinin tanınmasıyla mümkün olur.

Dolayısıyla Alevi Bektaşi Federasyonunun talebi açıktır, nettir. Yıllardır bu mücadelelerini talep ediyorlar. Bu talepte ‘’EŞİT YUTTAŞLIKTIR’’.

Ben buradan 2014’den beri hepimizin de katkı sunduğu bir aşamaya gelen Pir Sultan Abdal Cem Evinin çalışmaları. Emek veren herkese de teşekkür ediyorum.

Ama bu daha erkenden yapılıp bitirilmesi foksiyonunun verilmesi bu güne kalmamalıydı geciktiği düşüncesindeyim çoğu kez burada dile getirdik.

Alevi Vatandaşlarımız Cem Evleri ile de düzenlemede torba yasadaki kültür ifadesinin taleplerini karşılamadığını ancak Eşit Yuttaşlık temelinde yapılacak bir kanununla Cem Evlerinin sorununun çözüleceğini belirtiyorlar dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir