CHP Eyüpsultan Belediyesi Grup sözcüsü Ali Haydar İşkar’ın Meclis konuşması

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup sözcüsü Ali Haydar İşkar 8 Seçim 2 toplantı dönemi Ekim ayı 1’inci bileşimin de gündem dışı yapmış olduğu konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

”1 Ekim Dünya Çocuk Günü”

Birleşmiş Milletler Örgütü, çocuklar arasında ortak duygular oluşması, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesi amacıyla 1954 yılında Ekim ayının ilk Pazartesi gününü Dünya Çocuk Günü ilan etmiştir.

Geleceğin sahibi, aydınlık yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın 1 Ekim Dünya Çocuk Günü kutlu olsun.

Vatanımızın coğrafi olarak merkezinde sayılabilecek bir şehir olmasının yanı sıra, haberleşme ve ulaşım bakımından da avantajlı olan Ankara, bütün cephelere eşit mesafede olması sebebiyle bağımsızlık mücadelesinin yönetildiği merkez olmuştur. Ankara, bağımsızlık mücadelesinin zor günlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına karargâh olmuş, milli mücadelenin başarıya ulaşmasında tarihi rol oynamıştır.

1985 yılında Birleşmiş Milletler, küresel anlamda yaygın bir sorun haline gelen barınma ihtiyacına dikkat çekmek için her Ekim ayının ilk pazartesi gününü Dünya Habitat Günü olarak kabul etti. Bu anlamlı gün Türkiye’de de Dünya Konut Günü olarak kutlanıyor.

Türkiyenin şehircilik ve mimari açısından çokta iyi bir noktada olduğumuzu soyleyemeyiz.bu konuda atılması gereken adımlar olduğunu düşünüyorum. Dikey yapılaşma ile istanbulun hem tarihi dokusu hemde kimliğine uygun olmayan yapılar yapılmıştır. Umarız bundan sonra daha doğru kent ve mimarisi çalışmaları yapılır.

Dünya Mimarlık Günü

Dünya Yaşlılar Günü

Onlar bizim en kıymetlilerimiz.Onların tecrübelerini, insan ve yurt sevgilerini gelecek kuşaklara aktarmak da en önemli görevimiz.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası  1 – 7 Ekim

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda, günümüzün zor koşulları altında kutsal görevlerini yürütürken, aynı zamanda halkımızın birlik ve beraberliğine, ülkemizin bütünlüğüne önemli katkılar sunan, saygıdeğer tüm din görevlilerimizi selamlıyorum

 Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı en içten duygularla tebrik ediyor, sağlık ve esenlikler diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu vesileyle Kurtuluş Savaşı’nda emperyalizme karşı duran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında yer alan yaşamını yitirmiş tüm silah arkadaşları ve din adamlarının ruhları şad olsun

İSTAÇ AŞ Genel Müdürümüz, Kıymetli Büyüğümüz Mustafa Canlı’yı kaybettik.

Kendisine Allah’tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve İBB ailemize başsağlığı dilerim.

Ali Haydar İşkar konuşmasını bitirirken; Eyüpsultan belediyesi yakın zamanlarda mesaj gönderdi bu mesaj vatandaşları tedirgin etmiştir. belediye önünde ve vezneler de gereksiz yığılmalar olmuştur.

Vatandaşın bu mesajlar ile tehditkar ve yasal süreç sürecin başlatılacağı iması olağanüstü dönemde vatandaşı sıkıntıya sokmuştur dedi.

AKP’li Ahmet Hamdi Gürbüz’ün CHP Ali Haydar İşkar’a cevaben yapmış olduğu konuşması

CHP’li Ali Haydar işkar’ın Ahmet Hamdi Gürbüz’ün sataşma sözüne karşın vermiş olduğu cevaben konuşması

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup sözcüsü ayrıca vatandaşların sorunlarına dair önerge de verdi

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir