CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis üyesi Gülsüm Polat Sokak havanları sorunlarına dikkat çekti

8 Seçim 2 toplantı dönemi Ekim ayı 1’inci bileşimin de CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis üyesi Gülsüm Polat Sokak hayvanları günü dolayısıyla Sokak havanları sorunlarına dikkat çekti ve İBB’nin Kemerburgaz da yapmış olduğu geçici hayvan bakım evi hakkında bilgi verdi.

Gülsüm Polat konuşmasın da şu ifadelere yer verdi; Sayın Başkan, Meclis Üyeleri, Değerli Basın Mensupları ve Değerli Misafirler, Cumhuriyet Halk Partisi adına 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü hakkında gündem dışı söz almış bulunmaktayım. 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü, sadece gözümüzün gördüğü hayvanları değil, yeryüzünde var olan tüm hayvanların da yaşam hakkına sahip olduklarının hatırlanması açısından çok önemlidir.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçemizde sahipsiz sokak hayvanlarının bakımı amacıyla 2001 yılında 4 dönümlük alan üzerine kurulan ancak süreç içerisinde ihtiyaca yanıt veremez hale gelen Hasdal Hayvan Barınağını “Kemerburgaz Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi” olarak yeniden düzenledi ve 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma Günü’nde İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla İstanbulluların hizmetine açtı.

Yaklaşık 19 yıldır faaliyette olan ama sokak hayvanlarının bakım, barınma ve tedavi ihtiyaçlarına yanıt veremez hale gelen alan atıl görünümünden kurtulup yeni çehresine kavuştu. 4 dönümden 16 dönüme çıkarılan alan üzerine 26 tekli, 6 çoklu kafes kapasiteli kedi barınağı; 50 kulübe köpek barınak bölümü, 21 kulübe, köpek tedavi bölümü, 12 kedi kafesi, 9 köpek kafesi kapasiteli müşahede bölümü, 66 kişilik yemekhane eklendi. Gelen ziyaretçilere eğitim verilmesi amacıyla tesis bünyesinde bir de 90 kişilik eğitim konferans salonu oluşturuldu. Ameliyat ve kısırlaştırma operasyonlarının yapılacağı bakımevinde dijital röntgen, köpek yıkama makinesi gibi teknolojik aletler de bulunmaktadır.

İstanbullulara 7/24 hizmet verecek olan “Kemerburgaz Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi” Avrupa yakası ulaşım arterlerine yakın olması sebebiyle ekiplerin ana hareket noktası da olacaktır. Avrupa ve Anadolu yakasındaki hasta ve yaralı hayvan ihbarlarını tek noktadan yönetme amacıyla Veteriner Komuta ile stratejik öneme de sahiptir. İstanbul’da yaklaşık 300 bin sokak canlısı bulunduğundan hareketle bu sürece katkı koyan İBB nin geçmiş yönetimine, geliştirilmesi ve yeniden düzenlenmesinde bu konuyu tekrar önemle gündemine alarak büyük bir titizlik ve hassasiyet gösteren İBB Başkanımıza Sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederiz.

İşte bugün hep birlikte şunu düşünmeliyiz. Can dostlarımıza ne kadar değer veriyoruz? Ne kadar sahiplenme duygusu yaşıyoruz? Hiç hayvan sahiplenip onlara kol kanat gerenimiz oldu mu? Bu soruların cevabını hemen öğrenmek istiyorsanız bizi sosyal medya aracılığıyla izleyen tüm vatandaşlarımıza Kemerburgaz Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’nden herhangi bir hayvanı hemen sahiplenmenizi öneririm.

Çünkü onları beslerken yaşadığınız mutluluğu ve huzuru başka bir yerde asla bulamazsınız. Ona dokunduğunuzdaki o ruh halinin ve dinginliğinin tarifi hiçbir yerde yok.

Gülsüm Polat yapmış olduğu konuşmasını İstanbul Senin diyerek çıktığımız yolda çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı, bütün hemşehrilerimizi sokak hayvanlarının tedavi, bakım ve barınma ihtiyaçlarını gidermek üzere kurulan Kemerburgaz Sahipsiz Hayvan Geçici Barınma Evine davet ediyor, bu güzel dostlarımızı sahiplenmenizi bekliyoruz diyerek sözlerini tamamladı..

AKP’li Ahmet Hamdi Gürbüz’ün CHP’li Gülsüm Polat’a cevaben yaptığı konuşması

CHP’li Gülsüm Polat’ın AKP’li Ahmet Hamdi Gürbüz’ün sataşmasına verdiği cevabı

CHP’li Ali Haydar İşkar’ın Ahmet Hamdi Gürbüz’ün sataşmasına cevabı

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir