CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolu; Cinsiyet eşitliliğine evet,Öldüren sevgi İSTEMİYORUZ

Example HTML page

CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolu Başkanlığı son günlerde artan kadın cinayetleri protesto etmek ve birkaç gün önce vahşice katledilen Pınar Gültekin, isyanımızdır, 1 Ağustos 2014 itibarıyla Türkiye’de resmen yürürlüğe giren 6284 uygulansın etkinliğinde Eyüpsultanlı kadılarla Eyüpsultan meydanında bir araya gelerek eylem gerçekleştirdi.

Etkinlikte açıklamada bulunan CHP Eyüpsultan İlçe Kadın Kolu Başkanı Arzu ALTUNAY konuşmasında ;Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayana, kadın cinayetleri ve kadına karşı şiddette gerekli caydırıcı cezaların uygulandığı adaleti sağlayana kadar sözümüzü sokakta söylemeye, mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki biz kadınların örgütlü mücadelesi kazanacak cinayetler,saldırılar son bulacak dedi.

Arzu ALTUNAY konuşmasına şu ifadeleri kullanarak devam etti; Sayın basın mensupları mücadelenin yılmaz neferleri yol arkadaşlarım,Kadına yönelik şiddette, her alanda başlatılan mücadeleye rağmen günümüzde kadına yönelik şiddet devam etmektedir.

Kadınlar hayatlarının her alanında eğitim, yaş, ekonomik durum ayırt etmeksizin şiddet görmekte, hatta gördükleri şiddet sonucu hayatlarını kaybetmektedir.

Giderek artan kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerine dur demek için sesimizi yükseltiyoruz.

VİDEO İZLE….

Susmak onaylamaktır.

SUSMUYORUZ!

Şu gerçeği herkes kabul edecek kadın cinayetleri katliamdır. Çünkü kadını öldüren, toplumu yok etmiş demektir dedi.

Arzu ALTUNAY Sözlerinin devamında şu ifadeleri bulundu;

Kadın cinayetleri, topluma dayatılan erkeğin üstünlüğü gibi çağdışı olgunun sonucudur.

Evde, sokakta, işyerlerinde kadınların yaşadığı baskı, şiddet ve sömürüye neden olan topluma dayatılan erkek egemen düzeni, kadını yok sayan, emeğinin ve bedeninin üzerine çöreklenen orantısız gücü kadın dayanışmasıyla ortadan kaldıracağız dedi.

”Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayana, kadın cinayetleri ve kadına karşı şiddette gerekli caydırıcı cezaların uygulandığı adaleti sağlayana kadar sözümüzü sokakta söylemeye, mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz.”

Bu cinayetlerin sorumluları; ne giyeceğimize, kaç çocuk doğuracağımıza, nerede çalışacağımıza, saat kaça kadar dışarıda kalacağımıza karar veren karanlık zihniyettir.

Bu cinayetlerin sorumlusu; yaşam hakkımızı garanti altına alan İstanbul sözleşmesini tartışmaya açanlardır.

Bu cinayetlerin sorumluları kadını öldürme hakkını kendinde bulan canilere, iyi halden cezai indirimler uygulayarak cesaretlendirenlerdir.

Birkaç gün önce vahşice katledilen Pınar Gültekin, isyanımızdır.

Tahammülümüz kalmadı.

Pınar için, bugüne kadar öldürülen tüm kadınlar için, evladı vahşice katledildiğinde “Çok canı yanmıştır keşke kurşunla öldürselerdi” diyen anneler için SUSMUYORUZ!

İsimleri hafızalarımızdan, acıları yüreklerimizden hiç çıkmasın. Çıkmasın ki; unutmayalım. Çıkmasın ki mücadelemiz kamçılansın.

Yas’ ta değil, isyandayız.

Baskıya, zulme, şiddetin her şekline DUR diyoruz.

Öldüren sevgi İSTEMİYORUZ.

Bu mücadeleyi kazanacağız. KORKMUYORUZ, gücümüze inanıyor, kendimize GÜVENİYORUZ dedi

Arzu ALTUNAY açıklamasını ; Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın diyen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK e şükranlarımızı sunuyor; saygı ve sevgi ile anıyoruz diyerek bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir