CHP’den MHP’ye sert yanıt: Bu bölücülüktür

CHP’den MHP’ye sert yanıt: Bu bölücülüktür

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “şer ittifakı” sözüne ilişkin, “Bu bölücülüktür. Milletin yarısını şer ittifakı olarak değerlendirmek sadece bölücülük olarak değerlendirilebilir, başka bir kelime bulamıyorum” dedi.

Emir, çocuğa yönelik aşıların veli veya vasisinin rızasına gerek olmaksızın uygulanması için kanun teklifi verdi. Emir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hazırladığı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında bilgi verdi. Teklife göre, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen genişletilmiş bağışıklama programı kapsamında çocuğa yönelik aşılar veli veya vasisinin rızasına gerek olmaksızın uygulanacak.

Emir, kanun teklifinin aşılamanın zorunlu olmasına dönük olduğunu belirterek, “Bizim kanun teklifimiz mutlaka genişletilmiş bağışıklık programı uyarınca yapılması gereken aşıların velinin iznine tabi olmaksızın yapılması gerektiğine dönüktür. Yani Sağlık Bakanlığı aşılama programına aldıysa bir aşıyı o konuda yeterli bilimsel çalışma yapıldıysa çocuklarımıza o aşı yapılmalıdır. Bu anne babanın inisiyatifine terk edilmemelidir” dedi.

“CUMHURBAŞKANI’NIN KULLANDIĞI UÇAKLARLA DA BU İŞE DEVAM EDEBİLİRLER”

Bir basın mensubunun, “Hazine ve Maliye Bakanı’nın kamu kuruluşlarında araç envanterinin çıkarılmasını istedi, bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Emir, “Türkiye’de kamunun son derece savurgan olduğu başta Meclis olmak üzere hepimiz görüyoruz resmi arabaları o şatafatı hepimiz görüyoruz. Başta Meclis olmak üzere başta Cumhurbaşkanı sarayı olmak üzere çünkü biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı sarayının ne harcadığını biz burada bir milletvekili olarak dahi bilemiyoruz, bize söylenmiyor. Bütün kamu kuruluşları son derece savurgandır, büyük bir müsriflik içerisindedir. Eğer samimilerse bunu araçlarla sınırlamasınlar. Mesela Cumhurbaşkanı’nın kullandığı uçaklarla da bu işe devam edebilirler” yanıtını verdi.

Enflasyon konusundaki soruya Emir, “Enflasyon artık son derece tehlikeli bir yere gelmiştir” dedi.

Ankara, İstanbul’u al, bana dokunma Ankara, İstanbul’u al, bana dokunma

“BU BÖLÜCÜLÜKTÜR”

“MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ‘şer ittifakı’ sözünü ne diyorsunuz?” sorusuna Emir, şu yanıtı verdi:

“Bu bölücülüktür. Milletin yarısını şer ittifakı olarak değerlendirmek sadece bölücülük olarak değerlendirilebilir, başka bir kelime bulamıyorum. İttifak yapılabilir, ittifak kendi içerisinde bazı belediyeleri hedefliyor olabilir ama bazı belediyelerin bazı CHP’li belediyelerin AKP veya MHP’nin eline geçmesinde nasıl bir beka sorunu olacak veya Türkiye nasıl bekadan kurtulacak anlamakta güçlük çekiyorum.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir