CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ; ilk Berat Albayrak değerlendirmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ; ilk Berat Albayrak değerlendirmesi

Kılıçdaroğlu: Berat Albayrak’ın bir sorumluluğu mu var, ekonominin sorumlusu Erdoğan

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası ardından ilk kez konuan Erdoğan, ekonominin bu halde olmasının esas sorumlusunun ülkeyi tek başına yöneten Erdoğan olduğunu söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Merkezi’nde partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluştu.

İki isim, ziyaret ardından ortak basın toplantısı düzenliyor.

Kılıçdaroğlu, Hzine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası hakkında ilk kez konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu şekilde bir istifa Cumhuriyet tarihimizde bir ilk. Bu bir devlet krizi. Açıklama yapılmıyor. Topluma neden bilgi verilmiyor. Bir grup aman istifası kabul edilmesin diyor. Ama istifa eden neden çıkıp görüşlerini ifade etmiyor, neden istifa ettiğini anlatmıyor?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir aile şirketi midir? Bunun Berat Albayrak’la ne ilişkisi var diyeceksiniz? Bir aile tarafından mı yönetilecek bu ülke. Berat Bey neden istifa etti, devletin başında kim var? Ekonominin esas sorumlusu Erdoğan.

Böyle bir inisiyatifin kullanılması Berat Albayrak tarafından garip bir gelişmedir. Özellikle Cumhurbaşkanı hiçbir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekiyor. Belki de bu durum ekonomide bir başlangıç olacak.

(Merkez Bankası Başkanlığı’na Naci Ağbal’ın atanması) Merkez Bankası bağımsız bir kurum değil ki. Bir aile şirketinde istediğiniz kişiyi istediğiniz yerde görevlendirirsiniz. Liyakat yok. Merkez Bankası’nın başına bir politikayı getirirseniz o bankanın bir itibarı olmaz. Yeni Başkan bankacılık konusunda ne yapmış, ben bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla bankacılıkla ilişkisi ATM’ye para yatırıp havale göndermek üzerine. Bankacılıkla ilişkisi bu kadardır.

(Albayrak’ın istifasındaki “At izi it izine karıştı” söylemi) Çok sert bir eleştiri. Neyin kastedildiği açıklanmalı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir