CHP Genel Başkan Yrd.Nihat Matkap Başakşehir’de

haberetkin-Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Başakşehir İlçe Örgütü’nün düzenlediği toplantıda partililerle buluştu, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Matkap, “AKP ciddi hatalar yaptı, bu hatalar seçmende ciddi bir hayal kırıklığı oluşturdu. Yetmez ama evet diyenler gerçeği bir kez daha gördü” dedi.

Başbakanın iktidara geldiğinde sık sık idama karşı olduğunu söylediğini hatırlatan Matkap, “Bugün ise idamı ağzından düşürmüyor. Bu söz bile ülkemize yatırım yapacak birçok yatırımcıyı kararından vazgeçirmeye yeterli. Konuşmalarına bakınız, Recep Tayyip Erdoğan milliyetçi söylemlerde MHP’yi bile geride bırakmış durumda. Recep Bey ‘yetmez ama evet’ diyenlerden artık oy alamayacağını düşündüğü için kendi seçmenini ve MHP seçmeninin bir kısmının oyunu alıp ilk turda cumhurbaşkanı olmayı hayal ediyor. Buradan söylüyorum; bu hayaline ulaşamayacak” diye konuştu.

AKP’nin 2011 genel seçimleri öncesinde birçok taviz vererek terör örgütü mensupları ile Oslo’da pazarlık yaptığını söyleyen Matkap, “Bu pazarlık sonucu seçimlerden altı ay önce terör durdu. Seçimden sonra tekrar başladı. Bu olayı önce inkar etmeye çalıştılar. Ama her şey metleşince bu sefer ‘devlet ülkenin selameti için herkes ile görüşür’ demeye başladılar. Bu olay AKP’yi ciddi bir şekilde yıprattı. Küçük çaplı kaçak ürün getirip satan 34 köylümüzün kendi jetlerimiz tarafından feci şekilde vurulması olayı da AKP’nin ciddi hatalarından birisidir” dedi.

Esnafın perişan durumda olduğunu söyleyen Matkap, “Herkesin bütçesinde ciddi bir daralma söz konusu. Kapanan şirket sayında artma var, ödenmeyen çek ve senetler çığ gibi büyüdü. Kredi kartı ve diğer borçlar aldı başını gidiyor. AKP yönetimi zengini daha zengin fakiri ise daha fakir yaptı” diye konuştu.

AKP’nin 19 Mayıs etkinliklerini iptal etmekle milli bayramları ve günleri unutturmaya çalıştığını vurgulayan Matkap, “Ama bu halk öyle bir tepki gösterdi ki her türlü yasağın karşısında olduğunu gösterdi. Bu sene Anıtkabir’e gelenlerin sayısı önceki yılların çok üstünde. Genel Başkanımızın Adnan Menderes’in kabrine gitmesi ve kutlu doğum haftası etkinliklerine katılması bile Başbakan’ı rahatsız ediyor. Yine söylüyorum AKP bizim için sadece bir siyasi parti değil siyasi bir projedir” dedi.

Konuşmasının ardından partililerden gelen soruları yanıtlayan Nihat Matkap, daha sonra Beylikdüzü İlçe Örgütü’nce düzenlenen yemeğe katıldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir