CHP Parti Meclisi toplantısı sona erdi: Kurultay kararı

Seçim sonuçlarının değerlendirildiği CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. Toplantıda, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin analizi ile kurultay takvimi ele alındı.

CHP’de kurultay çalışmaları başladı

CHP Parti Meclisi (PM), seçim sonuçlarını değerlendirmek amacıyla toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, “Partimizin Kurultay takviminin düzenlenmesi ile ilgili karar Parti Meclisimizce değerlendirilmiş ve takvimlendirme çalışmalarına başlanmıştır.” denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasıyla başlayan toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel’in seçim sonuçlarına ilişkin sunum yaptığı belirtildi. Toplantıda ayrıca genel seçimler dolayısıyla daha önce bir yıl ertelenen kurultay takvimi de ele alındı.

PM’nin, kurultay takvimine ilişkin yeni Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) tam yetki verdiği öğrenildi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, “Partimizin Kurultay takviminin düzenlenmesi ile ilgili karar Parti Meclisimizce değerlendirilmiş ve takvimlendirme çalışmalarına başlanmıştır” denildi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’yi açıklamasının ardından toplanacak kurul, kurultay takvimini belirleyecek.

ÖZELEŞTİRİLER DİKKATE ALINACAK

Toplantı sonrası CHP’den yapılan açıklamanın tam metni ise şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı seçimi siyasi tarihimizin en eşitsiz koşullarında gerçekleşmiştir. Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan yalan, iftira, montaj, kutuplaştırma gibi çirkin yöntemlere başvurmuştur. Bu süreç, siyasal iktidarın ve Cumhurbaşkanı adayının ahlaki meşruiyetini sorgulanır hale getirmiştir.

Tüm bu olumsuzluklara karşın partimiz, yönetim organlarında seçim süreçlerini ve sonuçlarını ilk andan itibaren detaylı bir şekilde değerlendirmeye başlamıştır. Bugünkü Parti Meclisi toplantımızda da seçim sonuçları detaylı bir şekilde değerlendirilmiş, “bilgi ve iletişim teknolojilerinden” sorumlu birimimiz seçimlerde kullandığımız sistemimize ilişkin detaylı sunumlar gerçekleştirmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi, seçmenin verdiği mesajı, seçim sonuçlarını sandık sandık, köy köy, ilçe ilçe, il il dikkatle incelemeye ve analiz etmeye – parti kurul ve karar organlarında – devam edecektir. Bu değerlendirme sürecinde özeleştiriler samimiyetle dikkate alınacak ve gereği hızla yerine getirilecektir.

Partimizin Kurultay takviminin düzenlenmesi ile ilgili karar Parti Meclisimizce değerlendirilmiş ve takvimlendirme çalışmalarına başlanmıştır. Kurultay sürecinin parti içi demokrasi kültürümüze yaraşır bir şekilde gerçekleşmesi için yapılacak gerekli hazırlıklar ve alınacak kararlar yeni Merkez Yönetim Kurulu tarafından açıklanacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak giderek derinleşen ekonomik krizden çıkışın yollarını göstermeye kararlılıkla devam edeceğiz. On milyonların demokrasi, özgürlük, adalet ve refah mücadelesinde buluşan ve büyüyecek olan iradesine sahip çıkacak, eşit ve özgür bir Türkiye’yi kurma mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

“GRUP BAŞKANVEKİLLERİMİZ; KÖKSAL, BAŞARIR VE GÜNAYDIN SEÇİLDİ”

CHP Meclis Grubu bugün TBMM’de toplandı. Yaklaşık iki saat süren toplantıda CHP’nin Meclis Başkanvekili ve CHP Grup yöneticileri seçildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, toplantının ardından, seçim sonuçlarını açıkladı. Özel, şunları söyledi:

* “Bugün CHP grubu olarak toplandık ve seçimlerimizi yaptık. Seçimlerimizde hem Grup Başkanvekillerimizi hem de Meclis Başkanlık Divanı’nda görev yapacak arkadaşlarımızı belirledik. Buna göre Grup Başkanlığı seçiminde kullanılan tüm oylarını ki bütün seçimlerde bundan sonra söyleyeceklerim de öyle kullanılan oyların tamamı aday olan arkadaşlarımıza çıktı ve bütün arkadaşlarımız tam oyla seçildiler.

* Grup Başkan’ı olarak, grubumuz tarafından ben seçildim ve görevlendirildim. Bundan sonra Grup Başkanlığı görevini ben yöneteceğim. Malum Genel Başkan’ımızın Milletvekili olmaması üzerine bir Grup Başkan’ı belirlememiz gerekiyordu. Grup Başkanı görevine Manisa Milletvekili Özgür Özel seçildi. Grup Başkanvekillerimiz Afyon Milletvekilimiz Burcu Köksal, Mersin Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır ve İstanbul Milletvekilimiz Gökhan Günaydın seçildi.

“GRUBUMUZ, 9 ADAYLIKTAN 5’İNE KADIN ARKADAŞLARIMIZI SEÇTİ”

* Meclis Başkanvekilliğine Gülizar Biçer Karaca, Denizli Milletvekilimiz ve an itibariyle Genel Başkan Yardımcı’mızdı. Meclis İdari Amirliğine Balıkesir Milletvekilimiz Ensar Aytekin, Katip Üyelikleri; Giresun Milletvekilimiz Elvan Işık Gezmiş, Osmaniye Milletvekilimiz sayın Asu Kaya ve Trabzon Milletvekilimiz Sayın Sibel Suiçmez seçildiler. Bugün grubumuz tarafından seçilen 9 adaylıktan 5’ine kadın arkadaşlarımızı seçildiler.

* Katip Üyeliklerindeki arkadaşlarımız kendi illerindeki tek Milletvekillerimiz kadın arkadaşlarımız. Meslek örgütlerinden gelen, Tabip Odası Başkanlığı, Baro Başkanlığı, Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyeliklerinden gelen arkadaşlarımız. Sayın Gülizar Biçer Karaca‘nın bu göreve seçilmesiyle birlikte zaten dün itibariyle MYK’da istifalarını sunmuşlardı. Artık Meclis’te görev yapacaklar. Pazartesi gününden itibaren hem Grup Başkanvekillerimiz hem seçilen arkadaşlarımız görevleriyle ilgili devir teslimleri yapmaya başlayacak.

“DAHA DİNAMİK BİR GRUBUN ETKİN MUHALEFETİNE TANIK OLMANIZI ÜMİT EDİYORUM”

* Bundan sonraki süreçte CHP olarak etkili, içerikli, yapıcı ve dirençli bir muhalefet partisi görüntüsü sergileyeceğiz. Bundan sonraki süreçte CHP’nin birlik içinde, beraberlik içinde daha gençleşen ve çok daha fazla kadının görev aldığı, çok daha dinamik bir grubunun etkin muhalefetine tanık olmanızı ümit ediyoruz.

* Bundan önceki süreçte biz parlamento muhabirleriyle birlikte son derece uyumlu bir çalışma içinde bulunduk. Ben 8 yıl boyunca yürüttüğüm Grup Başkanvekilliği sırasında bu koridorda hep ilgi gördüm hep nezaket gördüm. Bundan sonra da görevi devralan Grup Başkanvekili arkadaşlarımızla aynı iyi ilişkileri sürdüreceğinize en ufak bir şüphemiz yok. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Seçilen CHP TBMM Grubu şöyle:

CHP Grup Başkanı: Manisa Milletvekili Özgür Özel

CHP TBMM Başkanvekili: Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca

CHP Grup Başkanvekilleri: Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın

CHP TBMM İdari Amiri: Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin

CHP Kâtip Üyeleri: Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir